Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Antička Grčka – busom i brodom

Antička Grčka: Meteora – Delfi – Atena – Sounion – Argolida

Vrijednost više: svi izleti uključeni u cijenu!

Datumi putovanja: 16.-23.05., 17.-24.06.2020.


1. dan, Zagreb – Venecija (Ancona)**

Polazak grupe s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 03.00h, peroni 502-506. Ukrcaj putnika u Rijeci na Vratima Jadrana u 05.00h. Transfer autobusom do Venecije (ili Ancone), ukrcaj na brod, smještaj u kabine. Polazak broda u svibnju u 14h, a u lipnju u 12.00h. Tijekom plovidbe, putnicima su na raspolaganju restorani, salon igara, duty-free, dućan, caffe barovi  i dr. Noćenje na brodu.

2. dan, Igoumenitsa – Kalambaka (Meteora)

Pristajanje u Igoumenitsu u popodnevnim satima. Iskrcaj iz broda te transfer do Kalambake, mjesta smještenog podno poznatih Meteora. Dolazak u hotel u predvečerje. Smještaj u sobe, noćenje.

3. dan, Kalambaka (Meteora) – Delfi – Atena

Doručak. Razgled jednog od 6 čuvenih manastira Meteora. Kraći posjet radionici i prodavaonici ikona, s obzirom da je ikona tipični suvenir ovog područja. Nastavak puta za Delfe. Slijedi razgled Delfa: hrama boga Apolona, ostataka kazališta i stadiona. Nastavak putovanja do Atene. Po dolasku, smještaj u hotel. Odlazak u šetnju i upoznavanje grada u pratnji pratitelja. Noćenje.

4. dan, Atena

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Parthenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Navečer razgled smjene straže na Sintagmi te fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj gostioni u dijelu grada zvanom Plaka. Noćenje.

5. dan, Atena – Pirej – Sounion – Glifada – Atena

Doručak. Odlazak u razgled Pireja, atenske luke, pa sve do rta Souniona – razgled hrama boga Posejdona (mjesto sa najljepšim zalaskom sunca). U povratku vožnja kroz Glifadu koja je središte atenske rivijere s velikim brojem restorana i kafića. Povratak u Atenu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan, Atena – Korintski kanal – Epidaurus – Napulion – Mikena – Patras

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak u pravcu poznate pokrajine Argolide koja obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Nastavak vožnje do Patrasa. Po dolasku ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak u 23.59h. Noćenje.

7. dan, plovidba

Cjelodnevna plovidba uz mogućnost korištenja svih usluga broda.

8. dan, Venecija (Ancona)** – Zagreb

Dolazak u Veneciju u ranim jutarnjim satima (cca 07.00h), te nastavak vožnje prema Rijeci/Zagrebu. Povratak u Zagreb ranim popodnevnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi/četverokrevetnoj unutarnjoj kabini: 3.390 kn  3.190 kn first minute*

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

 

Antička Grčka – cijena aranžmana uključuje:

autobusni prijevoz tijekom cijelog putovanja, prijevoz brodom na relaciji Venecija(Ancona)-Igoumenitsa-Patras-Venecija(Ancona) sa smještajem u 1/4 kabinama (unutarnje, bez prozora), smještaj u hotelima 3* u Kalambaki i Ateni na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgledi Meteora, Delfa, Atene, Souniona i Argolide, pratnju grupe, organizaciju putovanja, zakonsku jamčevinu.

Doplata za boravišnu pristojbu:  

Grčka je uvela i plaćanje boravišne pristojbe direktno u hotelima. Ona uznosi 1.5 eur po sobi i po noćenju.

** rezervacije kabina za navedeni program i termine agencija je izvršila na liniji iz/do Venecije, međutim, brodar zadržava pravo ukidanja linije Venecija (zbog tehničkih, vremenskih ili dr. uvjeta) te prebacivanje putnika na liniju Ancona.

Fakultativne doplate pri rezervaciji:

Doplata za 1/1 unutarnju kabinu: 1490 kn po osobi

Doplata za 1/1 vanjsku kabinu: 1550 kn  po osobi

Doplata za 1/2 unutarnju kabinu: 495 kn po osobi

Doplata za 1/2 vanjsku kabinu: 620 kn  po osobi

Doplata za 1/3 unutarnju kabinu: 295 kn po osobi

Doplata za 1/3 vanjsku kabinu: 390 kn po osobi

Doplata za 1/4 vanjsku kabinu: 235 kn  po osobi

Doplata za 1/1 sobu u hotelu: 690 kn

Doplata za večeru u Plaki: 290 kn po osobi

 

Popusti za djecu do 12g (zbrajaju se):

u hotelu samo u sobi 1/3 na trećem ležaju -250 kn (1/4 soba nema), na brodu u svakoj kabini -60 kn po dijetetu

Cijena aranžmana ne uključuje ulaznice za arheološke lokalitete, a trenutno iznose (stanje listopad 2018.):

Akropola – 20 Eur, Delfi – 12 Eur, Mikena – 12 Eur, Epidaurus – 12 Eur, Sounion – 8 Eur, Meteori – 3 Eur

*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

*Djeca do 18 godina i osobe starije od 65 godina plaćaju 50% cijene ulaznice (uz predočenje osobnog dokumenta). Studenti koji studiraju na fakultetima unutar EU, oslobođeni su plaćanja ulaznica (uz predočenje validnog dokumenta).

 

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

Portugal velika tura  1024x149 - Antička Grčka i Meteora | 8 dana | busom iz Zagreba | brodom iz Venecije

Naša preporuka