Zemlja Fada i vina

Portugal putovanje

Putovanje u Portugal s Azur Tours. Istražite s nama zemlju bogate povijesti, fascinantne kulture i prekrasnih pejzaža. Od šarenog Lisabona do šarmantnog Porta, putovanje u Portugal nudi nezaboravne doživljaje za svakog putnika. Garancija kvalitete i nezaboravnih iskustava.

Zemlja Fada i vina

Portugal putovanje

Putovanje u Portugal s Azur Tours. Istražite s nama zemlju bogate povijesti, fascinantne kulture i prekrasnih pejzaža. Od šarenog Lisabona do šarmantnog Porta, putovanje u Portugal nudi nezaboravne doživljaje za svakog putnika. Garancija kvalitete i nezaboravnih iskustava.

Azur Tours Putovanja Portugal putovanje

Upoznajte šarmantni Portugal s Azur Toursom:
Mediteran na obali Atlantika


Rezervirajte vaše putovanje u Portugal s Azur Toursom i upoznajte ovu s jedne strane našoj toliko različitu, a s druge, one mediteranske, toliko sličnu kulturu zapadnog Iberskog poluotoka.


Putovanje u Portugal

Upoznajte ljepote šarmantnog Portugala s Azur Tours-om

Azur Tours vam sa zadovoljstvom nudi putovanje u Portugal – prekrasnu zemlju na samom zapadnom rubu europskog kontinenta. Iako smješten na obali Atlantskog Oceana, Portugal svejedno nudi prepoznatljivi mediteranski štih. On je definitivno zemlja pomoraca – baš je Portugal prvi istraživanjem dalekih oceanskih ruta pod princem Henrikom Pomorcem i Vasco da Gamom započeo europsko Doba otkrića. Monopol na začine je u to doba bio toliko isplativ da je Lisabon jedno vrijeme proveo kao najbogatiji grad tadašnje Europe.

Portugal je i danas obilježen kolonijalnom prošlošću, gdje se egzotični utjecaji (npr. mesu u umaku od kave) kombiniraju s lokalnim koloritom. Pomorstvo je Portugalu u krvi, čemu danas svjedoče i spomenici Dobu otkrića, kao i posebna portugalska glazba “fado", koju su pjevale žene čekajući povratak muževa iz dalekog svijeta. Tu su još Porto, grad koji je dao svoje ime istoimenom piću, a koje je navodno izumljeno da spriječi kvarenje vina prilikom transporta u Britaniju: vinjak je najprije dodavan vinu kao konzervans, da bi se potom tako nastalo piće osamostalilo kao novi,  čuveni zasebni napitak. Također, Portugal je i katolička zemlja, posjetitelje tu čeka svjetski poznato marijansko svetište Fatima, uz Lourdes u Francuskoj najpoznatije na svijetu. Na kraju, tu je i blagi utjecaj Sjeverne Afrike, od jezika koji nekima zvuči “otprilike kao da Maur govori španjolski", pa do šarenih keramičkih pločica, utjecaj kojeg je Portugal preuzeo otud, da bi ga kao i sve ostale utjecaje učinio potpuno prepoznatljivo svojim, portugalskim.

Zašto putovanje u Portugal s Azur Toursom?

Iskustvo, kvaliteta i raznolikost

Portugal, smješten na obali Atlantskog oceana, nudi spoj mediteranskog šarma i bogate povijesti. Azur Tours vam omogućuje da doživite najbolje od ove fascinantne zemlje kroz pažljivo osmišljene programe putovanja.

Portugal, zemlja koja je dala velik doprinos europskom Dobu otkrića, danas je destinacija koja spaja bogatu povijest i modernu vibraciju. S Azur Toursom, vaše putovanje u Portugal bit će ispunjeno posjetima povijesnim znamenitostima, uživanjem u lokalnoj kuhinji i vinima te otkrivanjem kulturnih blaga.

Što možete očekivati na putovanju u Portugal?

Lisabon

Lisabon, glavni grad Portugala, poznat je po svojoj živopisnoj arhitekturi, povijesnim spomenicima i dinamičnom noćnom životu. Prošetajte starim gradom, posjetite toranj Belem i istražite muzeje svjetske klase.

Fátima

Fátima je jedno od najpoznatijih marijanskih hodočasničkih mjesta u svijetu. Posjetite ovo duhovno odredište i osjetite posebnu atmosferu koja privlači milijune posjetitelja godišnje.

Porto

Porto, drugi najveći grad u Portugalu, nudi srednjovjekovne četvrti, vinograde i poznati portski vinski podrumi. Uživajte u degustaciji vina i istražite UNESCO-ovu svjetsku baštinu.

Kulturna baština i gastronomija

Portugal je zemlja bogate kulturne baštine s utjecajima iz cijelog svijeta. Uživajte u fadu, tradicionalnoj portugalskoj glazbi i kušajte lokalne specijalitete poput “bacalhau" (sušeni bakalar) i “pastéis de nata" (kremaste kolačiće).

Razlozi za odabir Azur Toursa za putovanje u Portugal

Iskustvo i pouzdanost: Dugo smo prisutni na turističkom tržištu s brojnim zadovoljnim putnicima.
Visoka kvaliteta: Suradnja s pouzdanim partnerima u Portugalu za vrhunsku uslugu.
Raznolikost ponude: Širok izbor programa, od klasičnih tura do avanturističkih putovanja.
Prilagodba: Mogućnost prilagodbe programa prema vašim individualnim potrebama i interesima.

Rezervirajte svoje putovanje

Uživajte u nezaboravnom putovanju u Portugal s Azur Toursom.
Rezervirajte već danas i otkrijte sve čari ove prekrasne zemlje.