Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Libanon

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 07.03.-11.03., 01.05.-05.05.2020.


1. dan, Zagreb – Istanbul – Bejrut

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Podjela putne dokumentacije i prijava na let TK1056 s polaskom oko 20:00* prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul predviđen je oko 00:10 sati. Nastavak na liniji TK828 oko 1:30 sati prema Bejrutu. Po dolasku oko 2:20 sati po lokalnom vremenu te nakon obavljanja carinskih formalnosti, organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje. (Molimo vas da pogledate preliminarni raspored letova, važeći za vaš odabrani datum putovanja).

*Napomena: na pojedinim polascima let je preko Istanbula s kompanijom Turkish Airlines s približno istim vremenima letova.

*Preliminarni raspored letova po polascima:

07.03.2020. TK1056 ZAGIST 19:55 00:10 // 08.03.2020. TK828 IST BEY 01:30 02:20

01.05.2020. TK1056 ZAGIST 20:15 23:20 // 02.05.2020. TK828 ISTBEY 00:55 02:50

2. dan, Bejrut

Nakon doručka u hotelu, polazak na organizirani razgled glavnog grada Libanona. Grad koji na ovom mjestu stoji već barem 5000 godina. Bejrut se kao feniks uzdigao iz vlastita pepela i metropola je koja nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom, ujedno se diči titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćni izlazak, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, radi čega je dobio naziv Pariz Bliskog Istoka. Razgled najznačajnijih znamenitosti Bejruta, te Pigeon’s Rock (Golublja stijena). Razgled završava posjetom Nacionalnom muzeju. U večernjim satima predlažemo individualni odlazak u jedan od brojnih gradskih restorana, te da kušate tipičnu libanonsku kuhinju, jednu od najpoznatijih na svijetu. Noćenje.

3. dan, Bejrut – Baalbek – Ksara – Anjar – Bejrut

Nakon doručka u hotelu, preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet u dolinu Bekaa (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka krećemo preko planine Libanon i dolaskom u dolinu Bekaa (poljoprivredno središte ove male zemlje) putujemo prema Baalbecku, 85 km sjeverno od Bejruta. U Baalbecku se skriva jedna od najdragocjenijih ostavština starog Rima koje se ubraja među nekoliko čuda starog svijeta: lokalitet nekoć poznat kao „Heliopolis“ (Grad Sunca) koji uključuje hramove Jupitera, Venere i Bakusa i pod zaštitom UNESCO-a kao mjesto od iznimne i neprocjenjive važnosti s hramovima koji su se ubrajali ne samo među najveće, već su i među najbolje očuvanima uopće. Nakon razgleda lokaliteta nastavljamo prema Chateau Ksara, poznatoj vinariji i povijesnim špiljama kako bismo probali lokalno vino. Ksara je očuvala libanonsko bogato nasljeđe proizvodnje vina i predstavlja okosnicu libanonskog vinarstva, još od 1857.g. Ručak. Poslije degustacije vina u Ksari izlet ćemo završiti u Anjaru, povijesnom gradiću iz 8.st. i mjestu palače poznate dinastije Omejida (dinastije koja je 711.g. prešla iz Afrike u Europu preko Gibraltara i zavladala Pirenejskim poluotokom). U podnožju Istočnog lanca, u neposrednoj blizini značajnog izvora vode iz rijeke Litani, Anjar je mjesto koje je igralo značajnu ulogu u antici i srednjem vijeku, budući da je bio raskrsnica svih značajnih putova. Povratak u Bejrut u predvečerje, slobodna večer. Noćenje.

4. dan, Bejrut – Jeita – Harissa – Byblos – Bejrut

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo da posjetite jednu od najljepših podzemnih špilja na svijetu, odnosno jedan od najslikovitijih libanonskih gradića, prekrasni Byblos (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Spilja Jeita, predivno čudo prirode, sastoji se od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Spilja je nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda! Nastavak izleta obalnom cestom prema obalnom gradiću Jounieju, odakle ćemo se žičarom uputiti do Harisse, jednog od najpoznatijih hodočasničkih lokacija kršćana u Libanonu. Uz veličanstveni kip Djevice Marije visok 8,5 m, s lokaliteta se pruža veličanstven pogled na zaljev. U nastavku putovanje prema Byblosu: otkrijte grad star 7000 godina, jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih svjetskih gradova. Smješten 37 km sjeverno od Bejruta, Byblos je iznimno šarmantan gradić bogate povijesti, spoj Mediterana i Bliskog Istoka s ostavštinom Feničana, Rima, Bizanta… Ručak. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u predvečerje u hotel. Noćenje.

5. dan, Bejrut – Istanbul – Zagreb

Doručak u hotelu. Organizirani transfer prema zračnoj luci. Prijava na let Turkish Airlinesa TK 831 s polaskom oko 09:15 sati prema Istanbulu. Po dolasku oko 11:15 sati, nastavak na liniji TK 1055 oko 18:10 sati prema Zagrebu. Predviđeni dolazak oko 19:20 sati. (Molimo vas da pogledate preliminarni raspored letova, važeći za vaš odabrani datum putovanja).

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  5.880 kn 5.685 kn first minute*

(Zrakoplovne pristojbe su uključene u cijenu 1.990 kn)

* FM popust vrijedi za rezervacije do 30 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni. 

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Bejrut-Istanbul-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, doček i asistenciju lokalnog agenta u zračnoj luci u Bejrutu, transfere od zračne luke do hotela i nazad, smještaj u hotelu 4* na osnovi 4 noćenja s doručkom, poludnevni razgled Bejruta u pratnji lokalnog vodiča i posjet Nacionalnom muzeju, voditelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

fakultativne izlete, večere, vizu za Libanon (turistička viza je trenutno besplatna do daljnjeg), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, obroke koji nisu navedeni kao uključeni, javni prijevoz, obveznu doplatu za napojnice za lokalnog vodiča i vozača (preporučenog iznosa za cijelo putovanje od minimalno 20 $ po osobi, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), putno osiguranje (preporučamo!), te troškove osobnih narudžbi.

 

Fakultativni izleti: (doplata prilikom rezervacije – isključivo na prodajnom mjestu/minimum 15 osoba):

Doplata za izlet Baalbeck-Ksara-Anjar s uključenim ručkom: 680 kn

Doplata za izlet Jeita i Byblos s uključenim ručkom: 760 kn

NAPOMENA: Cijene izleta izračunate su za grupe od najmanje 15 osoba, u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba.

 

NAPOMENE:

Završnu obavijest o detaljima programa primit ćete najkasnije 3-5 dana prije odlaska. Ako ne dobijete obavijesti u navedenom roku, molimo javite se na prodajno mjesto, osobno ili telefonom. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju ili državnim praznicima ili događanjima, eventualnih gužvi, ili neke situacije više sile nastale na destinaciji. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih, agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

 

Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgu­bljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.

Minimalan broj prijavljenih putnika 15


Šifra aranžmana: 03

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka