Otkrijte carstvo Inka

Peru

Otkrijte drevnu povijest, čudesnu prirodu i simpatične stanovnike ove neopisivo lijepe zemlje. Posjetite jedno od istinskih svjetskih čuda - Machu Picchu, najpoznatiju atrakciju Perua | Azur Tours

Otkrijte carstvo Inka

Peru

Otkrijte drevnu povijest, čudesnu prirodu i simpatične stanovnike ove neopisivo lijepe zemlje. Posjetite jedno od istinskih svjetskih čuda - Machu Picchu, najpoznatiju atrakciju Perua | Azur Tours

Iskusite čaroliju Perua, najljepše i najčudesnije zemlje Južne Amerike

Rezervirajte Vaše putovanje u Peru s Azur Toursom i iskusite neusporedivu povijesnu baštinu, od drevnih civilizacija, preko španjolskog kolonijalnog doba, pa sve do danas; čarobnu prirodu – uzobalne pustinje, andski vrhunci, visoravni i kanjoni, a s istočne strane Anda pak amazonska džungla; te nadasve prijazne, vesele, prpošne i tople stanovnike, jednako ponosne na veličajnost pretkolumbijske povijesti Perua kao i na njegovu sadašnju, bogatu i raznoliku kulturu.

Nema pronađenih objekata.
Promijenite neke od parametara ili uklonite sve.

Putovanje u Peru

Otkrijte drevnu povijest, čudesnu prirodu, i simpatične stanovnike ove neopisivo lijepe zemlje prebogate jedinstvenim dojmovima, jer pola svjetski najpoznatijih atrakcija Južne Amerike možete iskusiti baš ovdje, u Peruu!

Azur Tours Vam s ponosom nudi nezaboravno putovanje u Peru. Ova zemlja na zapadnoj strani Južne Amerike se zasluženo smatra jednom od najljepših i najbogatijih turističkih destinacija uopće. Zemljopis Perua jednako je neobičan i fascinantan kao i povijest. Obala je pretežno pustinjska; iako odmah kraj oceana, ovo su neke od najsuših pustinja na svijetu; more je pak prehladno za kupanje izuzev na krajnjem sjeveru zemlje.

Zašto putovanje u Peru s Azur Toursom?

Predstavljamo Vam neke od destinacija u Peruu koje možete posjetiti s Azur Toursom:

Lima

Dobro došli u grad u kojem skoro nikad ne kiši, ali je zato tako maglovito i zrak toliko vlažan da kožni predmeti znaju s vremenom trunuti od silne vlage. Lima je glavni i najveći grad Perua, golemi velegrad s desetak milijuna stanovnika. Gradska vreva je tu katkad neopisiva.

Paracas i otočje Ballestas

Grad Paracas je baza za izlete na prvu veliku atrakciju obalnog Perua: otoke Islas Ballestas, koje se odavdje ide razgledavati motornim čamcima. Nekoć, kad su prva bogatstva zlata i srebra već bila uglavnom iscrpljena, ovi otoci su neko vrijeme bili najveće bogatstvo Perua. Razlog je u bezbrojnim pticama koje se tu gnijezde u relativnoj sigurnosti od grabežljivaca. Uživajte do mile volje u prirodi kojoj je dopušteno da opet bude divlja. Za one koji vole povijesne misterije, na jednom od otoka je “El Candelabro", golemi, neobični geoglif koji datira otprilike iz 200. godine prije nove ere: unatoč mnogim pretpostavkama, svrha i značenje su mu i danas potpuni misterij, zagubljeni negdje u maglama povijesti.

Huacachina pješčane dine i oaza s jezerom

Huacachina Vam nudi neke od najimpresivnijih pješčanih dina na svijetu uopće. Ovaj gradić-oaza s pripadajućim jezerom je baza za izlete po okolnom ergu iliti moru pijeska (ono što je malo poznato o pustinjama jest da su rijetko potpuno bez vegetacije: tamo gdje vjetar previše brzo premješta pijesak da bi i najotpornije biljke tu mogle uhvatiti korijen nastaje “erg" ili polje dina, što otprilike odgovara laičkoj predodžbi pustinje.) Veseli domaćini će Vas ukrcati u vozila za pijesak koja izgledaju kao nešto iz “Mad Max"-a, i povesti u razgledavanje.

Nazca

Nazca je svjetski poznato i jedno od najmističnijih i najmisterioznijih mjesta Perua i svijeta uopće. Iako tu ima i dodatnih čudesa – dva primjera su mumije lokalnih Indijanaca te sustav za navodnjavanje iz pretkolumbijskog doba koji je još uvijek u funkciji – ono čime Nazca privlači je jedinstveni sustav geoglifa – golemih slikarija koje se može razabrati tek s visine, nastalih odstranjivanjem gornjeg sloja tla. O kulturi koja ih je izgradila tijekom razdoblja od otprilike 500. godine prije nove ere pa do 500. godine nove ere se zna vrlo malo. S obzirom da su slikarije zapravo vidljive tek iz aviona (let malim avionom iznad – uz doplatu – je iskustvo koje svakako preporučamo), dovele su do bezbrojnih hipoteza o svrsi: uz apstraktne geometrijske linije tu je i sedamdesetak figurativnih prizora, među kojima se ističu cvijet, drvo, kolibri, pelikan, pauk, puž, gušter, riba, pas, mačka, južnoamerički majmun sa svijenim repom, te naposljetku i čovjek.

Arequipa

Drugi najveći grad, glavni grad sudske vlasti, i mjesto otkud je potekla većina vladajućih političkih imena Perua (katkad ga se stoga ironično naziva i “Ciudad Caudillo," to jest “grad-diktator"), Arequipa je smještena na andskoj visoravni (“altiplano") na nadmorskoj visini od 2335 metara – znači, dosta nisko po peruanskim mjerilima. Više od milijun stanovnika gradske jezgre te nekih tri milijuna stanovnika u širem gradskom području tu živi između tri vulkana – Misti, Pichu Pichu i Chachani.

Kanjon Colca – El Condor Pasa

Udaljen nekoliko sati vožnje od Arequipe – uključujući prekrasne poglede na okolicu usput – nalazi se najnovija peruanska ekoturistička atrakcija: kanjon Colca, s nekih 3600 m najdublji na svijetu. Turistička infrastruktura je ovdje tek u nastajanju, tako da u gradiću Cabanaconde još uvijek možete osjetiti originalnu atmosferu indijanskog andskog naselja. Krajolik je zelen i idealan za šetnje, a od pogleda zastaje dah. Usput ćete vidjeti razigrana indijanska sela, andsku floru velikih visina, te ljame, alpake i vikunje koje lutaju uokolo.

Puno

Puno je simpatični grad na obali jezera Titicaca, na 3830 metara visine. Tamo gdje bi u drugim gradovima u hotelskim lobbyima bile fotelje i osvježenja, ovdje se nalaze boce s kisikom. To naravno ne znači da ćete ih nužno trebati: za podnošenje velikih visina nema pravila, i mnogi ih izdrže bez ikakvih nuspojava. Grad ima zanimljivu katedralu i veliki prostor šetnica i trgova u kojem su restorani i brojne suvenirnice i gdje je uvijek veselo; godišnji karneval “diablada" posvećen vragu je također poznat. Grad je ujedno i luka – odskočna daska za istraživanje najautentičnijih peruanskih iskustava.

Jezero Titicaca

Kaže se da je jezero Titicaca jedino mjesto na svijetu gdje netko istovremeno može dobiti i morsku i visinsku bolest. Iako to možda zvuči pomalo zastrašujuće, šansa i za jedno i za drugo je minimalna – ovime se zapravo ilustrira činjenica da je jezero Titicaca dovoljno veliko da na njemu s vjetrom nastaju ozbiljni valovi. Također je zanimljivost da se površina jezera, unatoč čestim jakim vjetrovima i noćnim temperaturama koje se redovno spuštaju ispod nule, nikad ne zamrzava.

Cuzco

Dobro došli u drevnu prijestolnicu Inka! Grad Cuzco je smješten u udolini na nekih 3400 metara visine, s predgrađima koja se penju uz okolne planine do 3800 i više metara. Ovdje je srce kulture Inka i današnjih Indijanaca Perua. Grad je bio impresivan još iz doba prije carstva Inka: golemi kompleks-citadela Sacsayhuaman. Grad je danas u potpunosti posvećen turizmu, tako da ćete tu na svakom koraku naći šarmantne restorančiće, barove, suvenirnice i druge trgovine. Gradsku tržnicu također vrijedi vidjeti, a tu su i brojni drugi muzeji, uključujći tu i muzej kakaa i čokolade. Za svakog tu ima ponešto – Cuzco će vas očarati!

Machu Picchu

Machu Picchu je najpoznatija atrakcija Perua i jedno od istinskih svjetskih čuda. ." Do njega pak ne vodi niti jedna cesta; posjetitelji idu autobusima iz Cuzca u obližnji Ollantaytambo (već i sam po sebi prepun zanimljivih pretkolumbijskih građevina), na početku Svete doline rijeke Urubamba, a tu se dijele – oni avanturistički nastrojeni hodaju Inca Trailom (postoje verzije od 1 do 5 dana, različitim rutama. A kad se jednom stigne gore i obave ulazne formalnosti, posjetitelje očekuje prizor koji i najiskusnijim svjetskim putnicima oduzima dah: prelijepa citadela koju si je kao zimovalište dao izgraditi tvorac Inka carstva Pachacuti. Teško je reći što je tu ljepše: pogled na okolni pejzaž, grad koji je simfonija u kamenu navrh strme klisure, ili mistična atmosfera koja vodi maštu ravno u zlatno doba carstva Inka. Jedinstveno!

Zašto posjetiti Peru?

1. Nenadmašiva drevna kultura i povijesni spomenici: fenomenalne građevine Inka, slikarije u Nazci, te mistični Machu Picchu su samo svjetski najpoznatije atrakcije: drugih je pak u Peruu bezbroj, i na svakom koraku posjetitelja iznenađuju nečim novim.

2. Prekrasna i egzotična priroda: pustinje pacifičke obale, vrtoglavi vrhunci i visoravni Anda, plodna brda sva u kamenim terasama, istočna strana Anda s amazonskom džunglom, jedinstveno jezero Titicaca. Uz to naravno i ljame, alpake, vikunje i kondori u prirodnom okruženju.

2. Raznolikost ponude: pretkolumbovski i kolonijalni spomenici i dragocjenosti, gradska vreva, prelijepa i očaravajuće raznolika priroda, pitoreskna mjestašca i tržnice, indijanska kultura naroda Quechua i Aymara – Peru nudi ponešto za razveseiti baš svakoga.

3. Shopping: suveniri, odjeća (vuna vikunje je među najskupljim tekstilima na svijetu), izvanredna alkoholna i bezalkoholna hladna i topla pića, predmeti od drveta i keramike, izvanredna kava, najbolje čokolade na svijetu…

4. Kuhinja: egzotična i nevjerojatno fina i bogata, s utjecajima cijelog svijeta – indijansko, španjolsko, talijansko, sjevernoafričko, zapadnoafričko, kinesko i japansko kulinarstvo su sva redom inspirirala razne aspekte peruanske kuhinje, koja ih kombinira u savršene kompozicije okusa i mirisa. Zapravo najbolja fuzijska kuhinja na svijetu.

5. Gostoljubivost: narod Perua je među najgostoljubivijima na svijetu, i s veseljem će Vam uvijek pomoći ili objasniti što god Vam treba.