Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Južna Koreja

Južna Koreja – putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: hoteli 4*, puni pansion, unutarnji letovi, brzi vlak, svi razgledi i izleti

11 dana / 8 noćenja

Datumi putovanja: 05.10.-15.10.2019.


1. dan, Zagreb – Dubai

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci sa pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova.  Prijava na let za Dubai. Polijetanje zrakoplova kompanije Emirates na liniji EK130 za Dohu je u 15.40 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 23.20 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan, Dubai – Seoul

Nastavak leta za Seoul na liniji EK322 je u 3.40 sati (noćni let). Dolazak u Seoul  u 16.55 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela. Smještaj u hotel, večera i noćenje

3. dan, Seoul

Doručak. Odlazak na razgled glavnog i najvećeg grada Južne Koreje, nekadašnje prijestolnice više kraljevstva koja su se kroz povijest izmjenjivala na Korejskom poluotoku. Razgled kraljevske palače Gyeongbok koju je u 14. st. sagradila dinastija Joseon. Početkom 20. st. u potpunosti uništena za vrijeme japanske okupacije te danas možemo vidjeti veliki dio obnovljen kroz godine. Tu se nalazi i nekoliko muzeja. Posjet nacionalnom muzeju folklora i prisustvovanje izmjeni svečane straže. Nakon obilaska palače šetnja ulicom Insa Dong, jednom od najpoznatijih ulica Seoula koja je prepuna suvenirnica, restorana, kafića i čajana. Ručak (uključen u cijenu). Nakon šetnje Insadongom posjetit ćemo i tradicionalni kvart Bukchon te N Seoul tower s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Po završetku razgleda povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. dan, Seoul – DMZ – Seoul

Nakon doručka slijedi vožnja prema DMZ, granici sjeverne i južne Koreje. DMZ je naziv za dio teritorija koji prolazi sredinom Korejskog poluotoka, a koji je uspostavaljen nakon Korejskog rata kako bi služio kao tampon zona između Sjeverne i Južne Koreje. Demilitarizirana zona de facto služi kao granica između Sjeverne i Južne Koreje, a dijeli poluotok otprilike na pola, prolazeći 38. paralelom. Demilitarizirana zona službeno je nastala nakon Korejskog sporazuma o primirju između Kine, Sjeverne Koreje i Ujedinjenih naroda 1953. godine. Demilitarizirana zona je 250 km duga, otprilike 4 km široka te je, unatoč nazivu, najmilitariziranija granica na svijetu. Nakon posjeta DMZ-i ćemo se zaustaviti putem kako bi sami pripremili svoj ručak (uključen u cijenu). Sudjelovat ćete u izradi Bibimbapa, tradicionalnog korejskog jela. Povratak u Seoul u poslijepodnevnim satima. Kratko slobodno vrijeme do polaska na večeru. Plovidba brodom po rijeci Han i uživanje u panorami noćnog Seoula. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan, Seoul – Yongin – Suwon – Seoul

Doručak u hotelu. Dan je namjenjen upoznavanju sa korejskom kulturom. Posjetit ćemo tradicionalno selo Yongin koje je udaljeno oko 50 km od Seoula. Vidjet ćemo kako je izgledalo za vrijeme dinastije Joseon. U blizini Yongina nalazi se Suwon poznat po utvrdi Hwaseong iz 18.st. Vojna utvrda je pod zaštitom UNESCA i okružena je zidinama dužim od 5km. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon razgleda vraćamo se u Seoul gdje ćemo se upoznati sa Taekwondo-om – borilačkom vještinom dalekog istoka. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, Seoul – Jeju

Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema zračnoj luci te prijava na let za Jeju. Let traje cca 1 sat. Jeju je vulkanski otok koji se nalazi 130 km južno od Korejskog poluotoka te najveći otok Južne Koreje i njegova najmanja pokrajina, koja uživa poseban autonomni status snažne samouprave od 1946. godine. Središnja odlika otoka je Hallasan, najviša planina Južne Koreje (1.950 m nadmorske visine) i uspavani vulkan kojeg čini 360 sitnih satelitskih vulkana. Vulkanski otok i njegove cijevi lave su 2007. godine upisane na UNESCO-v popis kao “lokalitet izvanredne ljepote, koji je svjedočanstvo povijesti planeta i njegovih procesa“. Po dolasku posjetit ćemo južni dio otoka i uživati u prekrasnoj prirodi jednog od novih 7 svjetskih prirodnih čuda – Yongduam (Zmajska) stijena, muzej zelenog čaja te prekrasne litice Jusangjeolly i vodopad Jeongbang. Ručak je uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan, Jeju

Nakon doručka odlazak prema istočnoj strani otoka. Posjet spilji Manjanggul čiju je ljepotu prepoznao i UNESCO uvrstivši je na svoj popis. Majanggul je jedan od najdužih tunela lave u svijetu, 1 km od ukupno 13 km tunela otvoren je za posjetitelje. Nastavljamo vožnju prema Seongsan Ilchulbomngu, poznatom pod nazivom „brežuljak izlaska sunca“. Seongsan Ilchulbomng je jedan od zaštitnih simbola otoka Jeju formiran u proteklih 5000 godina. Nastavak vožnje prema Seopji Koji i plaži Gimnyeong Seonsegi prije povratka u hotel. Noćenje.

8. dan, Jeju – Busan – Gyeongju

Nakon doručka transfer do zračne luke. Prijava na let za Busan. Po dolasku u Busan slijedi vožnja do Gyeongjua (oko 1h). Gyeongju je bio glavni grad starog kraljevstva Silla koje je vladalo većim dijelom Koreje od 7. do 9. stoljeća. Iz tog vremena je u gradu ostao veliki broj arheoloških lokaliteta i kulturnih spomenika, zbog čega ga zovu “Muzej bez zidova”. Pored slavnih hramova, kao što su Seokguram i Bulguksa u Gyeongju se nalaze brojni drugi spomenici koji su upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Zbog toga je Gyeongju jedno od najposjećenijih turističkih odredišta u Južnoj Koreji. Danas ćemo posjetiti grotto Seokguram, hram Bulguksa te Anapji. Nakon razgleda slijedi vožnja do hotela i prijava. Večera. Noćenje.

9. dan – Gyeongju – Daegu

Nakon doručka i odjave iz hotela nastavljamo sa razgledom Gyeongjua – Cheomseongdae astrološki obzervatorij iz 7.st., Daereungwon kompleks kraljevskih grobnica, nacionalni muzej Gjeongju. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima uputit ćemo se prema Daegu. Prije nego se smjestimo u hotel čeka nas uspon na planinu Palgong. No uspon traje vrlo kratko, 7 minuta panoramskom žičarom. Jesen je najljepše doba za posjet Palgongsanu. Prijava u hotel. Večera. Noćenje.

10. dan, Daegu – Seoul/Incheon – Dubai

Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela i odlazimo prema tržnici Seomun. Još u vrijeme dinastije Joseon ovo je bila jedna od tri najveće tržnice u Koreji. Danas poznata kao mjesto gdje možete naći sve, od fine svile do sušene ribe. Daegu je poznat po još jednoj tržnici, Yangnyeongsi, također iz perioda dinastije Joseon. To je najveća korejska tržnica orijentalnih medicinskih pripravaka i lijekova. Danas se tu nalazi mali izložbeni prostor, pedesetak trgovina, dvadesetak trgovina gingsengom te dvadesetak klinika u kojima radi više od 80 liječnika. Po završetku razgleda ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima uputit ćemo se prema željezničkoj stanici, odlazak brzim vlakom za Incheon sa polaskom u 18.10 sati Popularni KTX vozi brzinom do 300km/h. Vožnja u trajanju od oko 3 sata. Po dolasku u zračnu luku Incheon, prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova na liniji EK323 (Emirates) u 23.55 sati za Dubai. Noćni let.

11. dan, Dubai – Zagreb

Dolazak u Dubai u 4.25 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji EK129 u 8.30 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 12.35 sati po lokalnom vremenu.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 17.490kn 16.990 kn first minute*

*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.490 kn

 

Putne isprave: Za putovanje u Republiku Koreju, hrvatski državljani trebaju imati važeću hrvatsku putovnicu. Za boravak do 90 dana, hrvatskim državljanima nije potrebna viza.

Konzularne informacije: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/republika-koreja,108.html   

 

Cijena aranžmana uključuje: 

 • prijevoz zrakoplovom (Emirates)  na relaciji Zagreb – Dubai – Seoul (Incheon) – Dubai – Zagreb (ekonomska klasa),
 • letove Seoul – Jeju i Jeju – Busan,
 • 8 noćenja prema programu u hotelima 4* (noćenje i doručak),
 • 2 noćenja u Seoulu, 2 noćenja u Jeju,
 • 1 noćenje u Gyeongju, i 1 noćenje u Deagu 7 ručkova i večera prema programu ili u hotelima ili u lokalnim restoranima,
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka,
 • sve ulaznice i razglede prema programu,
 • pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku,
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe (2.990kn),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (3.490 kn),
 • ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom,
 • putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

 

Važne napomene:

– Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Južnoj Koreji i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.


Minimalni broj putnika: 20


KIna putovanje

Naša preporuka