blank
blank
blank
blank
blank
blank

 Jordan i Izrael

Jordan i Izrael – putovanje kroz Svetu zemlju

Države Jordan i Izrael – po bogatstvu svoje povijesti nemaju premca – pođite s nama na ovo zanimljivo putovanje! 

Vrijednost više:  sve ulaznice uključene u cijenu, hoteli 4* s polupansionom, lokalni vodiči na hrvatskom jeziku

 

Datum putovanja: 21.-29.10.2022.


1. dan, Zagreb – Istanbul 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova na liniji kompanije Turkish Airlines TK1054 za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 08.55 sati. Dolazak u Istanbul u 12.10 sati. Nastavak leta za Amman na liniji TK812 u 20.55 sati, s dolaskom u 23.10 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela.  Smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan, Amman – Jerash – Amman

Doručak. Odlazak na razgled Ammana: Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskog grada Jerasha, najuščuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Povratak u Amman. Večera i noćenje u hotelu.

3. dan, Amman – Madaba – Planina Nebo – Kerak – Petra

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje se vidi najstarija sačuvana originalna mapa Svete Zemlje iz 560 n.e.. Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljena križarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan, Petra – Aqaba

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na cjelodnevni razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca, a danas je najveća znamenitost Jordana pod zaštitom UNESCO-a, te je proglašena i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Aqabi te smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan, Aqaba – Wadi Rum – Aqaba

Nakon doručka odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Povratak u Aqabu, slobodno vrijeme. Večera i noćenje.

6. dan, Aqaba – Masada Mrtvo more– Betlehem

Nakon doručka odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema graničnom prijelazu, te ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Usputno zaustavljanje uz obalu Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Kraće slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Po dolasku panoramski razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja.  Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan, Betlehem – Jeruzalem – Betlehem

Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkva Sv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

8. dan, Betlehem – Tel Aviv – Jaffa

Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak do memorijala žrtvama holokausta Yad Vashema u novom dijelu Jeruzalema. Nastavak putovanja prema Tel Avivu koji nosi ime Bijeli grad i dio je UNESCO-ve kulturne baštine. Panoramski razgled Tel Aviva: Rabinov Trg, četvrt Neve Tzedek i pješačka zona Nahalat Benyamin s mnoštvom zlatarnica, galerija, trgovina rukotvorinama, osebujnih kafića i restorana, a sve vrvi zabavom i uličnim sviračima što stvara jedinstveni ugođaj i sliku ovog grada. Nastavak do obližnjeg starog dijela Jaffe uz razgled Tornja sa satom,  crkva sv. Petra, spektakularan pogled na Tel Aviv, mnoštvo muzeja, galerija, kafića, trgovina rukotvorina,… U večernjim satima slijedi prijevoz do zračne luke.

9. dan, Tel Aviv – Istanbul – Zagreb

Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 00.50 sati na liniji TK791. Dolazak u Istanbul u 03.10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 07.00 sati na liniji TK053, te dolazak u zagrebačku zračnu luku u 08.05 sati.

 

FIRST MINUTE* cijena aranžmana po osobi:  8.290 kn (1.100,27 EUR)

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Redovna cijena aranžmana po osobi: 8.590 kn (1.140,09 EUR)


Doplata za zrakoplovne takse:  2.290 kn (303,94 EUR)
– promjenjive su do puta

Doplata za jednokrevetnu sobu:   1.590 kn (211,03 EUR)

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

Jordan i Izrael: cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 plaćenih putnika i uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman-Tel Aviv-Istanbul-Zagreb (uključen 1 komad prtljage max 30 kg i ručna prtljaga), 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Ammanu, Petri, Aqabi i Betlehemu, 6 večera u hotelima, sve prijevoze i razglede prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu, lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u Jordanu i Izraelu, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jordansku vizu, jamčevinu i trošak organizacije putovanja.

Jordan i Izrael: cijena aranžmana ne uključuje:

obaveznu doplatu u agenciji za zrakoplovne pristojbe 2.290 kn/303,94 EUR (podložne promjenama); doplatu po želji za jednokrevetnu sobu 1.590 kn / 211,03 EUR, doplata po želji za paket putnog osiguranja, obavezna doplata na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče, vozače i ostalo osoblje 50 USD, te za izlaznu taksu u Jordanu 15 USD.

 

Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:

TK1054   21OCT   ZAGIST     0855 1210

TK 812    21OCT   ISTAMM   2055 2310

TK 791    29OCT   TLVIST      0050 0310

TK1053   29OCT   ISTZAG     0700 0805

 

Viza: Za Izrael ne treba viza.  Potrebna je jordanska viza koja se dobiva po dolasku u zemlju i uračunata je u cijenu programa. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati najmanje 1 potpuno praznu stranicu u putovnici.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta ili u ratama.


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., id-hr-ab-01-080326927. Polica jamčevine br. 298625000158 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Jordan i Izrael – minimalni broj putnika: 20

Egipat baner krstarenje Nilom 1024x149 - Jordan i Izrael - putovanje kroz Svetu zemlju | 9 dana, iz Zagreba


 

 

Naša preporuka