Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Sarajevo

Sarajevo putovanje autobusom iz Zagreba

Vrijednost više: posjet Jajcu i Kraljevoj Sutjesci

Smještaj u centru Sarajeva u odličnom hotelu Bosnia 4*!

Sarajevo putovanje – datumi putovanja: 15.-17.05., 12.-14.06.2020.


1. dan, Zagreb – Jajce – Sarajevo

Polazak autobusa u 05.30h, autobusni kolodvor Zagreb, peroni 502-506. Vožnja prema Slavoniji i graničnom prijelazu Gradiška, te dalje kroz Banja Luku, drugi po veličini grad u BiH. Putovanje od Banja Luke vodi slikovitom dolinom rijeke Vrbasa do drevnog gradića Jajca čiji brojni spomenici govore o burnoj prošlosti. Razgled očaravajućeg i jedinstvenog vodopada u srcu grada gdje se rijeka Pliva ulijeva u Vrbas, katakombe (crkva u stijeni i grobnica vojvode bosanskog i hercega splitskog Hrvoja Vukčića Hrvatinića), Medvjed kula, Sahat kula, Kraljevska tvrđava, zgrada AVNOJ-a… Nakon razgleda Jajca, nastavak puta za Sarajevo. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno za vlastite programe, ćevape, kafu ili uživanje u kolačima… Noćenje.

2. dan, Sarajevo

Doručak. Slijedi razgled Sarajeva u pratnji lokalnog vodiča: mostovi Sarajeva, Baščaršija, Begova džamija i okolne Gazi Husrevbegove zadužbine, Careva džamija, biblioteka, katedrala, sinagoga,… Odlazak autobusom do Vrela Bosne – jedinstvenog prirodnog ambijenta izvora rijeke Bosne podno planine Igman. Šetnja stazicama uz potoke, uživanje u prirodi. Nastavljak autobusom do Tunela Spasa (doplata za ulaznicu), jedine veze sa „vanjskim“ svijetom za vrijeme okupacije grada, gdje ćemo čuti priču o ratnom Sarajevu i borbi za preživljavanje. Povratak do centra Sarajeva i Baščaršije. Noćenje u hotelu.

3. dan, Sarajevo – Kraljeva Sutjeska – Zagreb

Doručak. Odlazak iz hotela prema mjestu Kraljeva Sutjeska koje je najpoznatije po franjevačkom samostanu i njegovoj bogatoj biblioteci. Osim samostana ovdje se nalazi i Dusper kuća, najstarija kuća u središnjoj Bosni, iz ranog 18. stoljeća. Kuća je nacionalni spomenik i nalazi se pod zaštitom države a predstavlja izvanredan primjer autentične bosanske arhitekture. Nastavak puta prema Zagrebu s usputnim zaustavljanjima tijekom puta. Dolazak u Zagreb u večernjim satima

 

Cijena aranžmana po osobi: 850 kn 780 kn first minute*

*First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

– prijevoz turističkim autobusom prema programu,

– smještaj u hotelu 4* centru grada u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom,

– razglede prema programu,

– stručnog vodiča tijekom putovanja,

– razgled Sarajeva u pratnji lokalnog vodiča,

– jamčevinu i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje:

– boravišna pristojba cc 1.30-1.50 eur po noćenju po osobi – obavezno plaćanje na licu mjesta u hotelu,

– ulaznice u kulturno-povijesne spomenike, tunel Spasa 10 KM, Vrelo Bosne 1,50 KM,

– obroke drugačije od navedenih,

– putno osiguranje.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 

Za državljane RH viza za Bosnu i Hercegovinu nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.


Sarajevo putovanje – minimalni broj putnika: 40

europska putovanja autobusom 1 1024x149 - Sarajevo | Jajce | Kraljeva Sutjeska | 3 dana

Naša preporuka