Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Rusija, Sankt Peterburg i Moskva

Rusija putovanje, zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: unutarnji letovi Aeroflot, svi razgledi sa uključenim ulaznicama

Datum putovanja: U izradi


1. dan, Zagreb – Moskva – Sankt Peterburg

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Moskvu u 13.05 sati na liniji SU2041 (Aeroflot) s dolaskom u 17.05 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, prijava na domaći let za Sankt Peterburg. Polijetanje zrakoplova na liniji SU028 (Aeroflot) u 19.40 sati. Po dolasku u Sankt Peterburg u 21.20 sati, transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2. dan, Sankt Peterburg

Doručak u hotelu. Odlazak na panoramski i pješački razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Trg svetog Izaka s najvećom katedralom u Rusiji – Isakijevska, Trg Senata sa spomenikom Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda i Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 metra, zatim Zimski dvorac, koji je bio glavna rezidencija ruskog carstva od 1760. godine, Nevski prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Admiralitet. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan, Sankt Peterburg – Peterhof – Pushkin – Sankt Peterburg

Doručak. Odlazak na izlet u „Peterhof“, ljetni dvorac Petra I Velikog, razgled dvorca i prekrasnih vrtova sa skulpturama i vodoskocima, odakle se pruža pogled na cijeli zaljev. Park s fontanama je u kompletnoj funkciji službeno od svibnja. Nakon Peterhofa, odlazak u Pushkin, udaljen oko 25 km od Sankt Peterburga. Nekada se zvao Carsko Selo, a nakon revolucije i Dječje selo. Posjet palači Ekaterine Velike, koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija zajedno s palačom Aleksandra I. Veliki park prepun je romantičnih paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera, imitacije gotike te turske i kineske arhitekture. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan, Sankt Peterburg – Hermitage – Sankt Peterburg

Nakon doručka, odlazak do Državnog muzeja Ermitaž, razgled jedne od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. g., kada su ga zauzeli boljševici. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove i drugih poznatih umjetnika. Poslijepodne slobodno vrijeme za detaljniji ili vožnju brodom po Nevi, Fontanki i kanalima na kojima je grad sagrađen (uz nadoplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, Sankt Peterburg – Moskva

Nakon ranog doručka transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova Aeroflota (SU011) za Moskvu u 10.40 sati. Po dolasku u 12 sati, doček lokalnog agenta i odlazak na panoramski razgled grada koji je prepun različitosti i miješanja arhitektonskih stilova: Crveni trg, s kojeg možete vidjeti katedralu Vasilija Blaženog s jedne, i zdanja Kremlja s druge strane, zatim Kazališni Trg s poznatim Bolshoi Teatrom – domom ruskog baleta, katedrala Krista Spasitelja, koju nazivaju i Katedralom Iskupitelja na krvi, ujedno i najveća pravoslavna ruska crkva, zatim brdo Vrapče pored zgrade Moskovskog Sveučilišta, jedne od sedam moskovskih sestara. Razgled Kremlja u samom centru grada, s njegovim monumentalnim zidovima i kulama, katedralama i palačama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom (najveće na svijetu), Zvonikom Ivana Velikog, 3 katedrale (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky – predviđen obilazak jedne od tri katedrale), Crkvom 12 Apostola. Slobodno vrijeme za razgled i fotografiranje Trga. Odlazak u hotel. Noćenje.

6. dan, Moskva

Doručak u hotelu, nakon kojega slijedi panoramski razgled i pješačka tura ulicom Arbat. Razgled  metroa u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja (karta za metro uključena je u cijenu) kako biste vidjeli neke od najpoznatijih i najljepših metro stanica na svijetu. Nakon razgleda možete ostati samostalno istraživati grad, prošetati pješačkom zonom ulice Arbat s lijepim restoranima i kafićima gdje se možete odmoriti uz kavu ili ručak u vlastitom aranžmanu. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan, Moskva

 Doručak u hotelu. Slobodan dan za samostalno istraživanje Moskve. Preporučujemo cjelodnevni izlet prema 60 kilometara udaljenom Sergejevom Pasadu, nekad zvanom i Zagorsk. Izlet obuhvaća cjelodnevni razgled tradicionalnog pravoslavnog središta s crkvom sv. Trojstva Sergius Lavra, s plavom kupolom. Samostan sagrađen u 14. st. bio je službeno sjedište Patrijarha nekoliko godina, čak i u vrijeme komunističke vlasti. Posjeduje prekrasnu kolekciju ikona. U samostanskom tlu nalaze se posmrtni ostaci Borisa Godunova koji je vladao zemljom nakon vladavine Ivana Groznog. Sergejev Posad je u ranoj prošlosti postao poznat po ručnoj izradi predmeta od drva, najviše igračaka, među kojima su i najpoznatije ruske matrojške koje se ovdje uz ostale suvenire mogu kupiti, a tu se nalazi i muzej igračaka te market sa suvenirima. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

8. dan, Moskva – Zagreb

Doručak u hotelu, odjava i transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova Aeroflota (SU2040) za Zagreb u 10.15 sati. Dolazak u Zagreb u 12.15 sati prema lokalnom vremenu.

 

Rusija putovanje – cijena aranžmana po osobi: U izradi

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 

Doplata za jednokrevtnu sobu: 

Obvezne doplate po osobi:

  • kod prijave – pristojbe zračnih luka 1.990 kn (podložne promjenama);
  • na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače: 35 EUR (plaćanje pratitelju putovanja)

 

Cijena po osobi uključuje:

prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom u hotelima 3* u Sankt Peterburgu i 4* u Moskvi, grupne prijevoze i razglede prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju, hotelski voucher potreban za ishođenje vize u Ruskom viznom centru ili konzulatu, usluge lokalnih vodiča, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena po osobi ne uključuje:

obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe, turističku vizu za Rusiju (590 kn s uključenim posredovanjem), putno osiguranje (obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (minimalna osigurana svota 30.000 € po osobi; ostale vrste osiguranja preporučujemo), doplata za izlet u Sergejev Pasad 490 kn, doplata za izlet brodom po Nevi 925 kn, dodatne usluge, obroke i izlete.

 

Rusija putovanje – za vizu je potrebno:

Dostaviti putovnicu, policu putnog zdravstvenog osiguranja, 1 fotografiju (biometrijska, 3.5 x 4.5 cm, svijetla pozadina) te popuniti online upitnik, vlastoručno potpisan. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice. Polica putnog zdravstvenog osiguranja treba biti na min. 30.000 € na ime i prezime putnika, a treba pokrivati duljinu boravka u Rusiji. Original voucher i potvrde nadležne ruske turističke agencije o prihvatu stranog turista pribavlja Azur Tours ako je rezervacija putovanja napravljena u Azur Toursu. Rok izdavanja vize je do devet radnih dana. Ako je izrada vize po hitnom postupku (5 radnih dana), cijena vize s posredovanjem po osobi: 850 kn. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.

Min. broj prijavljenih putnika: 15

Max. broj prijavljenih putnika: 20


sankt peterburg avionom 4 dana 1024x149 - Rusija | St. Peterburg i Moskva | 8 dana

europska putovanja zrakoplovom 1 1024x149 - Rusija | St. Peterburg i Moskva | 8 dana

 

Naša preporuka