Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Prag

Putovanje Prag s izletom u čuveni Karlovy Vary i fascinantnu Kutnu Horu te razgledom čarobnog Češkog Krumlova

Mogućnost polaska: Zagreb, Varaždin i Čakovec

Datum putovanja: 27.10. – 31.10.2021. (garantirani polazak) 


1. dan, Zagreb – Prag

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Pragu uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak u grad gradskim prijevozom s voditeljem putovanja te prvo upoznavanje živahnog središta češke prijestolnice. Predlažemo večeru u tradicionalnoj praškoj pivnici (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Noćenje.

2. dan, Prag

Doručak. Odlazak u razgled grada autobusom i pješice uz pratnju službenog lokalnog vodiča (vođenje je uz audio slušalice koje će vam omogućiti da pratite vodiča na najbolji način – doplata za slušalice): Hradčany s Praškim dvorcem (jedan od najvećih dvoraca na svijetu, prostire se na preko 70.000 m2 i rezidencija je čeških vladara), bazilika sv. Jurja, katedrala sv. Víta i Václava (katedrala u kojoj su pokopani češki vladari), Stara kraljevska palača, Belvedere (ljetna rezidencija), palača Lobkowicz, Nova kraljevska palača, palača Rožmberk i Zlatna ulica (Zlatna ulica se tijekom razgleda ne posjećuje, ulaz se posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme). S Hradčana se spuštamo do veličanstvenog Karlovog mosta, jednog od glavnih simbola Praga i najstarijeg gradskog mosta koji povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave, Malom Stranom. Nastavljamo do Staromestské námestí (najstarijeg i najznačajnijeg trga u povijesnoj jezgri Praga) s poznatim Astronomskim satom Orloj i Starogradskom vijećnicom, spomenikom Janu Husu i crkvom sv. Nikole, zatim do Václavské namestí (s Nacionalnim muzejom, najstarijim i najvećim češkim muzejom, Praškom državnom operom… iznimno živo mjesto koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima). Poslije razgleda predlažemo dvosatnu vožnju brodom po Vltavi (uključen buffet ručak), vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada” (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

3. dan, Prag – Karlove Vary – Prag

Doručak. Predlažemo izlet u čuvene toplice Karlovy Vary (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta), najpoznatije i najveće češke toplice. Prema legendi, termalne izvore je u 14. st. otkrio češki kralj Karlo IV i kasnije osnovao grad koji je nazvan njegovim imenom. Postoje 12 izvora, a najpoznatiji je Vřidlo koji se uzdiže na visinu od 12 m i koji je s 72°C i najtopliji. Razgled grada s predivnom arhitekturom i obilazak ljekovitih izvora mineralne vode. Slobodno vrijeme za šetnju gradom čuvenim promenadama, posjet muzeju „Becherovke“ ili muzeju češkog stakla i kristala „Moser“. Dok ste još u gradu, ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Za one koji ostaju u Pragu predlažemo posjet jednom od muzeja: Kafkin muzej, muzej poznatog slikara Muche, Muzej KGB-a… Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, Prag – Kutna Hora – Prag

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u Kutnu Horu (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), nedaleko od Praga koji je zahvaljujući svojim rudnicima srebra bio drugi najvažniji grad u Češkoj, pod zaštitom UNESCO-a te poznat po najvećim rudnicima srebra u zemlji. Razgleda grada: gotička katedrala Sv. Barbare (zaštitnice rudara), crkva sv. Jakova, kamenita Fontana… slijedi posjet nekadašnjim rudnicima srebra gdje ćete se upoznati s tradicijom kovanja novca i ući u sam rudnik. Slobodno vrijeme za šetnju ili kupovinu suvenira od srebra. Odlazak do Sedleca (predgrađa Kutne Hore) poznatog po kosturnici Crkve Svih Svetih. Naime, unutrašnjost crkve ukrašena je s približno 70.000 ljudskih kostiju od kojih su napravljene sve dekoracije u unutrašnjosti kapelice. Priča počinje u 12.stoljeću: redovnik samostana otišao je na hodočašće u Svetu Zemlju (Palestinu) i na povratku donio vrč pun zemlje s mjesta gdje je razapet Isus, koju je nazvao sveta zemlja. Zemlju je rasuo po groblju i vjerovalo se da je to direktan put u raj. Priča je duga i još mnogo toga ćete saznati na licu mjesta. Najfascinantnije umjetničko djelo u kosturnici je enorman luster koji se nalazi u središtu kapelice i sadrži sve kosti ljudskog tijela. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Za večer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalnu češku tavernu s folklornim programom (uz doplatu – voditelju putovanja na licu mjesta). Noćenje.

5. dan, Prag – Česky Krumlov – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Češkom Krumlovu, jednom od najromantičnijih povijesnih gradića južne Češke, smještenog iznad rijeke Vltave. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju. Povijesno središte grada 1992. godine upisano je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Po dolasku obilazak grada: mosta na plaštu, dvorca, glavnog trga s fontanom, crkva sv. Vitusa, a šetnja uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost! Slobodno vrijeme za ručak (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.285 kn 1.185 kn first minute*

*First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska, odnosno, do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 4 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama s tušem/WC/TV u Pragu
 • razgledi prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

 

Cijena ne uključuje:

 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika) – preporučujemo

 

Doplate, popusti i fakultativna ponuda:

 • gradska pristojba za Češki Krumlov 2 eura po osobi (obavezna doplata na licu mjesta)
 • audio slušalice za razgled Praga 4 eura (obavezna doplata na licu mjesta)
 • večera u jednoj od starih praških pivnica 15 eura – 3 slijeda (piće se plaća dodatno)
 • dvosatna vožnja brodom po Vltavi s uključenim buffet ručkom 20 eura (piće se plaća dodatno)
 • izlet u Karlove Vary 35 eura (minimum 20 putnika, izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled i ulaznica za muzej „Becherovke“ uz degustaciju)
 • večera u tradicionalnoj češkoj taverni s folklornim programom 35 eura – večera s 4 slijeda s neograničenom konzumacijom pića od 19:00-22:00 h (pivo, vino, sokovi)
 • izlet u Kutnu Horu 35 eura (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled i ulaznice u katedralu svete Barbare, rudnik srebra i kosturnicu)
 • ručak u tradicionalnoj pivnici u Češkom Krumlovu 15 eura – 3 slijeda (piće se plaća dodatno)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako putuje samo jedna osoba) – 748 kn
 • djeca do 12 godina ostvaruju popust 50% na fakultativnu ponudu
 • djeca od 12 do 18 godina ostvaruju popust 20% na fakultativnu ponudu

 

Smještaj grupa u Pragu je u kvalitetnim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija).

Svi hoteli koje koristimo izvrsno su povezani linijama javnog gradskog prijevoza.

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući da hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

 

Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):

Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna je provjeri prilikom rezervacije.

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj 3,4 – 125 kn
 • 2 red – sj 5,6,7,8 – 125 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu – 719 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

Češka – dobro je znati

Republika Češka prostire se na oko 78 tisuća četvornih kilometara u srednjoj Europi. Graniči s Poljskom na sjeveroistoku, sa Slovačkom na jugoistoku, s Austrijom na jugu i s Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Zapadnim dijelom proteže se velika nizina uz rijeke Labu i Vltavu, koja je okružena niskim planinama Krkonoše, dok je istočni dio zemlje brdovit. U povijesno-političkom smislu zemlja se dijeli na tri regije: Češku, Moravsku i Šlesku. U zemlji živi oko 10 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Česi (90 %). Glavni grad Prag smjestio se na rijeci Vltavi. Predstavlja važno gospodarsko, kulturno i povijesno središte zemlje te je nezaobilazna odrednica milijuna turista iz cijeloga svijeta. Nacionalna valuta je češka kruna (czk) koja je i jedino sredstvo plaćanja (1 euro = oko 25 kruna), a moguće ih je nabaviti i u našim bankama prije putovanja ili zamijeniti na licu mjesta (vodič će vam preporučiti mjenjačnice u Pragu tijekom razgleda). Javni gradski prijevoz: cijene karata su povoljne i za svaku vrstu prijevoza treba kupiti novu kartu. Cijena jedne karte (vrijedi 90 minuta od poništavanja) i s kojom se možete voziti u svim pravcima iznosi 32 czk, a tzv „kratka karta“ koja vrijedi 30 minuta od poništavanja iznosi 24 czk. Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni): Hradčany – veliki krug 350 czk, Hradčany – mali krug 250 czk, stara gradska vijećnica 100 czk, Židovska četvrt 300 czk (muzeji u Židovskoj četvrti nisu otvoreni subotom), Muzej voštanih figura 290 czk. Suveniri: češki kristal Bohemia c rystal, Becherovka, poznato češko pivo (poput Pilsner Urquella, Budvara ili Krušovica. Pivo je najbolje kupiti u nekoj od ‘običnih’ trgovina jer su cijene vrlo povoljne).

 

Putovanje Prag – važne informacije:

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučujemo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući po Vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa najkasnije 7 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika, fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedište individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa.
 • zaustavljanje zbog usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača te sde obavljaju na usputnim stajalištima zavisno od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, a predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 h uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI-ja, nema utičnica i nije moguće koristiti WC
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljnjeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koji nisu dio programa), molimo da samostalno na Internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo, uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ne rade.
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično).
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) te organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe s pomoćnim ležajem manje su udobne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji.
 • u smještajnom objektu neki su od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, Internet…). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem Interneta, odnosno, specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com, www.booking.com
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, mvep.hr

 

Putovanje Prag, minimalan broj putnika: 40

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.


Šifra aranžmana: 44

putovanja u portugal 1024x149 - Prag | 5 dana | autobusom iz Zagreba

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka