Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Vikend putovanje Budimpešta

Putovanje Budimpešta – 2 dana

Datum putovanja: 14.11.-15.11.2020. 


Budimpešta, ‘kraljica Dunava’, grad mnogobrojnih termi i bivša prijestolnica Ugarskog kraljevstva. Predivna u svako doba godine, okićena za Božić, rasplesana za Novu Godinu ili rascvjetana u proljeće, mjesto je koje se treba vidjeti.

1. dan, Zagreb – Budimpešta

Polazak iz Zagreba u 6:00 sati. Ugodna vožnja prema Budimpešti uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Budimpeštu odlazak u gradsko središte gdje ćemo prošetati od impresivne Bazilike Sv. Stjepana, do trga Vorosmarty ter, slavne slastičarnice Gerbaud, glavne trgovačke ulice Vaci Utca do zgrade zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći bogatu ponudu mađarskih specijaliteta, kobasica, vina, rakija, začinske paprike kao i veliki izbor zalogajnica. Kraće slobodno vrijeme na tržnici.

Slijedi panoramski razgled najvažnijih povijesnih znamenitosti i zanimljivosti Budimpešte (autobusom i pješice): Trg heroja, najveći trg u Budimpešti podignut u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kipom anđela Gabrijela – gradski park tj. Varosliget – avenije Andrassy, najljepše gradske ulice sa sjajnim palačama i Operom – zgrade Parlamenta, impozantne građevine i velike turističke atrakcije koja se nalazi na obali rijeke Dunav … Odlazak do hotela i smještaj.

Nakon kraćeg odmora odlazak na fakultativnu jednosatnu vožnju brodom po Dunavu – mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). A kako bismo dan završili na mađarski način predlažemo odlazak u tradicionalnu čardu gdje je uz folklorni program uključena večera (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, Budimpešta – Zagreb

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Budimu, dijelu Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvaća oko trećine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8). Slobodno vrijeme za kavu i kolače. Nastavljamo autobusom do najviše točke grada – brda Gellért sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda s koje se pruža panoramski pogled na Budimpeštu. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju i vlastite programe. Predlažemo zajednički odlazak na ručak u centru Budimpešte (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 

Datumi putovanja 

14.11.-15.11.

First minute390 kn
Redovna cijena490 kn

First minute cijena je važeća do popunjenja određenog broja kapaciteta

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u hotelu 3* u Budimpešti
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • plovidba Dunavom i razgled Budimpešte s broda 15 eur po osobi
 • folklorni program uz večeru u tradicionalnoj čardi 20 eur po osobi – piće dobrodošlice, meni od tri slijeda i 0,5 l bijelog ili crnog vina, voda
 • ručak u Budimpešti 15 eur po osobi – meni od tri slijeda i 1 piće (čaša vina, pive, soka ili kava)
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza

Doplate i popusti:

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba): 200 kn

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

 

Smještaj naših grupa u Budimpešti je u hotelima 3* (lokalna kategorizacija).

 

Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):

Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • za posebno sjedalo u autobusu:

–       1 red – sj 3,4               100 kn

–       2 red – sj 5, 6, 7, 8     100 kn

 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 300 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

 

Dobro je znati:

Valuta: nacionalna valuta je forinta (huf) koja je i jedino sredstvo plaćanja (1 euro=cca. 320 forinti), forinte je moguće nabaviti i u našim bankama prije putovanja ili zamijeniti na licu mjesta (vodič će vam preporučiti mjenjačnice u Budimpešti tijekom razgleda). Javni gradski prijevoz: cijene karata su povoljne, redovna karta – vrijedi 60 minuta od poništavanja, 350 huf izvan vozila odnosno 450 huf u vozilu. ‘Kratka’ redovna karta – vrijedi 30 minuta od poništavanja i za vožnje duge do 3 postaje, 300 huf. Građani zemalja EU stari od 65 godina javni prijevoz mogu koristiti besplatno. Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni): Mađarski parlament 2000 huf, Velika sinagoga ulice Dohány 1600 huf, Kuća terora 2000 huf, Miniversum muzej 2400 huf. Suveniri: u Budimpešti možete pronaći velik broj autentičnih mađarskih suvenira, naročito od porculana. Suvenirnice se nalaze u uličicama koje okružuju Váci ulicu, ali ima ih i na Budimu, pogotovo oko Matijaševe crkve i Citadelle.

Važne informacije:

– raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata,

– završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),

– za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.

– organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

– pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 5 dana prije početka putovanja

 

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40


Šifra aranžmana: 44

putovanja u portugal 1024x149 - Budimpešta - vikend putovanje | 2 dana

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka