blank
blank
blank
blank

Istanbul

Istanbul putovanje – zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja – u pripremi   


Molimo da se o PCR testovima i mogućnostima ulaska u Tursku, informirate na stranicama MVEP (klik na link).

Svi putnici koji putuju u Tursku (osim putnika koji su u tranzitu kroz Tursku i djece mlađe od 6 godina) dužni su ispuniti online obrazac Ministarstva Zdravstva Republike Turske unutar 72 sata prije leta, isprintati ili spremiti na mobitel kako bi pokazali prilikom prijave na let. Prilikom ispunjavanja potrebno je pripremiti putovnicu.

Program putovanja  :

1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu sa pratiteljem putovanja 2 sata prije polaska. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 9.10 sati. Po dolasku u Istanbul u 13.20 sati, organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel. Zajedno sa pratiteljem putovanja provedite poslijepodne u šetnji i istraživanju dijela grada gdje se nalazi vaš hotel. Pratitelj će znati informacije poput gdje promijeniti novac, kako se koristiti javnim prijevozom, orijentirati se u odnosu na lokalitete, restorane, pješačku zonu. Dobit ćete glavne smjernice kako se po gradu možete bez problema snaći  i uživati u ovom putovanju. Ugodnu večer možete provesti u Galati, dijelu do kojeg preko zaljeva vodi poznati Galata most sa Galata tornjem u središnjem dijelu koji je sagrađen sredinom 14.stoljeća u čijem je vrhu nekoć bila osmatračnica. Visine je 60 metara na 9 katova,  u tornju se nalaze kafići i noćni klub i pruža se prekrasan pogleda na zaljev Zlatni rog. Oko tornja mnoštvo je restorana i kafića, a vesela ulična atmosfera koja vlada do dugo u noć, zasigurno će vam uljepšati  prvi susret sa gradom. Noćenje u hotelu.

2. dan, Istanbul

Nakon doručka u hotelu odlazak u razgled grada u pratnji vodiča. Odlazak do Plave Džamije, posljednje velike kraljevske džamije koju je izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Zatim preko Hipodroma odlazak do Topkapi palače, što u prijevodu znači Palača topovskih vrata (ulaznica uz doplatu). Bila je glavna rezidencija Sultana, danas je muzej i jedna od nezaobilaznih atrakcija Istanbula. Sastoji se od nekoliko cjelina, dvorišta, a nedavno su otvorena i vrata Harema, te se može pogledati nakon završetka vođenog razgleda osnovnog dijela, uz doplatu. Slijedi posjet cisterni Yerebatan iz 6. st. koja je izgrađena po nalogu bizantinskog cara Justinijana. Tik do Topkapi palače se nalazi Aja Sofija, najpoznatija svjetska bazilika sa svojom lijepom kupolom. Izgrađena je u 5. stoljeću i odraz je moći bizantske arhitekture. Pretvorena je u džamiju nakon dolaska Osmanskog carstva, kad su uz kupolu dograđeni minareti. Mustafa Kemal Ataturk je baziliku proglasio muzejom 1935. godine, a danas je ponovo džamija i ulaz je besplatan (posjet individualno po želji). Slobodno vrijeme. Poslijepodne i večer, predlažemo odlazak na ples derviša, tursku večeru sa programom uz nastup trbušnih plesačica ili u neku od turskih kupelji, poznatijih pod nazivom Hammam. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan, Istanbul

Doručak u hotelu. Današnji dan predviđen je za krstarenje Bosporskim tjesnacem (opcionalno) gdje ćete od lokalnog vodiča čuti priču o životu u Istanbulu sad i nekad, proći ispod poznatih visećih mostova, preko kojih teče neprekidan danonoćni promet. U cijenu krstarenja uključen je ručak u restoranu s izborom između mesnog i ribljeg menija, uz predjelo i desert, a piće se posebno plaća ovisno o konzumaciji. Nakon ručka, svakako posjet trgovini turskih slatkiša, začina, prirodne kozmetike, te obilazak dvije najpoznatije tržnice u ovom dijelu svijeta. Prva je Egipatska, koja je prepuna štandova sa turskim specijaliteta od lokuma, sireva, maslina, sušenog voća, orašastih plodova, čajeva, tu je i najpoznatija pržionica kave koju ćete lako pronaći po mirisu koji se širi oko nje. Druga je Kapali Čaršija, poznata kao Grand Bazar, s preko 4.000 trgovina, oduzeti će vam dobar dio dana samo za razgled i kupovinu, jer je jedan od najvećih bazara svijeta. Opušteno se izgubite u labirintu hodnika i prolaza u bezbrojnim dućanima koji nude sve od rukotvorina do dragocjenih kovina, keramike, stakla, tkanina, kože i ostalih proizvoda. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan, Istanbul – Zagreb

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela je do 11 sati. Obzirom da je ostalo vremena prije leta, predlažemo da posjetite Sulejmaniju, jednu od najljepših Istanbulskih džamija u starom dijelu (opcionalno), džamiju Sulejmana Veličanstvenog. Ona je remek djelo najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Nakon toga možete preći preko poznatog bosporskog mosta do vidikovca koji se nalazi iznad grada, koji je kao stvoren za fotografije turista na kojima će ponijeti uspomene na Istanbul, povijesni s jedne strane i moderni. Organizirani je transfer do zračne luke (preporuka je biti u Zračnoj luci tri sata prije polijetanja). Prijava na let za Zagrebu na liniji TK1055. Polijetanje zrakoplova u 18.50 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.00 sati.

Cijena aranžmana po osobi: u pripremi

Ovezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade: 

Doplata za 1/1 sobu

*First minute cijena važeća je do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Istanbul putovanje – prilikom rezervacije aranžmana, zbog izdavanja avio karata, potrebno je dostaviti sljedeće podatke: datum rođenja, broj putovnice i datum valjanosti putovnice svih putnika.

 

Cijena uključuje:

smještaj u hotelu 4* na osnovi tri noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Zagreb u ekonomskoj klasi (uključen 1 kom predane prtljage do 23 kg + 1 kom ručne prtljage do 8 kg), razgled grada, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama 1.090 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu, sve ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje, putno osiguranje.

Istanbul putovanje – doplate na licu mjesta (min 15 prijavljenih)

Topkapi palača (ulaznice, slušalice i stručno vodstvo) i Cisterna 40 eur po osobi; Harem u Topkapi palači ulaznica 10 eur; Krstarenje Bosporom (vođena tura i ručak u restoranu na obali, piće nije u cijeni)  55 eur; Turska večer (program uz večeru i 1 piće tijekom večere) 50 eur

Istanbul putovanje – važne informacije:

Važno! Iznos zrakoplovnih pristojbi i izmjena satnice letova podložne su promjeni od strane avio kompanije. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa. Završne informacije ćete dobiti u završnom pismu prije puta.

VIZA I DOKUMENTI ZA TURSKU:

viza nije potrebna, potrebna je samo putovnica koja vrijedi 6 mj od ulaska u Tursku.

Kod rezervacije obavezno treba dati podatke za avio kartu – datum rođenja, br. putovnice i do kada vrijedi

Za putovanje u Republiku Tursku obavezno je imati putno-zdravstveno osiguranje.

72h prije puta potrebno je ispuniti formular Ministarstva zdravstva Turske na https://register.health.gov.tr/

Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)

Istanbul putovanje – minimalan broj putnika: 20 

istanbul banner blog 1024x149 - Istanbul putovanje | 4 dana | Zrakoplovom iz Zagreba

Naša preporuka