Putovanje Verona i Sirmione

Verona i Sirmione – putovanje autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

Datumi putovanja: 18.09.-19.09. (garantirani polazak), 16.10.-17.10.2021.


1. dan, Zagreb – Verona

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Verona je jedan od talijanskih gradova koje turisti najviše vole posjećivati. To uopće nije čudno, naime o povijesti i značaju grada dovoljno govori činjenica kako ga je UNESCO cijelog uvrstio na popis Svjetske baštine. Verona je ujedno i grad, u kojem se odigrala najljepša i najtragičnija ljubavna priča svih vremena, ona o Romeu i Juliji. Grad se smjestio na obalama rijeke Adige, a svojim kulturnim nasljeđem bez daha ostavlja svakog. Po dolasku prošetat ćemo gradom i bit će to pravo putovanje kroz vrijeme: od ostataka rimske kulture, preko srednjovjekovne epohe pa sve do renesansne Verone i razdoblja austrougarske vladavine … Piazza Bra, najveći gradski trg na kojem se na jednoj strani nalazi čuvena Arena koja je glavni simbol Verone, a preko puta dugačak niz restorana i kafića – Via Mazzini koja spaja Piazza Bra s Piazza delle Erbe glavna je trgovačka ulica, prepuna skupih butika – Piazza delle Erbe je vrlo živopisan gradski trg sa zgradama raznih epoha i boja na kojem se nalazi fontana Madona Verona, a centralno  mjesto je 84 metra visoki toranj  Torre  del Lamberti sa velikim satom, na čiji se vrh treba obavezno popeti, do vrha vodi lift, a pogled je spektakularan i vrijedi svakog plaćenog eura – Katedrala iz 12. stoljeća – Piazza dei Signori, jedan od najljepših trgova Verone na kojem se nalazi spomenik posvećen pjesniku Danteu Alighieriju, trg je okružen palačama obitelji Scaligera – lijepa crkvica Santa Maria Antica u kojoj se nalaze gotičke  grobnice obitelji Scaligere – Julijina kuća s najpoznatijim balkonom na svijetu ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi, a u dvorištu se nalazi brončana statua Julije koju brojni turisti po vjerovanju dodiruju da bi im donijela sreću u ljubavi – dvorac i most Castelvecchio u crvenom kamenu, poznatom i kao ‘roso di Verona’ na samoj obali rijeke Adige… Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan, Verona – Sirmione – Peschiera del Garda – shopping u Outlet centru Palmanova – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do jezera Garda, najvećeg talijanskog jezera, dugačkog oko 50 km, a širokog oko 20 km. Na obalama ovog prekrasnog jezera smješteno je nekoliko romantičnih gradića, mi ćemo posjetiti slikoviti Sirmione smješten na polutoku na samom jugu jezera. Šetnja do utvrde Scaligeri, zatim uskim uličicama starog grada do obale jezera. Slobodno vrijeme za kavu ili savršen talijanski sladoled. Odlazimo do obližnjeg Peschiera del Garda, prekrasnog gradića cvijeća i zelenila. Nastavak putovanja prema Outletu centru Palmanova, shopping centru gdje ćete vaše omiljene marke naći na popustima i do 70%. Slobodno vrijeme za shopping i vlastite sadržaje. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 605 kn 538 kn first minute* 488 kn posebna ponuda*

*First Minute cijena odnosno posebna ponuda vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u okolini jezera Garda
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje 

Cijena ne uključuje:

 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo 

Verona i Sirmione – popusti i doplate:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 2 eur po osobi i po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • doplata za jednokrevetnu sobu(obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 274 kn

 

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Za polaske iz Karlovca i Rijeke potrebna je prethodna pismena najava, točno vrijeme i mjesto polaska bit će definirano 3 dana prije polaska.

 

Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):

Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj 3,4 125 kn
 • 2 red – sj 5,6,7,8 125 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 371 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

Napomena:
Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju putovanja Verona i Sirmione: 40 putnika.

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.


Šifra aranžmana: 44

europska putovanja autobusom 1 1024x149 - Verona i Sirmione | 2 dana

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka