Putovanje Venecija i otoci Lagune

Putovanje autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

Datumi putovanja: 27.03.-28.03., 17.04.-18.04., 22.05.-23.05.*, 26.06.-27.06.*, 04.09.-05.09.*, 02.10.-03.10.*, 23.10.-24.10.2021.

*Garantirani polasci


1. dan, Zagreb/Rijeka – Venecija

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u pristanište Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i plovidba do Venecije. Ako prvi put idete u Veneciju, vjerojatno će vas zbuniti položaj grada. Naime, ono što se smatra Venecijom, dakle stari dio grada sa svim znamenitostima, zapravo je otok od kopna udaljen oko 4 km. Ulazak brodićem u Veneciju je poseban doživljaj jer s mora izgleda nevjerojatno, a sam ulazak u lagunu je najbolje vrijeme za prve fotografije. Na mjestu spajanja Canal Grande i zaljeva sv. Marka nalazi se veličanstvena crkva Santa Maria della Salute koja „pozdravlja“ putnike i blista na venecijanskom suncu. Iskrcaj s brodića i odlazak u šetnju gradom: Most uzdaha, koji je napravljen kako bi povezao stari i novi zatvor, no postoje dvije priče o tome kako je dobio svoje ime – Trg svetog Marka, središta Venecije na kojem se nalaze čak tri znamenitosti: Bazilika Sv. Marka (izgledom podsjetnik na vezu između Venecije i Bizanta), Knežev dvor (nekada političko i pravosudno središte Venecije) i Toranj svetog Marka – Canal Grande, 4 km dug vodeni put koji vijuga kroz Veneciju, ujedno i najpoznatija ‘ulica’ te presijeca stari dio grada na dva dijela – most Rialto, najposjećeniji i najfotografiraniji most u Veneciji… i još puno toga. Venecija izgleda kao labirint, no snalaženje je vrlo jednostavno budući su svugdje po zgradama natpisi u kojem se smjeru krećete. Slobodno vrijeme za šetnju šarmatnim uličicama, tajnim prolazima, uživanje u nekom od restorana/kafića uz kanal Grande ili nezaboravnu vožnju gondolom. Povratak brodićem iz Venecije do pristaništa Punta Sabbioni. Vožnja autobusom do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan, Hotel – Otoci venecijanske lagune – Rijeka/Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema pristaništu Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i izlet na otoke venecijanske lagune Burano i Murano. Tijekom vrlo zanimljive plovidbe po močvarnoj laguni (vodenoj autocesti), koja je ponegdje duboka samo metar, saznat ćete puno zanimljivosti i tajni koje su skrivali otoci i otočići u laguni. Prvo plovimo prema ribarskom otoku Burano, danas najpoznatijem po čipkarstvu i šareno obojanim kućama u kojima stanuju i ljetuju brojni umjetnici. Burano se, kaže legenda, žarkim bojama svojih fasada okitio kako bi njegovi ribari lakše našli put kućama u gustoj magli koja većinu zimskih večeri obavija lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu… Tradicija se održala do danas, a lokalna uprava odobrava boju u koju vlasnici žele obojiti fasade svojih kuća. U otočkoj upravi postoji i paleta prihvatljivih boja. U slobodno vrijeme obavezno probajte tradicionalne kolačiće koji nose ime otoka – bussolai buranei, no nakon što kušate finu ribu s otoka. Nastavljamo do otoka Murano, točnije arhipelaga od sedam otoka povezanih mostovima. Otok Murano je svjetski slavan po proizvodnji stakla, posjetit ćemo i tvornicu stakla uz prezentaciju izrade stakla. Ovo mjesto vrvi od malih trgovina staklom, koje još uvijek izrađuju vrsni majstori … stoga iskoristiti priliku da baš na otoku kupite suvenir i uzmite u obzir da početna cijena nikako nije ni završna, uz dobro cjenkanje možete jednako dobro i uštedjeti. Nakon obilaska otoka, povratak brodićem do pristaništa Punta Sabbioni i ukrcaj u autobus. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Datumi putovanja27.03.-28.03. 17.04.-18.04.

02.10.-03.10. 23.10.-24.10.

22.05.-23.05. 26.06.-27.06. 04.09.-05.09.
First minute485 kn542 kn
Redovna cijena560 kn617 kn

*First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u okolici Venecije
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Doplate, popusti i fakultativna ponuda:

 • boravišnu pristojbu u iznosu 1 do 3 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata na licu mjesta)
 • vožnja brodićem na relaciji Punta Sabbioni – San Marco – Punta Sabbioni 14 eur (vožnja traje oko 40 minuta u jednom smjeru)
 • audio slušalice za razgled Venecije 4 eur (obavezna doplata na licu mjesta)
 • izlet otoci venecijanske lagune 22 eur (izlet uključuje: vožnju brodićem na relaciji Punta Sabbioni – Burano – Murano – Punta Sabbioni, razglede prema programu, minimum 30 osoba)
 • moguća doplata za ulaz u povijesni centar Venecije od 3 eur do 8 eur po osobi (točna obavijest u završnom pismu, grad Venecija doplatu još nije uveo, informacija prema stanju u studenom 2020.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu(obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 217 kn
 • djeca do 12 godina ostvaruju popust 50% na izlet otoci venecijanske lagune
 • djeca od 12 do 18 godina ostvaruju popust 20% na izlet otoci venecijanske lagune

Smještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija) u okolici Venecije.

Svi hoteli koje koristimo su izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza.

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke, bit će definirano 3 dana prije polaska.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj 3,4 125 kn
 • 2 red – sj 5,6,7,8 125 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 325 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika: 40


Šifra aranžmana: 44

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka