Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Sicilija – CITY STAY

Novogodišnji program s fakultativnim izletima

Direktan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines iz Zagreba

Vrijednost više: odličan hotel 4*   https://www.katanepalace.it/en/

Datum putovanja: 28.12.2022.-01.01.2023. (garantirani polazak)


28.12.; 1.dan, Zagreb – Catania

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines iz Zagreba za Cataniju s polaskom u 8:00 sati. Nakon slijetanja u 9:40, transfer autobusom do hotela. Kratka prezentacija fakultativnih izleta, smještaj u sobe. Poslijepodne, odlazak na razgled grada s lokalnim vodičem: nekadašnje naselje Katane , u blizini vulkana Etne, u 8.st.prije Krista postaje grčka kolonija, te je nakon burne povijesti i potresa obnovljeno u 17.st. u baroknom stilu. Šetnja do glavnog trga Piazza del Duomo s Vaccarinijevim djelom Liotru, fontanom slonova iz 18.st. koja prema legendi ima moć smirivanja Etne, katedralom od bijelog mramora posvećenoj Sv. Agati, zaštitnici grada, tu je sahranjen kompozitor Vincenzo Bellini,  te glavnim ulicama Via Etnea i Via dei Crociferi. Slobodno vrijeme za shopping, šetnju. Noćenje.

 

29.12.; 2.dan, Catania – fakultativni izlet Ragusa & Modica – Catania

Doručak. Odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet (doplata): vožnja do Raguse, grada barokne arhitekture, obnovljenog nakon razornog potresa u 17 st. Rekonstrukcijom je grad podijeljen na dva dijela: gornja Ragusa na platou, te Ragusa Ibla, izgrađena na ostacima starog grada prema drevnim nacrtima. Arhitektonska remek djela iz baroka, izgrađena nakon potresa na području Val di Noto predstavljaju važan dio UNESCO kulturne baštine. Razgled s lokalnim vodičem: šetnja srednjovjekovnim ulicama do Piazze Duomo, kojom dominira barokna crkva Sv. Giorgio, djelo slavnog arhitekta Rosario Gagliardi, tu se nalazi preko 50 crkvica i građevina baroknog stila, Palača Donnafugata i Circolo di Conversazione. Slobodno vrijeme za ručak, te nastavak vožnje do čarobnog gradića Modica, izgrađenog na obroncima brda, okruženog kanjonima. Slikoviti pejzaž karakterističan je po suhozidima koji označavaju granice parcela, te brojnim prapovijesnim špiljama koje su korištene za stanovanje sve do 20. st. Šetnja do crkve sv. Petra, crkve Sv. Marije Betlehemske iz 15.st.u kojoj se čuva pramen kose djevice Marije, te prekrasne katedrale sv. Georgio s monumentalnim stepeništem od 300 stepenica s malim vrtovima koji ga okružuju. Povratak u Cataniju. Noćenje.

 

30.12.; 3.dan, Catania – fakultativni izlet Siracusa & Noto – Catania

Doručak. Odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet (doplata): vožnja do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji, grada-države velike moći, rivala Atene, kojeg je Ciceron opisao kao „od svih najveći i najljepši grčki grad “. Posjet arheološkom nalazištu: rimski amfiteatar iz 4st.prije Krista tek nešto manji od veronske Arene, grčki teatar u kojem su izvođene tragedije i komedije poznatih autora kao što su Eshil i Epicharmus, čija se pozornica i danas koristi. Odlazak do otočića Ortigia s povijesnom jezgrom na popisu UNESCO baštine, šetnja slikovitim ulicama do Piazze Duomo, okružene baroknim palačama, katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve, fontana Arethusa s prirodnim izvorom kojeg je prema legendi stvorila božica Artemida…Slobodno vrijeme za šetnju gradom, ručak. Nastavak vožnje do gradića Noto, dragulja Sicilije, na UNESCO listi svjetske baštine, s uskim kamenim ulicama i predivnom baroknom arhitekturom u boji pijeska. Šetnja povijesnom jezgrom s bogatim pročeljima crkava i palača: S.Chiara, S.S.Salvatore, Palazzo Ducezio i Palazzo Nicolaci. Povratak u Cataniju. Noćenje.

31.12.; 4.dan, Catania – fakultativni izlet Etna – Catania

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet (doplata): vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Radi geoloških posebnosti i iznimne vrijednosti za naš planet, Etna je od 2013 g. na UNESCO listi svjetske baštine. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, slobodno vrijeme za fotografiranje uz ugasle kratere i kupovinu suvenira. Ovisno o vremenskim prilikama, možete se žičarom odvesti do 2.500 m/nmv (doplata na licu mjesta). Povratak u Cataniju. Predlažemo da Novu godinu dočekate na gradskom trgu ili u nekom od lokalnih restorana. SRETNA NOVA GODINA !

01.01.; 5.dan, Catania – fakultativni izlet Taormina – Catania (zračna luka) – Zagreb

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju gradom,ili odlazak na fakultativni izlet (doplata): vožnja do slikovite Taormine, bisera Sicilije i jednog od najljepših gradića Italije, na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Od parkinga lift vozi do Porta Catania, ulaza u grad, odakle počinje razgled: Grčki Teatar iz 3.st.,Katedrala, Piazza IX Aprile, Rimski Teatar (Odeon), Palazzo Corvaja, kratka šetnja do gradskog vrta s egzotičnim biljkama. Slobodno vrijeme za šetnju živopisnom glavnom ulicom Corso Umberto, kupovinu suvenira, proizvoda na bazi limuna i naranči, te kušanje lokalnih specijaliteta poput „arancini“ u Antica rosticceria Da Cristina, te ukusnih slatkih cannola. Poslijepodne, transfer do Zračne luke u Cataniji, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines s polaskom u 19:25,  te dolaskom u Zagreb u 21:00.

First minute cijena aranžmana po osobi: 3.590 kn (476,47 EUR)

*vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta

Redovna cijena aranžmana: 3.790 kn (503,02 EUR)

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn* (131,40 EUR)

*plaća se u agenciji prilikom rezervacije aranžmana

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Cijena aranžmana na bazi min. 40 putnika uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb,
 • 1 komad predane prtljage po osobi do 13 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg dimenzija 55x40x23 cm,
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, transfer od/do zračne luke do hotela,
 • razgled Catanije pješice s lokalnim vodičem,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
 • troškove pripreme, organizacije putovanja i jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

 • Obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 990 kn (131,40 EUR) po osobi,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.350 kn (179,18 EUR)
 • boravišnu pristojbu 2 eur po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela),
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • slušalice (ako budu potrebne) 2 EUR po osobi/danu,
 • dodatne troškove koji nisu predviđeni programom,
 • nosače prtljage, napojnice za vozače i vodiče,
 • putno osiguranje.

Popusti: na cijenu osnovnog aranžmana: 500 kn (66,36 EUR) za dijete do 12 god. na 3.pomoćnom ležaju, 250 kn (33,18 EUR) za osobe starije od 12 god. na 3. pomoćnom ležaju.

DOPLATA za fakultativne izlete

Cijene su izražene po osobi, bazirane na min. 30 prijavljenih putnika, predbilježba u agenciji prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta kod vodiča:

 

Izlet Ragusa&Modica: odrasli 400 kn (53,09 EUR), djeca do 12 g.290 kn (38,49 EUR)

Izlet uključuje: prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, pratitelja na hrvatskom jeziku

Izlet Siracusa&Noto: odrasli 400 kn (53,09 EUR), djeca do 12 g. 290 kn (38,49 EUR)

Izlet uključuje: prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, pratitelja na hrvatskom jeziku

Doplata za ulaznice po osobi: Siracusa arheološki park € 16,50, Siracusa katedrala € 2

 

Izlet Etna: odrasli 340 kn (45,13 EUR), djeca do 12 g. 260 kn (34,51 EUR)

Izlet uključuje: prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, pratitelja na hrvatskom jeziku

Izlet Taormina: odrasli 360 kn (47,78 EUR),djeca do 12 g. 280 kn (37,16 EUR)

Izlet uključuje: prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, pratitelja na hrvatskom jeziku

Doplata za ulaznice: Taormina antičko kazalište € 13

 

Informativni red letenja Croatia Airlines:

28.12.2022, srijeda / OU9380 ZAGREB – CATANIA   8:00 –   9:40

1.1.2023, nedjelja  /  OU9381 CATANIA – ZAGREB 19:25 – 21:00

 

Informacije o smještaju: Hotel KATANE PALACE, 4*

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u Italiji

 

Važne informacije:

-Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja na charter zrakoplovu i u vrlo kratkom vremenu prije datuma polaska, agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima, konačan raspored polazaka na izlete i razglede dobit ćete na polasku

-Avio kompanija zadržava pravo promjene cijene zrakoplovnih pristojbi do datuma polaska

-završno pismo s bitnim informacijama putnicima će biti dostavljeno e-mailom 72 sata prije polaska
– fakultativnu ponudu (ulaznice, izleti, večere i sl.) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima, osim ako u programu putovanja nije navedeno plaćanje prije puta
– Agencija organizator putovanja nije odgovorna za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta, navedenih u programu na dan objave programa 8.8.2022.

-iznos boravišnih pristojbi podložan je promjeni, plaća se na recepciji hotela

Agencija zadržava pravo promjene objavljenih cijena u slučaju promjene tečaja za više od 5% u odnosu na tečaj HRK/EUR prema tečajnoj listi HNB važećoj na dan 25.7.2022

– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Sicilija putovanje – napomene: Državljani RH mogu ući u Italiju bez ograničenja, maska Ffp2 obvezna je u zrakoplovima, javnom prijevozu, kazalištima, koncertima, sportskim događanjima. Molimo da se o važećim propisima za ulazak u zemlju informirate na stranici MVEP RH.

 

SICILIJA, jedna od najugodnijih evropskih destinacija za turistički posjet u prosincu, s prosječnim dnevnim temperaturama oko 15 °C.

Odjeća i obuća: preporuka je ponijeti udobnu sportsku i praktičnu slojevitu odjeću, sportsku obuću pogodnu za obilaske.

 


Sicilija putovanje – Minimalan broj putnika: 40

Organizator putovanja: Azur Tours d.o.o.

Naša preporuka