blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Sicilija novogodišnja tura

Sicilija Nova godina – Putovanje posebnim zrakoplovom iz Zagreba

5 dana/4 noći

CATANIA-AGRIGENTO-PALERMO-MONREALE -CEFALU-SIRACUSA-ETNA-TAORMINA

Vrijednost više: odlični hoteli 4* u centru grada

Otok sunca, vina, maslina i naranči“, najveći otok Mediterana, privlači ljubitelje kulturnih

znamenitosti, prirodnih ljepota i impresivnih krajolika.

Goethe je jednom rekao: „Posjetiti Italiju, a ne vidjeti Siciliju je kao da uopće niste vidjeli Italiju jer Sicilija je ključ svega“

 

Datum putovanja: 28.12.2022.-01.01.2023. (garantirani polazak)


28.12.; 1. dan, Zagreb – Catania – Agrigento – Palermo

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines iz Zagreba za Cataniju s polaskom u 8:00 sati. Nakon slijetanja u 9:40 , vožnja  do Agrigenta, jednog od najstarijih gradova na Siciiji, osnovanog kao grčka kolonija Akràgas u 6.st.prije Krista. Posjet veličanstvenoj Valle dei Templi , Dolini hramova, na UNESCO listi svjetske baštine. Na tom velikom i svetom području nalaze se najveći i najbolje očuvani grčki hramovi izvan Grčke : Hera, Concordia, Giunone, većinom iz 4.i 5.st. prije Krista. Nakon razgleda, nastavak vožnje do Palerma. Smještaj u hotel. Noćenje.

29.12.; 2. dan, Palermo – Monreale – Palermo

Doručak. Vožnja do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, smještenog na obroncima Monte Caputo, poznatog po benediktinskom samostanu  i prekrasnoj katedrali  iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Ciklus mozaika razrađuje koncept trijumfa kršćanstva u tri različite faze, pokazujući Stari zavjet, epizode iz Isusova života, Novog zavjeta i Djela o apostolima. U benediktinskom samostanu uz katedralu nalazi se prekrasan 47 m dug trg Cloister, s 228 dvostruko spojenih stupova s bogatim ukrasima. Povratak u Palermo, odlazak na razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača – bivša arapska tvrđava koju su normanski vladari pretvorili u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina iz 12 st. na prvom katu Kraljevske palače, Teatro Massimo, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom “srama” (“della vergogna”). Poslijepodne, slobodno vrijeme. Noćenje.

30.12.; 3. dan, Palermo – Cefalu – Taormina – Catania

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do slikovitog gradića Cefalù na Tirenskoj obali, s brojnim arheološkim lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture. Slobodno vrijeme za šetnju i „espresso“ u nekom od kafića na trgu ispred veličanstvene normanske katedrale iz 12 st. Nastavak vožnje do slikovite Taormine, bisera Sicilije i jednog od najljepših gradića Italije, na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Od parkinga lift vozi do Porta Catania, ulaza u grad, odakle počinje razgled: Grčki Teatar iz 3.st.,Katedrala, Piazza IX Aprile, Rimski Teatar (Odeon), Palazzo Corvaja , kratka šetnja do gradskog vrta s egzotičnim biljkama. Slobodno vrijeme za šetnju šarmantnom glavnom ulicom Corso Umberto, kupovinu suvenira, proizvoda na bazi limuna i naranči, kušanje lokalnih specijaliteta poput „arancini“ u Antica rosticceria Da Cristina, te ukusnih slatkih cannola. Nastavak vožnje do Catanije, smještaj u hotel. Nekadašnje naselje Katane , u blizini vulkana Etne, u 8.st.prije Krista postaje grčka kolonija, te je nakon burne povijesti i potresa obnovljeno u 17.st. u baroknom stilu. Odlazak s vodičem pješice do glavnog trga:  Piazza del Duomo s Vaccarinijevim djelom Liotru, fontana slonova iz 18.st. koja prema legendi ima moć smirivanja Etne, katedrala od bijelog mramora posvećena Sv. Agati, zaštitnici grada, (tu je sahranjen kompozitor Vincenzo Bellini), te glavne ulice Via Etnea i Via dei Crociferi. U večernjim satima predlažemo šetnju uz „lungomare“ , večeru u nekom od lokalnih restorana uz čašu talijanskog vina, u raskošnom blagdanskom ozračju glavnog trga. Noćenje.

31.12.; 4 dan, Catania – Siracusa – Noto – Catania

Doručak. Odlazak na izlet do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji, grada-države velike moći, rivala Atene, kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad “. Posjet arheološkom nalazištu: rimski amfiteatar iz 4st.prije Krista tek nešto manji od veronske Arene, grčki teatar u kojem su izvođene tragedije i komedije poznatih autora kao što su Eshil i Epicharmus, čija se pozornica i danas koristi. Odlazak do otočića Ortigia s povijesnom jezgrom na popisu UNESCO baštine, šetnja slikovitim ulicama do Piazze Duomo, okružene baroknim palačama, katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve, fontana Arethusa s prirodnim izvorom kojeg je prema legendi stvorila božica Artemida…Slobodno vrijeme za šetnju gradom, ručak. Nastavak vožnje do gradića Noto, skrivenog dragulja Sicilije, na UNESCO listi svjetske baštine, s uskim kamenim ulicama i predivnom baroknom arhitekturom u boji pijeska. Šetnja povijesnom jezgrom s bogatim pročeljima crkava i palača: S.Chiara, S.S.Salvatore,katedrala, Palazzo Ducezio i Palazzo Nicolaci. Povratak u Cataniju. Predlažemo da Novu godinu dočekate na gradskom trgu ili u nekom od lokalnih restorana.

SRETNA NOVA GODINA !

1.1.; 5. dan, Catania – Etna – Catania Zračna luka – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri ili će voziti naseljima u podnožju. Radi geoloških posebnosti i iznimne vrijednosti za naš planet, Etna je od 2013 g. na UNESCO listi svjetske baštine. Nakon pauze za fotografiranje pored kratera i kupnju suvenira, vožnja  do Zračne luke u Cataniji, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines s polaskom u 19:25,  te dolaskom u Zagreb u 21:00.

First minute cijena aranžmana po osobi: 4.790 kn (635,74 EUR)

*vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta

Redovna cijena aranžmana: 4.990 kn (662,29 EUR)

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn* (131,40 EUR)

*plaća se u agenciji prilikom rezervacije aranžmana

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

 

Sicilija Nova godina – cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb,
 • 1 komad predane prtljage po osobi do 13 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg dimenzija 55x40x23 cm,
 • 4 noćenja s doručkom u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama,
 • prijevoz autobusom na Siciliji prema programu,
 • razglede prema programu,
 • lokalne vodiče na lokalitetima: Agrigento, Palermo&Monreale, Siracusa, Taormina, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, troškove pripreme, organizacije putovanja i jamčevinu.

Sicilija Nova godina – cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 990 kn (131,40 EUR) po osobi,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.290 kn (171,21 EUR),
 • boravišnu pristojbu 2 EUR po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela),
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju tijekom razgledavanja, nosače prtljage, napojnice za vozače i vodiče,
 • slušalice (ako budu potrebne) 2 EUR po osobi/danu,
 • dodatne troškove koji nisu predviđeni programom.

Popusti: 500 kn (66,36 EUR) za dijete do 12 god. na 3.pomoćnom ležaju, 250 kn (33,18 EUR) za osobe starije od 12 god. na 3. pomoćnom ležaju.

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje vodiču nakon dolaska u Cataniju):

-Dolina hramova Agrigento € 10,

-Monreale ( katedrala i samostan ) € 10,

-Cappella Palatina i Kraljevski vrtovi € 15,50,

-Kraljevska grobnica € 1,5,

-Crkva sv.Katarina € 2, crkva Martorana € 2,00,

-Siracusa arheološki park  € 16,50,

-Siracusa katedrala € 2,

-Taormina antičko kazalište  € 13.

Informativni red letenja Croatia Airlines:

28.12.2022, srijeda / OU9380 ZAGREB – CATANIA   8:00 –   9:40

1.1.2023, nedjelja  /  OU9381 CATANIA – ZAGREB 19:25 –  21:00

Informacije o smještaju:

28.12-30.12: Hotel POLITEAMA, 4*

30.12 – 1.1.: Hotel KATANE PALACE, 4*

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u Italiji

 

Sicilija Nova godina – važne informacije:

-Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja na charter zrakoplovu i u vrlo kratkom vremenu prije datuma polaska, agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima, konačan raspored polazaka na izlete i razglede dobit ćete na polasku,

-Avio kompanija zadržava pravo promjene cijene zrakoplovnih pristojbi do datuma polaska,

-Završno pismo sa svim bitnim informacijama bit će dostavljeno e-mailom 72 sata prije putovanja,
-Fakultativnu ponudu (ulaznice, izleti, večere i s.) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja navedeno: „plaćanje u agenciji“,
-Agencija organizator putovanja nije odgovorna za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta, navedenih u programu na dan objave programa 25.7.2022.

*Iznos boravišnih pristojbi je informativan, plaća se na recepciji hotela

*Agencija zadržava pravo promjene objavljenih cijena u slučaju promjene tečaja za više od 5% u odnosu na tečaj HRK/EUR prema tečajnoj listi HNB važećoj na dan 25.7.2022

*program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Napomena: Državljani RH mogu ući u Italiju bez ograničenja, maska Ffp2 obvezna je u zrakoplovima, javnom prijevozu, kazalištima, koncertima, sportskim događanjima. Molimo da se o važećim propisima za ulazak u zemlju informirate na stranici MVEP RH.

 

Sicilija Nova Godina – minimum prijavljenih putnika: 40

Organizator putovanja: Azur Tours d.o.o.

 

 

 

Naša preporuka