Putovanje u San Marino i Rimini

Rimini & San Marino – Putovanje autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

Datumi putovanja: 16.06.-18.06. (popunjeno), 15.07.-17.07., 26.08.-28.08., 23.09.-25.09., 29.10.-31.10., 18.11.-20.11.2022. (garantirani polasci)


1. dan, Zagreb – Rimini

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Rimini, jedno od najpoznatijih talijanskih ljetovališta koje se odlikuje ugodnom klimom i 15 km dugačkom pješčanom plažom, s preko 1000 hotela i 250 uređenih plaža. Poznato je gastronomsko odredište s odličnim ribljim specijalitetima i vinima s obližnjih vinograda. Odlazak do hotela, smještaj i nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju gradom i prvo upoznavanje živahnog središta Riminija, bivšeg Ariminum-a, jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva. Rimini je rodno mjesto poznatog redatelja Federica Fellinija, mondeni grad pokrajine Emilija-Romagna, na ušću rijeke Marecchije u Jadransko more, koji je sa svojim starim, krivudavim uličicama, mnoštvom restorana i kafića … idealno mjesto za uživanje. Noćenje.

2. dan, Rimini – San Marino – Rimini

Nakon doručka razgled Riminija: hram Malatesta, poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu iz 27. godine p.n.e. – Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Slobodno vrijeme. Preostali dio dana iskoristit ćemo za odlazak u San Marino državu brojnih ljepota, ujedno i treću najmanju državu u Europi koja, unatoč svojoj veličini, može zaista puno ponuditi. San Marino zauzima oko 62 km2, treća je najmanja država u Europi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi stoji da ju je osnovao klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. Zbog progona kršćana koji je potom uslijedio, sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu koja danas čini jezgru grada San Marina. Središte grada štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. Razgled grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi … Slobodno vrijeme za kavu, ručak i shopping u tax free zoni. Prilikom povratka u hotel posjet jednoj obiteljskoj vinariji (ne vinogradima i vinskom podrumu, već mjestu gdje se zaista proizvodi vino), slijedi degustacija 4 vrste vina, gdje ih vrlo povoljno možete i kupiti / ukoliko će biti moguće u skladu s epidemiološkim mjerama. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, Rimini – Ferrara – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Ferrari, jednom od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine i opasan s 9 km zidina. Šetnja gradskim središtem: dvorac Estense, izgrađen u 14. stoljeću koja je pripadala vladajućoj obitelji Este kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda – katedrala sv. Juraja – židovska četvrt – Dijamantna palača (Palazzo dei Diamanti) koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanta. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak i Aperol Spritz. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi po osobi:

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI
Datum putovanja OSNOVNA cijena REDOVNA cijena PLUS

cijena

16.06. – 18.06.
15.07. – 17.07. 843 kn 929 kn 1.044 kn
26.08. – 28.08. 843 kn 929 kn 1.044 kn
23.09. – 25.09. 746 kn 832 kn 947 kn
29.10. – 31.10. 746 kn 832 kn 947 kn
18.11. – 20.11. 746 kn 832 kn 947 kn

OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje

REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28

PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Riminiju
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Doplate:

 • boravišna pristojba u iznosu 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • doplata za jednokrevetnu sobu(obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 291 kn
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn
 • doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 435 kn (nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami)

 

Smještaj naših grupa je u Riminiju u provjerenim i kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija).

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti. Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

 

europska putovanja autobusom 1 1024x149 - Rimini i San Marino | 3 dana


Šifra aranžmana: 44

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka