Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Palma de Mallorca, 5 dana

Putovanje zrakoplovom iz Ljubljane

Datum putovanja: 09.04.-13.04.2020. (garantirani polazak)


1. dan, Ljubljana – Palma de Mallorca

Sastanak putnika u jutarnjim satima u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova (mogućnost organiziranog transfera iz Zagreba do ZL Ljubljana). Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Ljubljane za Palma de Mallorcu u jutarnjim satima. Po slijetanju u zračnu luku Palma de Mallorca slijedi transfer autobusom do grada. U nastavku panoramski razgled i šetnja središtem Palme. Glavni grad Baleara smješten je  u zaljevu ispod tvrđave Bellver. Arapska palača i veličanstvena gotička katedrala  iznad obale (uključena ulaznica za katedralu) okružene su spletom uličica i avenija u kojima se nižu renesansne rezidencije trgovaca i moreplovaca. Trgovačke ulice oko Plaze Mayor, Ramble i Pasea Born nude najbolji španjolski dizajn, majorkinske perle, tipične proizvode i delikatese bogate otočke kuhinje. Nakon razgleda smještaj u hotel i slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak u jednu od brojnih kavana i kušanje “ensaimado”, lokalnog specijaliteta. Noćenje.

2. dan, Palma de Mallorca – fakultativno: otok Menorca

Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do otoka Menorca, najudaljenijeg balearskog otoka. Vožnja do luke Alcudia na sjevernoj strani otoka, ukrcaj na brod i vožnja do grada Ciutadella de Menorca. Menorca, poznata kao biser Baleara, iznimna je i vrlo popularna turistička destinacija s brojnim pješčanim plažama, manjim zaljevima, kvalitetnim hotelima, izvrsnom klimom i gastronomijom. Po iskrcaju slijedi šetnja gradom koji je bio prijestolnica sve do 1722. godine. Stara gradska jezgra je isprepletena uskim ulicama i trgovima, ugodnim barovima, kavanama i restoranima. Razgled grada. Slobodno vrijeme za ručak – predlažemo da kušate tradicionalnu juhu od morskih plodova „Caldareta“ i uživate u okusu gina, kojeg lokalci radije piju nego vino. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak na Mallorcu. Noćenje.

3. dan, Palma de Mallorca – fakultativno: Valldemossa i Puerto Soller)

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aranžmane ili predlažemo poludnevni izlet u spektakularno planinsko gorje Serra de Tramuntana, kulturni krajolik upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Tijekom današnjeg izleta posjetit ćemo dva najljepša i najpoznatija mjesta. Prvu stanku napraviti ćemo u planinskom selu Valldemossi. Valldemossa je jedno od najljepših mjesta na Mallorci. Nalazi se 400 metara iznad razine mora, okružena brdima Sierra de la Tramuntane i šarmantnim seoskim pejzažima. Od grada Palme udaljena je oko 20-ak km. Okolica Valldemosse bogata je voćnjacima i maslinicima s čijih se terasa pruža pogled na središte otoka. U staroj gradskoj jezgri nalaze se trgovine, suvenirnice, kafići i restorani.

Valldemossa i Mallorca postali su poznati u pariškim salonima nakon što su 1838. godine Frederic Chopin i George Sand proveli zimu u kartuzijanskom samostanu u Valdemossi. Već bolestan, Chopin je te hladne zime skladao poznate «Kišne kapi», a George Sand je napisala knjigu o Mallorci pod naslovom «Zima na Mallorci». U Muzeju Chopina može se vidjeti jedan od njegovih glasovira, faksimili nota i drugi osobni predmeti. Uz Chopinov, tu je i Kartuzijanski muzej s autentičnim namještajem, knjigama i spisima iz vremena kad je samostan bio središte kulture i znanosti. Uz samostan je i Palača kralja Sancha (uključena ulaznica).

Vožnja u Soller u kojem su ljudi oduvijek živjeli od maslinarstva i uzgoja voća. U 19 st. su naranče i vino mijenjali za francusku robu i proizvode i tako se dan danas u gradiću osjeća francuski štih. I danas su poznati po najboljem soku od naranče te po izvrsnom sladoledu. Posebnost gradića je stara željeznička stanica i vlak s drvenim vagonima u kojima se danas nalazi muzej, u kojem su izložena djela Picassa. S tramvajem iz 1913. godine ćemo se odvesti do Port Soller od kuda slijedi prijevoz autobusom do hotela u Palmi. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan, Palma de Mallorca – fakultativno: otok Ibiza

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet na otok Ibizu. Ibiza je otok ljepote i obilja, blagoslovljen mnoštvom očaravajućih uvala s prekrasnim plažama i gustim borovim šumama. Ibiza je dugo privlačila hedoniste i imućne boeme dok je danas njezina izvanredna klupska scena najčešći razlog dolaska većine turista. Šezdesetih godina prošlog st. mnogi umjetnici su došli na Ibizu. Ovdje su željeli osjetiti potpunu slobodu i blagodati rajskog otoka. Za njima su došli hipici i ostali “tragači za slobodom”. Mnogi i danas žive na otoku. Hipi marketi su jedna od najvećih atrakcija za turiste. Održavaju se četvrtkom u Las Daliasu.

Po dolasku na Ibizu, slijedi vožnja do jugoistočne obale otoka, do Nacionalnog parka Las Salinas koji se proteže između otoka Ibize i Formentere. Park je uvršten na popis UNESCO-ve kulturne baštine i predstavlja ogledni primjer nadopunjavanja morskog i obalnog ekosistema. Ovdje se nalazi i čuvena solana Las Salinas jer je upravo sol svojedobno bila najvažniji proizvod kojim su trgovali otočani. Slana zaravan, jedan od velikih potencijala srednjovjekovne Ibize, danas je prirodni rezervat i utočište ptica, uključujući i plamence.

Slijedi vožnja pored najposjećenije plaže Playa d’en Bossa i svjetski poznatog bara Bora Bora do glavnog otočnog središta Ciutat d’Eivissa je vjerojatno najatraktivnije naselje na otoku. Kolosalne srednjovjekovne zidine čuvaju labirint kamenih ulica starogradske četvrti Dalt Vila s UNESCO-vog popisa. Zidine dosežu dramatični vrhunac na glavnom ulazu, impozantnom Portalu de ses Taules. Odmah u blizini je elegantna Plaça de Vila s restoranima i kafićima koja je odlično mjesto za uživanje u tapasu ili obroku. Vrijedi se uspeti strmim, vijugavim ulicama do katedrale, ako ništa drugo zbog uživanja u predivnom pogledu na luku.  Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima. Večernji povratak na Mallorcu. Noćenje.

4. dan, Palma de Mallorca – Ljubljane

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke Palma de Mallorca te prijava na direktan charter let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu predviđen u večernjim satima. Mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (uz doplatu).

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  3.990 kn  3.690 kn first minute*

Zrakoplovne pristojbe i naknade: 990 kn

*FM cijena je važeća do popunjenja određenog broja mjesta

 

Cijena uključuje:

– prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Palma de Mallorca – Ljubljana

– smještaj u hotelu 4* na osnovu 4 noćenja s doručkom

– uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

– prijevoz od/do zračne luke u Palma de Mallorci

– razgled Palma de Mallorce uz pratnju lokalnog vodiča i voditelja putovanja

– troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

– zrakoplovne pristojbe 990 kn

– povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 350 kn

– doplata za jednokrevetnu sobu 1.690 kn

– ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene

– obavezna doplata ECO tax – turistička pristojba: 0,50 EUR po osobi po noćenju (plaćanje na recepciji hotela)

– putno osiguranje

– fakultativne sadržaje

– troškove osobnih narudžbi

 

Popust za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju: 10%

Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%

 

Fakultativni izleti:

Izlet IBIZA: 520 kn

Izlet MENORCA: 520 kn

Izlet u VALLDEMOSSA i PUERTO SOLLER: 300 kn

(minimum 15 prijavljenih osoba u agenciji za realizaciju izleta)

 

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja 40


Šifra aranžmana: 26

putovanja u portugal 1024x149 - Palma de Mallorca | 4 dana | Uskrs

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka