Putovanje u London

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Hotel Royal National 3* u centru Londona!

Datumi putovanja: 15.03.-18.03.2019. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – London

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija na 2. katu u 12:30 sati. Prijava na let Croatia Airlinesa za London. Odlazak aviona u 14:40 sati, dolazak u londonsku zračnu luku London Heathrow u 16:05 sati po lokalnom vremenu. Panoramski razgled Londona autobusom: Westminster – Big Ben – obala Temze – Knightsbridge – South Kensington – Hyde Park. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe, možda tipični engleski fish i chips ili piće u londonskom pubu. Noćenje.

2. dan, London

Doručak. Razgled Londona nastavljamo pješice i javnim prijevozom: šetnja od palače Parlamenta i Big Bena do Westminster Abbeya te dalje povijesnom ulicom Whitehall. Vidjeti ćemo stražare na konjima, slikati se ispred sjedišta britanskog premijera u Downing Streetu, prošetati parkom St.James do trga Trafalgar Square. Vrijeme za posjet Nacionalnoj galeriji, jednoj od najvažnijih svjetskih zbirki slika. Šetnja do Covent Gardena, nekad londonske tržnice a sad živahnog središta s restoranima, uličnom zabavom i mnoštvom trgovina na Piazzi, glavnom trgu koji je arhitekt Inigo Jones gradio po uzoru na talijanske trgove. Nastavak razgleda odlaskom do Towera i do Citya s katedralom svetog Pavla. Šetnja preko Milenijskog mosta do Tate Gallery i poznatog Shakespearovog Globe Teatra. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan, London – Greenwich

Doručak. Zajednički odlazak s pratiteljem brodom do Greenwicha (doplata za vožnju brodom na licu mjesta, panoramska vožnja Temzom uz sve važnije znamenitosti Londona zaokružiti će Vaš dojam o gradu!). Od 1884.kraljevski opservatorij mjeri svjetsko vrijeme i tu je mjesto nultog meridijana. Posjet povijesnom kompleksu: Queens house – Old Royal Naval College – National Maritime Museum, jedan od najboljih mornaričkih muzeja svijeta – brod Cutty Sark. Slobodno vrijeme za uspon do Kraljevskog opservatorija u parku, posjet nekom od muzeja i crkvi ili živopisnoj tržnici u gradu. Po povratku u London, odlazak do slavnog muzeja Madame Tussauds (doplata za ulaznicu na licu mjesta) i slobodno vrijeme za shopping u Oxford Streetu ili u Harrodsu, šetnju, posjete muzejima, ili odlazak u jedno od brojnih londonskih kazališta s izuzetnom ponudom predstava. Noćenje.

4. dan, London – Zagreb

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Odlazak iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let Croatia Airlinesa za Zagreb. Odlazak zrakoplova u 16:50 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u zračnu luku Zagreb u 20:05 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.590 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn (cijena pristojbi zračnih luka podložna promjenama)

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom redovne linije Zagreb-London-Zagreb
 • smještaj u hotelu Royal National 3* u Londonu na osnovi 3 noćenja s kontinentalnim doručkom
 • pratitelja putovanja
 • transfer od zračne luke u Londonu do hotela i natrag
 • panoramski razgled grada autobusom
 • razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (okvirne cijene, mogu biti podložne promjeni): Muzej Madame Tussauds 29 GBP za odrasle, 24 GBP za djecu 4-15 godina, Westminster Abbey 20 GBP, katedrala St.Pauls 18 GPB, Tower 26 GBP, London Eye 26 GBP, Kraljevska zvjezdarnica (Nulti meridijan) 10 GBP). Stalni postavi velikih londonskih muzeja su besplatni (Nacionalna galerija, British Museum, Victoria and Albert Museum, Tate Gallery itd.)
 • karte javnog prijevoza u Londonu:dnevna karta 12 GBP ili 7-dnevna karta javnog prijevoza: 34,10 GBP
 • povratna karta za brod do Greenwicha 17 GBP
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće,dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.190 kn
 • putno zdravstveno osiguranje

 

Trokrevetne sobe:

rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni.

Popusti:

Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 10 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem.

Napomena:

iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines i može biti podložno promjeni. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Veliku Britaniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužnji su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

Minimalni broj putnika: 25


Šifra aranžmana: 02

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka