Istanbul autobusom

Istanbul autobusom  iz Zagreba

Datum putovanja: 19.11.-24.11.2020.


1. dan, Zagreb – Sofija

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 07:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Sofiju u večernjim satima. Kraće zaustavljanje u centru Sofije. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, Sofija – Istanbul

Doručak. Nastavljamo vožnju prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, odlazak na šetnju s pratiteljem  i prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom. Odlazak do moderne gradske četvrti uz Trg Taksim i Ulicu oslobođenja –  Istiklal Caddesi u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine, klubovi i restorani s turskim specijalitetima. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, Istanbul

Doručak. Razgled grada pješice u pratnji gradskog vodiča: Aja Sofija, svojevremeno najveća crkva u Bizantskom carstvu koja je sagrađena u doba cara Justinijana te predstavlja remek djelo bizantske arhitekture, džamija sultana Ahmeta, poznata pod nazivom Plava džamija koja je i posljednja sagrađena velika kraljevska palača jedinstvena sa svojih šest minareta, Hipodrom koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda, bazilika Cisterna koja je poznata i pod nazivom Utonula palača, najveći od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode, palača Topkapi koja je 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana, a u kojoj se čuva impresivna kolekcija blaga, kristala, srebra i kineskog porculana koja uključuje i poznati Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu te mnoge važne relikvije. Preporučamo posjetiti harem, labirint intriga i centar svađa palače Topkapi. S terase palače Topkapi pruža se prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. (paket ulaznica uz doplatu).

Moguć fakultativni odlazak na plovidbu brodom. Tijekom krstarenja po prekrasnom Bosporu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju, imat ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu na obalu s mnogobrojnim drvenim vilama, raskošnim palačama, utvrdama i ribarskim selima (uz doplatu). Navečer je moguć fakultativni odlazak na program „Istanbulska noć na dva kontinenta“ (uz doplatu). Odlazak na panoramski razgled Istanbula prelazak preko Zlatnog roga, Taksima, Bešiktaš stadiona i četvrti. Prijelaz preko prvog Bosporskog mosta prema brdu – vidikovcu Camlica s kojeg se pruža pogled na čitav europski i azijski dio Istanbula. Zaustavljanje kod Nove džamije i na vidikovcu. Nastavak razgleda prema poznatoj četvrti Ortakoy gdje su snimane neke od najpoznatijih turskih serija. Pauza za kavu, čaj, vafle ili kumpir-delicije koje su tipične za ovu četvrt koja se nalazi odmah ispod Bosporskog mosta. Noćenje.

4. dan, Istanbul

Doručak. Nastavak razgleda grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju gradskog vodiča. Odlazak do palače Dolmabahče, rezidencije turskih sultana od sredine 19. stoljeća. Prostorije palače bogato su ukrašene zlatom, srebrom, skupocjenim tepisima i svjetiljkama, a posebno je upečatljiva upotreba kristala i stakla u ukrašavanju najljepših prostorija palače. Fasada palače proteže se uz Bospor u dužini od 500 metara, a parkovi su puni malih jezerca, fontana, ružičnjaka i cvjetnih nasada (ulaznica uz doplatu). Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do poznatih tržnica. Na Egipatskoj tržnici moći ćete kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Slobodno vrijeme za posjet i kupovinu na Kapali čaršiji – Grand Bazaru, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 trgovina sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima. Slobodno vrijeme za osobne programe. Navečer je moguć fakultativni odlazak na tursku večer s uključenom večerom i programom s trbušnim plesačicama (uz doplatu). Noćenje.

5. dan, Istanbul – Plovdid

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema bugarskoj granici. Dolazak u Plovdiv, grad koji je 2019. godine proglašen europskom prijestolnicom kulture. Odlazak  s pratiteljem u šetnju jednim od najstarijih europskih gradova. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan, Plovdid – Zagreb

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku i Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.290 kn 2.090 kn first minute*

*First minute minute cijena vrijedi do popunjenja određenog broja kapaciteta

 

Cijena uključuje:

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u Sofiji u hotelu 3*
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u Plovdivu u hotelu 3*
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u Istanbulu u hotelu 3*
 • Turističkog pratitelja tijekom puta
 • Razgledavanja prema programu
 • Razgled Istanbula u pratnji gradskog vodiča
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 790 kn
 • ulaznice za muzeje, kulturno-povijesne spomenike i fakultativni sadržaji (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni):
 • ulaznica za baziliku Cisterna 7,50 EUR
 • Vožnja brodom po Bosporu: 25 EUR (doplata na licu mjesta)
 • večernja vožnja Istanbulska noć na 2 kontinenta s mjesnim vodičem: 25 EUR (doplata na licu mjesta)
 • Turska večera u tradiconalnom lokalnom restoranu na Taksimu: 45 EUR uz 1 bezalkoholno piće te kavu ili čaj i desert (doplata na licu mjesta)
 • Turska večera uz folklorni program s trbušnim plesačicama: 45 EUR uz neograničenu konzumaciju bezalkolnih pića ili 55 EUR uz neograničenu konzumaciju alkoholnih i bezalkoholnih piča (doplata na licu mjesta)
 • Sultan Ahmet paket ulaznica (ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palaču muzej s gradskim vodičem, posjet Plavoj džamiji s gradskim vodičem ): 55 EUR (doplata na licu mjesta)
 • Posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: 12 EUR  (doplata na licu mjesta)
 • Ulaznica za palaču Dolmabahče: 25 EUR ( doplata na licu mjesta)
 • karta javnog prijevoza u Istanbulu:2,70 turskih lira Istanbul Card (informativna cijena)
 • Putno osiguranje

Napomena:

za fakultativne sadržaje   potrebno  je minimalno 15 prijavljenih putnika. Razgledi se obavljaju pješice i javnim prijevozom.

Popusti:

Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 10 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

– Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za putovanje u Republiku Tursku od 02.03.2020., hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana! Za sve ostale svrhe putovanja potrebno je ishoditi tursku vizu! Putovnica i dalje treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Istanbul autobusom – minimalan broj putnika: 40


Šifra aranžmana: 02

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka