Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

blank
blank
blank
blank
blank
blank

Istanbul autobusom

Istanbul autobusom  iz Zagreba

Datumi putovanja: 24.10.-30.10., 14.11.-20.11.2021. (garantirani polasci)


1. dan, Zagreb – Plovdiv

Polazak iz Zagreba u 4:00 sati. Ugodna vožnja prema bugarskom gradu Plovdivu uz povremene odmore tijekom puta. Plovdiv se smjestio u podnožju šest brežuljaka (nekad ih je bilo sedam) uz rijeku Maricu. Stariji od Rima, Atene i Carigrada, i iste je dobi kao i Troja, smatra se za drugi najstariji europski grad (nakon Mikena) i najstariji stalno naseljeni grad u Europi. Kroz bogatu povijest napadali su ga i osvajali brojni narodi poput Perzijanaca, Grka, Kelta, Rimljana, Gota, Huna, Bugara, Slavena, Rusa i Turaka; svi koji su vladali gradom imenovali su ga drugačije i ostavili svoj trag u njegovoj povijesti. Odlazak do hotel i smještaj. Noćenje.

2. dan, Plovdiv – Istanbul

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled znamenitosti Plovdiva: Stari grad je “muzej na otvorenom”, splet zavojitih kaldrmom popločanih ulica duž kojih su nanizane crkve i tradicionalne kuće bogatih trgovaca iz prošlosti, vrlo asimetričnog izgleda i oslikanih fasada – Rimski amfiteatar iz 1. stoljeća koji je jedna od glavnih turističkih atrakcija u Bugarskoj, čiji su ostaci otkriveni ’60-ih godina prošlog stoljeća – šetnja glavnom gradskom ulicom Rayko Daskalov, koja je ujedno i najdulja pješačka zona u Europi (1750 m) – šećući glavnom ulicom dolazimo do dobro očuvanih ostataka rimskog stadiona, sagrađenog u kotlini između dva brežuljka, čiji je veći dio i dalje skriven ispod glavne pješačke ulice – u neposrednoj blizini stadiona nalazi se Džumaja džamija, koja je jedna od dvije preostale džamije u gradu, iz 15-tog stoljeća i potpuno je obnovljena. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Nastavak putovanja prema Istanbulu, dolazak u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Ukoliko ostane dovoljno vremena predlažemo odlazak gradskim prijevozom na prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom, do modernog europskog dijela grada Taksima i ugodnu šetnju poznatom shopping ulicom Istiklal Caddesi u kojoj se nalazi mnoštvo trgovina, kafića, restorana i klubova. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel gradskim prijevozom i pješice. Noćenje.

3. dan, Istanbul

Doručak. Istanbul je čaroban, prepun povijesnim znamenitostima i teško je izdvojiti najljepše ili najveće, međutim stari grad tj. Sultanahmet zaslužuje posebnu pažnju te ćemo današnji dan provesti u cjelodnevnom razgledavanju (pješice i gradskim prijevozom) najvećih znamenitosti tog dijela Istanbula (obavezna je doplata za paket ulaznica voditelju putovanja na licu mjesta jer u sve objekte ulazimo sa stručnim lokalnim vodičem i audio slušalicama): Aja Sofija, najposjećenija turistička atrakcija na listi UNESCO-ve svjetske baštine koja povezuje dva kontinenta, Europu i Aziju, te kršćanstvo i islam. U prošlosti je bila krunidbena crkva bizantskih careva, zatim džamija, zadnjih 80 godina muzej i ove godine je ponovno pretvorena u džamiju – Hipodrom, nekada pravi hipodrom i mjesto održavanja antičkih igara i utrka, a danas Trg Sultana Ahmeta sa dva obeliska – Cisterna bazilika (Yerebatan), najveća antička podzemna cisterna koju nazivaju i „potopljenom palačom“, izgrađena je ispod nekadašnje bazilike po kojoj je i dobila ime, danas jedna od najposjećenijih atrakcija Istanbula – džamija Sultana Ahmeta koju nazivaju i Plava džamija (naziv je dobila po boji pločica koje ukrašavaju unutrašnjosti džamije), najveličanstvenija džamija u Istanbulu sa 6 visokih minareta i jedina takva džamija u Turskoj izgrađena s ciljem da nadmaši ljepotu susjedne Aje Sofije. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon pauze odlazak prema Topkapi palači i muzeju, koja je skoro 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana dok nije izgrađena Dolmabahče palača. Posjet raskošnom kompleksu paviljona palače, riznici ispunjenom draguljima i mogućnost obilaska nadaleko poznatog Harema (dodatna doplata za ulaznicu u harem) koji je nekad bio dom kako se priča za 800 sultanovih žena, te sultanove odaje. Poslijepodne slobodno vrijeme za odlazak na čuveni Grand Bazar (Kapali čaršiju), naime pojam za shopping je istanbulski Grand Bazaar – tržnica tj. natkriveni kompleks od preko 60 uličica i oko 5.000 trgovina i štandova gdje možete kupiti nakit, kožu, tursko posuđe, tepihe, suvenire … uz nezaobilazno cjenkanje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, Istanbul

Doručak. Nastavak razgledavanja znamenitosti Istanbula (autobusom i pješice): na vrhu brda iznad četvrti Sultanahmet uzdiže se Sulejmanova džamija tj. Sulejmanija, jedna od najprepoznatiljivih simbola Istanbula (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog) u kojoj su pokopani sultan Sulejman i njegova žena Hurem – Egipatska tržnica (Misir Čaršija), poznata tržnica začina i čajeva – šetnja prema “Zlatnom Rogu” morskom tjesnacu koji razdvaja stari grad od novog Istanbula, s mnoštvom uličica prepunih tradicionalnih trgovinama, restoranima i mjestima gdje se može popiti prava turska kava ili čaj, mjesto na kojem ćete upoznati istinski Istanbul – odlazak u razgledavanje azijske strane Istanbula preko svjetski poznatog Galata mosta, popularnog mosta koji spaja stari i novi dio grada s Galata kulom – poznati vidikovac Çamlıca (Čamlidža) koji se nalazi na najvišem brdu u Istanbulu odakle se pruža nevjerojatan pogled na azijsku i europsku stranu. Poslije razgleda predlažemo dvosatnu vožnju brodom Bosporom (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta) – turska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s broda, jer upravo s broda imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada. Slobodno vrijeme za vlastite programe, obavezno prošećite četvrti Beyoğlu i pješačkom ulicom Istiklal Caddesi koja je glavna ulica za shopping, s nizom restorana i kafića i vodi sve do trga Taksim na vrhu. Trg Taksim je centar modernog europskog dijela i prepoznat ćete ga iz daljine po crvenom starom tramvaju koji tamo vozi. A kako bismo dan završili na turski način navečer predlažemo odlazak na tursku večer s uključenom večerom i programom s trbušnim plesačicama (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta). Noćenje.

5. dan, Istanbul – Bursa – Istanbul

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u Bursu (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), gradu starine i svile. Bursa je smještena u podnožju planine Ula Dag, u 14. st. je bila prijestolnica Osmanskog carstva i grad je bogat džamijama, mauzolejima, bazarima, parnim kupatilima, mostovima, uskim vijugavim ulicama… Bursu zbog velikog broja lijepo uređenih parkova i zelenih površina, nazivaju i Zelena Bursa. Turci, odnosno svi koja su prije njih zauzimali ovaj prostor, očigledno imaju i imali su sklonost prema zelenoj boji … vidjet ćete zašto. Razgled grada nudi pravi doživljaj Orijenta: Velika džamija iz 14. i 15. st. s 12 stupova i 20 kupola, koja je u svijetu poznata po prekrasnim kaligrafskim zapisima na zidovima i stupovima džamije – Zelena džamija iz 15. st., arhitektonski dragulj sultana Mehmeta I. koja je naziv „zelena“ dobila po boji keramike koji prekriva unutarnje zidove – Zeleni mauzolej, sultanova grobnica izgrađena u isto vrijeme kad i Zelena džamija s ukrasima od zelene keramike – Hizar, brdo na kojem se nalazi citadelas koje se pruža prekrasan pogled na grad i okolnu dolinu – Koza han, bazar svile… Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u Istanbul. Noćenje.

6. dan, Plovdiv – Edirne

Doručak i odjava iz hotela. Predlažemo posjet Dolmabahče palači (uz doplatu – plaćanje voditelju na licu mjesta, grupni posjet) sagrađena je na europskoj strani grada i ujedno je palača posljednjeg sultana u Istanbulu koji je želio imati palaču poput  Versaillesa. Slobodno vrijeme za putnike koji ne žele posjetiti palaču. Napuštamo Istanbul i odlazimo u pravcu grada Edirne, najzapadnijeg turskog grada na europskoj strani. Naime, Edirne je bio je druga prijestolnica Osmanskog carstva, te su kao i u ostatku tadašnjeg carstva sultani i paše podizale zadužbine kako bi zauvijek ostavili svoj trag. Tako su u Edrneu nastala neka od remek-djela osmanske arhitekture, a glavne atrakcije nalaze se u centru grada: veličanstvena džamija Selimije s četiri visoka minareta od 70,9 m (na UNESCO-voj listi svjetske baštine) – džamija “Tri balkona” – Eski džamija, najmanja i najstarija carska džamija poznata po kaligrafskim natpisima na unutarnjim zidovima – Kaleiči mahala, pitoreskna mahala koja oslikava život običnog čovjeka, spoj raskošnih i trošnih drvenih kuća donosi dašak prošlog  vremena. Edirne je grad rijeka, pa je poznat i po mnogobrojnim mostovima koji su građeni od bizantskog preko osmanskog vremena sve do danas. Slobodno vrijeme u Saraçlar Caddesi, pješačkoj ulici s mnogim trgovinama, restoranima i kafićima ili na Arasta bazaru (shopping). Noćenje.

7. dan, Edirne – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Povratak prema Hrvatskoj uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u kasnim večernjim, noćnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.278 kn 1.894 kn first minute*

*First minute minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja kapaciteta

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u hotelu 3*/4* u Plovdivu
 • 4 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u hotelu 3*/4* u Istanbulu
 • 1 noćenje s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u hotelu 3*/4* u Edirneu
 • razgled Istanbula u pratnji službenog lokalnog vodiča
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Doplate, popust i fakultativna ponuda:

 • paket ulaznica za Sultanahmet (Aja Sofija + Cisterna bazilika + Plava džamija + Topkapi palača s lokalnim vodičem i slušalicama) 45 eur (minimium 15 osoba)
 • ulaznicu u harem u Topkapi palači 10 eur
 • krstarenje brodom po Bosporu 20 eur (minimum 30 osoba)
 • ulaznicu za Dolmabahče palaču uz stručno vodstvo i slušalice 25 eur (minimum 15 osoba)
 • tursku večers uključenom večerom i programom s trbušnim plesačicama 40 eur (meni u 4 slijeda s uključenim pićem, minimum 15 osoba)
 • cjelodnevni izlet Bursa 30 eur (minimum 20 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom i razgled grada)
 • doplata za jednokrevetnu sobu(obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 965 kn

 

Vrlodobri hoteli 3*/4* (lokalna kategorizacija). Svi hoteli koje koristimo su izvrsno povezani linijama gradskog prijevoza.

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj 3,4 125 kn
 • 2 red – sj 5,6,7,8 125 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 1.123 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna je putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Svi putnici koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Putnici koji nemaju valjane putne isprave i ugovoreno zdravstveno osiguranje prije početka putovanja, neće moći započeti putovanje i/ili uću u Tursku, za što agencija nije odgovorna.

Prilikom obilaska džamija potrebno je držati se propisanih islamskih običaja: obvezno skidanje obuće na ulazu (za koju dobijete vrećice), žene trebaju prekriti kosu maramom ili šalom, muškarci i žene ulaze kroz zasebne ulaze. Ulaz u džamiju, a i cijela njenu unutrašnjost pokrivena je raznobojnim tepisima.

Istanbul autobusom – minimalan broj putnika: 40

istanbul banner blog 1024x149 - Istanbul | 7 dana autobusom


Šifra aranžmana: 44

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka