blank
blank
blank
blank
blank

 Irska tura

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 02.10.-06.10.2022. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Dublin

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dublin na izravnoj liniji Croatia Airlinesa, OU 512 u 07.40h. Očekivani dolazak u 09.30h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te odlazak u razgled glavnog grada Zelenog otoka poludnevnom panoramskom vožnjom: O’Connell Street, glavna ulica grada; Gate Theatre, najpoznatije kazalište koje datira iz 1928. godine; Dame Street, ulica u kojoj se nalazi poznati Dublinski dvorac iz 13.st. i Gradska vijećnica; Trg Merrion, na kojem se nalaze Parlament, Nacionalni muzej, Nacionalna galerija i stara bolnica; Trinity College, najstarije i najpoznatije irsko sveučilište, utemeljeno davne 1592. godine u kojem se čuva “The Book of Kells”, stara knjiga s ilustriranim rukopisom pisanim oko osamstote godine; katedrala sv. Patrika iz 12.st., najveća irska crkva posvećena njenom zaštitniku, u kojoj je svećenik bio i poznati pisac Jonathan Swift, autor Gulliverovih putovanja. Slijedi prijevoz do hotela te prijava i smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Prošećite poznatim trgovačkim ulicama Henry i Grafton, posjetite Temple Bar, živopisnu četvrt na južnoj obali rijeke Liffey, koja obiluje tradicionalnim restoranima, barovima i pubovima. Noćenje.

2. dan, Dublin – okrug Wiclow – Killkenny

Doručak te odlazak put romantičnog područja Wicklow, koje obiluje prirodnim ljepotama pa ga s toga nazivaju i «vrtom Irske». Vožnja do veličanstvenih vrtova Powerscourt, koji se nalaze na imanju iz 17. stoljeća. Šetnja uz različite tipove terasastih vrtova (japanski, talijanski, američki) obnovljenih u 19.st., koji se smatraju najljepšima u Irskoj, a obiluju jezercima i antičkim kipovima. U nastavku, vožnja prema Glendaloughu, glečerskoj dolini gdje se nalazi samostansko naselje iz 6. stoljeća. Kraće vrijeme za obilazak i šetnju te polazak prema „mramornom gradu“ na rijeci Nori – Kilkennyu, jednom od najljepših gradova u unutrašnosti Irske, šarmantnog srednjovjekovnog ozračja.  Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan, Killkenny – Cashel – okrug Clare – Limerick

Doručak. Prije napuštanja grada kratka foto pauza kod dvorca Kilkenny, jednog od najljepših irskih dvoraca, a potom polazak prema gradiću Cashel koji je dom veličanstvenog povijesnog lokaliteta Rock of Cashel, nekadašnjeg sjedišta kraljeva Munster prije normanske invazije početkom 12. st.  Ovo je jedno od najživopisnijih lokaliteta koji pružaju izvrstan uvid u keltsku umjetnost i srednjovjekovnu arhitekturu. Slijedi odlazak put okruga Clare i dvorca Bunratty. Ova  utvrda iz 15. stoljeća i obnovljeno srednjovjekovno selo oko njega izvrstan su prikaz tradicionalnog irskog i gospodskog života, prilika da zavirite u prošlost irske povijesti i doživite stvarni život onog doba. Nakon obilaska odlazak prema obližnjem Limericku smještenom na najvećoj irskoj rijeci Shannon, koji datira još iz doba Vikinga. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, Limerick – Litice Moher – Galway – Dublin

Nakon doručka odlazak prema veličanstvenim liticama Moher koje godišnje obiđe preko milijun ljudi. Nastale su prije oko 8 tisuća godina, a naziv su dobile po tvrđavi, sagrađenoj u 16. stoljeću i uništenoj tijekom rata s Napoleonom. Protežu se obalom u dužini od 8 km i uzdižu 120 metara iznad Atlantskog oceana, dok najviša točka, O’Brienova kula, doseže 214 metra. Ovo spektakularno mjesto nastanjuje više od 20 vrsta ptica i mnogo životinja, a pogled koji se pruža s litica jednostavno zaustavlja dah. Odlazak potom put Dublina uz kraći usputni panoramski posjet slikovitom gradiću Galway, koji ove godine, uz našu Rijeku, nosi titulu Europske prijestolnice kulture. Dolazak u Dublin u večernjim satima. Noćenje.

5. dan: Dublin – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz u zračnu luku Dublin. Prijava za let prema Zagrebu na liniji Croatia Airlinesa OU 513 u 10.20h. Očekivano vrijeme dolaska u 13.55h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 5.390 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi:1.190 kn

 

Cijena po osobi uključuje:

Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;

Prijevoz turističkim autobusom prema programu;

Smještaj u Dublinu u hotelu 3* (Bonnington, Travelodge Plus ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s irskim doručkom i svim pristojbama;

Smještaj u Kilkenyju u hotelu 3* (Hoban ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s irskim doručkom i pristojbom;

Smještaj u Limericku u hotelu 3*(Maldron ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s irskim doručkom i pristojbom;

Razglede prema programu;

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata od 1.190 kn (promjenjivo do izdavanja karata); doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.290 kn; ulaznice za objekte koji se posjećuju; doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom; osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje; putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda uz najmanje 10 prijavljenih osoba, cijene po osobi – obavezna prijava uz rezervaciju:

4 večere u hotelima: 790 kn (3 slijeda, bez pića)

Paket ulaznica: 390 kn (Powerscourt vrtovi, Glendalough, Rock of Cashel, Bunratty dvorac i park, litice Moher)

Popust:

Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju/sofi: 1.500 kn

 

Napomena: za smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen. 

 

Red letenja:

OU 512    ZAGREB     DUBLIN           07:40   09:30

OU 513     DUBLIN     ZAGREB            10:20   14:05

*sve lokalna vremena

 

Važno:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

 

Irska je od 6. ožujka 2022. ukinula sva ograničenja vezana uz Covid-19 za ulazak u zemlju!
Ukinuta je obveza predočenja dokaza o cijepljenju ili preboljenju Covid-19, ili negativnog PCR testa, kao i ispunjavanje obrasca za lociranje dolaznih putnika. 

Minimalni broj putnika: 20


Šifra aranžmana: 45

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka