Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Budimpešta, Nova godina

Putovanje Budimpešta i Szekesfehervar, 3 dana, autobusom iz Zagreba

Vrijednost više: smještaj u hotelu IBIS TRG HEROJA

Datum putovanja: 30.12.2021.-01.01.2022.


1. dan, Zagreb – Budimpešta 

Polazak s AUTOBUSNOG KOLODVORA ZAGREB (turistički peroni, 502-506) U 06:00 sati. Ugodna vožnja preko VARAŽDINA I ČAKOVCA (MOGUĆE ZAUSTAVLJANJE ZA ULAZAK DODATNIH PUTNIKA!!) te dalje MAĐARSKOM do BUDIMPEŠTE, DUNAVSKE LJEPOTICE. Po dolasku odlazak na brdo GELLERT, do čuvene BUDIMSKE CITADELE; razgled uz uživanje u neponovljivoj PANORAMI BUDIMA, PEŠTE, moćnog DUNAVA i njegovih MOSTOVA… Slijedi razgled BUDIMA; KRALJEVSKI DVORAC, CRKVA MATIJAŠA KORVINA, RIBARSKA TVRÐAVA… Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne potrebe u romantičnom ugođaju starog Budima. U kasnijim poslijepodnevnim satima smještaj u hotel, odmor i osvježenje. U večernjim satima PREPORUČAMO odlazak u TIPIČNU MAĐARSKU CSARDU na ZAJEDNIČKU FOLKLORNU VEČERU UZ ŽIVU GLAZBU. Noćenje.

2. dan, Budimpešta

Doručak. Polazak na razgled PEŠTE; TRG HEROJA i obližnji DVORAC VAJDAHUNYAD, AVENIJA ANDRASSI, OPERA, RAKOCZI ULICA, PARLAMENT, BAZILIKA SV. STJEPANA, trg VÖRÖSMARTY TER gdje preporučamo okrjepu u čuvenoj KAVANI GERBEAUD iz 19. Stoljeća… Slijedi šetnja glavnom trgovačkom i ugostiteljskom ulicom – VACI UTCA-om i dalje do čuvene VELIKE TRŽNICE, u funkciji još od kraja 19. Stoljeća, NAJVEĆE ZATVORENE TRŽNICE U EUROPI. Razgled završavamo upravo na tržnici, ostatak dana slobodan za uživanje u okusima i mirisima brojnih MAĐARSKIH SPECIJALITETA te pripreme za najveseliju noć u godini. Za one koji žele vidjeti više, PREPORUČAMO nezaboravno JEDNOSATNO KRSTARENJE DUNAVOM; uživajte u vizurama BUDIMA, PEŠTE, DUNAVA i njegovih MOSTOVA. U večernjim satima individualni DOČEK NOVE GODINE na ulicama grada, ili u nekom od brojnih restorana i klubova.

SRETNA NOVA 2022. GODINA!

3. dan,  Budimpešta – Stolni Biograd (Székesfehérvár) – Zagreb

Kasniji doručak, odjava iz hotela. Ugodna vožnja do SZÉKESFEHÉRVÁRA (STOLNI BIOGRAD), DREVNE PRIJESTOLNICE MAĐARSKIH KRALJEVA, KRUNIDBENOG i SREDNJOVJEKOVNOG GLAVNOG GRADA MAĐARSKE. Po dolasku razgled grada: SPOMEN PARK SV. STJEPANA, BAROKNO-KLASICISTIČKI CENTAR GRADA, GRADSKA VIJEČNICA, BAZILIKA SV. STJEPANA, BISKUPSKA PALAČA, KAPELA SV. ANE, SATNI MEHANIZAM s PROCESIJOM kipova UGARSKIH KRALJEVA… Slijedi slobodno vrijeme za osobne potrebe, odmor. Polazak put ZAGREBA. Predviđen dolazak u večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn
Treći ležaj: na upit

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz udobnim autobusom visoke turističke klase
 • usluge stručnog turističkog pratitelja
 • usluge stručnog lokalnog vodiča
 • razglede prema programu, 2 noćenja s doručkom u hotelu Ibis Trg heroja 3 * (https://all.accor.com/hotel/6564/index.en.shtml) u Budimpešti u dvokrevetnim sobama trokrevetne na upit
 • osiguranje od odgovornosti
 • jamčevno osiguranje aranžmana
 • troškove organizacije i rezervacije.

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za lokalitete i/ili interijere koji se prema programu putovanja mogu posjetiti. Zbog mogućih izmjena, informativne cijene ulaznica donosimo Vam u završnom pismu, plaćanje po osobnom nahođenju na licu mjesta.
 • OBAVEZNA DOPLATA NA LICU MJESTA: boravišna pristojba 4,00 €/osoba/2 noćenja

 

Putovanje Budimpešta – fakultativne doplate:

OBAVEZNA REZERVACIJA PRILIKOM PRIJAVE, PLAĆANJE NA LICU MJESTA.

 • VEČERA U TIPIČNOJ MAĐARSKOJ CSARDI, BUDIMPEŠTA: 30,00 € 
  Minimalno 20 prijavljenih putnika. Uključuje aperitiv, menu od 3 slijeda, neograničenu konzumaciju vina, živu romsku glazbu uz folklorni program.
 • JEDNOSATNO KRSTARENJE DUNAVOM, BUDIMPEŠTA: 15,00 € 
  Minimalno 20 prijavljenih putnika. Uključuje jedan sat vožnje brodom po Dunavu i usluge stručnog turističkog pratitelja.

 

Napomena: organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

 

Praktične napomene: Valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Za državljane Republike Hrvatske  viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Putovanje Budimpešta – Minimalan broj putnika: 40


 

Vrijednost više: smještaj u hotelu IBIS TRG HEROJA

 

europska putovanja autobusom 1 1024x149 - Budimpešta Nova godina | 3 dana

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka