Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Sarajevo

Putovanje autobusom iz Zagreba

Datumi putovanja: 04.12.-05.12., 11.12.-12.12.2021. (garantirani polasci)

Predviđeni hotel: Ibis Style Sarajevo 4*

1. dan, Zagreb – Sarajevo 

Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Bosnu do Sarajeva. Po dolasku pridružit će nam se naš lokalni vodič s kojim ćemo napraviti panoramsku vožnju gradom i razgled pješice počevši s Baščaršijom, najpoznatijim dijelom grada, s brojnim suvenirnicama i trgovinama. Slijedi: Sebilj – poznati trg gdje se nalazi jedna od glavnih gradskih fontana (česama), Kazandžiluk – poznat po proizvodnji bakrenog posuđa, Gazi Husrev-begova džamija, izgrađena 1530. godine, stara pravoslavna crkva, Morića han, Vječna vatra, Latinska ćuprija, često nazivana i Principovim mostom, jer je na tom mjestu Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Ferdinanda, careva džamija… Predlažemo probati ćevape kod Hodžića, pa pitu zeljanicu, krumpirušu ili burek u buregdžinici Bosna i popiti kavu u pravom turskom kafiću. Odlazak u hotel. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan, Sarajevo – fakultativni izlet Tunel Spasa i vrelo Bosne – Zagreb

Doručak. Predlažemo fakultativan zlet autobusom (doplata) do Tunela spasa (ulaznica u cijeni) dvadesetak kilometara udaljen od samog Sarajeva u blizini zračne luke. Tunel spasa je tijekom rata predstavljao jedinu slamku spasa opkoljenom gradu. Izgrađen između dvije kuće, a ispod same zračne luke, tunel je povezivao Sarajevo s ostalim prostorom pod kontrolom armije BiH te je predstavljao glavni opskrbni put za branitelje grada te civile zarobljene u ratnim sukobima. Odlazimo do Vrela Bosne (ulaznica u cijeni), opuštajuće mjesto i i idealno za kavu u prirodi. Prema starim zapisima iz londonskih novina 19. stoljeća, područje Vrela Bosne opisuju se kao najljepšim mjestom na svijetu; zrak koji krijepi, klima koja očarava, s predivnim zelenim pejzažom koji odmara. Putnici koji ne žele na izlet mogu dulje spavati te nastaviti s grupom do centra Sarajeva na još jedan ručak i slobodno vrijeme u centru grada. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 550 kn 490 kn first minute*  

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • jedno noćenje u hotelu 4* u Sarajevu, u dvokrevetnim sobama s doručkom
 • vanjske razglede prema programu
 • lokalnog vodiča u Sarajevu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 140 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • fakultativni izlet autobusom u Tunel Spasa i Vrelo Bosne – 100 kn po osobi (ulaznice u cijeni)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1 eur po osobi po noćenju
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate

 • 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni
 • polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi

 

Točno vrijeme polaska iz Čakovca, Varaždina i Karlovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Na pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb. 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4 100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Covid informacije:

Državljani Republike Hrvatske (s valjanom putovnicom ili osobnom iskaznicom) za ulazak u Bosnu i Hercegovine ne trebaju predočiti negativan PCR test na SARS-CoV-2, antigen test niti potvrde o cijepljenju kada u Bosnu i Hercegovinu ulaze direktno iz  države čiji su državljani, kao i njihova maloljetna djeca i supružnici koji su državljani drugih zemalja.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Bosnu i Hercegovinu na službenim stranicama MVEP-a.

Minimalni broj putnika: 40


Šifra aranžmana: 30

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka