Slavonija & Baranja

Vikend putovanje – Slavonija & Baranja – Polazak autobusom iz Zagreba

Vrijednost više: smještaj u hotelu 4* u centru Osijeka!


Datum putovanja:  23.10.2021.  

1.Dan, Zagreb – Đakovo – Osijek

Polazak u 7 sati sa dogovorenog mjesta u Zagrebu prema Slavoniji. Prvi stop u Đakovu. Veličanstvena katedrala sa crvenom fasadom usred žitnih polja i Josip Juraj Strossmayer su vjerojatno prve dvije asocijacije koje vežete uz Đakovo, ali sada ćete uz pomoć lokalnog vodiča i kroz razgled grada imati priliku  proširiti to znanje! Uz katedralu Sv. Petra, biskupski dvor, crkvu Svih svetih i Strossmayerov perivoj, posjetiti ćete i nadaleko poznatu Ergelu lipicanaca koja je utemeljena prije više od 500 godina.  Uz stručno vodstvo imati ćete priliku i upoznati prekrasne konje lipicance i uvjeriti se koliki je njihov značaj u tradiciji Đakovštine. Nakon razgleda Đakova, slobodno vrijeme za odmor, kavu i kupnju suvenira ili preporučamo ručak u jednom od đakovačkih restorana. U nastavku programa krećemo prema Osijeku gdje je organizirano noćenje.  Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Kasnije popodne uz pratnju vodiča upoznajte Osijek i njegove najznačajnije spomenike: Osječku katedralu, HNK, Trg dr. Ante Starčevića i Osječku Tvrđu, vojni kompleks iz 18. stoljeća s impozantnim bedemima i gradskim vratima. Slobodno vrijeme nakon razgleda i večer iskoristite za druženje uz osvježavajuće pivo u nekom od lokalnih barova jer je poznata činjenica da je upravo Osijek rodno mjesto prvog hrvatskog piva! Noćenje u hotelu.

 

2.Dan, Osijek – Kopački Rit – Slavonski Brod – Zagreb

Doručak u hotelu i odjava. Nastavak putovanja i polazak prema parku prirode Kopački rit. Po dolasku u park prirode biti će održano kratko uvodno predavanje o flori i fauni Parka. Područje Kopačkoga rita karakterizira iznimna ljepota krajobraza i velika biološka raznolikost. Cijeli je Rit nadaleko poznat kao stanište brojnim pticama močvaricama, populaciji običnoga jelena te osobito orla štekavca, koji je simbol Parka. U nastavku programa slijedi vožnja brodom kroz čudesni svijet poplavne doline Dunava. Nakon edukacijskog djela i opuštajuće vožnje brodom slijedi ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, nastavljamo prema Slavonskom Brodu gdje će vas dočekati lokalni vodič koji će vas kroz zanimljive priče upoznati sa Brodom i njegovim stanovnicima. Posjetiti ćete Tvrđu i saznati zašto je baš Brodska tvrđa jedinstveni primjer vojne arhitekture u Hrvatskoj. Razgled završava u muzeju tambure, jedinom takvom u svijetu, gdje će vam djevojke u narodnoj nošnji kao poklon i uspomenu za ovo vikend putovanje uručiti bočice rakije jabukovače rađene po tradicionalnoj slavonskoj recepturi. Nakon Slavonskog Broda, povratak u Zagreb sa kraćim stajanjima. Dolazak je predviđen u kasnijim popodnevnim satima.

Cijena uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
 • Smještaj na bazi 1 noćenja s doručkom  u hotelu 4* u Osijeku ili sl. u dvokrevetnim sobama
 • Voditelja putovanja
 • Razgledavanja prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • osobne troškove, ulaznice, hranu i piće, napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Popusti i doplate:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 250 kn
 • Doplate za ulaznice po osobi: Ergela Đakovo (30 kn), Kopački rit (85 kn) & Muzej tambure (10 kn)
 • Ručak u lokalnom restoranu: 120 kn po osobi (piće nije uključeno)

 

Minimalan broj putnika: 

Minimalan broj putnika za ovo putovanje je 45 putnika. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja te o tome pravovremeno obavijestite putnike i tražiti pristanak ili otkazati navedeno putovanje.

 

COVID -19 mjere:

 • obavezna zaštitna maska za vrijeme vožnje u autobusu
 • sredstva za dezinfekciju ruku nalazi se na ulazu u autobus, no savjetujemo da ponesete i vlastito malo dezinfekcijsko sredstvo koje ćete uvijek imati uz sebe

 

Važne informacije: 

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

 

Uplate i rezervacije: 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 31 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Minimalni broj putnika: 45 

 

Naša preporuka