Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

 Prag

Prag putovanje – autobusom iz Zagreba

Datum putovanja: 09.05.-12.05.2019. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Prag 

Polazak s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 05.00h, peroni 502-506. Ugodna vožnja do Praga uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s pratiteljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje živahnog središta češke prijestolnice. Navečer fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica (uz doplatu). Noćenje.

2. dan, Prag

Doručak. Razgled grada uz pratnju službenog lokalnog vodiča: Hradčany (jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara) – Katedrala sv. Víta i Václava (gotička katedrala u kojoj su pokopani češki vladari) – Karlov most (najstariji gradski most, ujedno i najpoznatija gradska znamenitost, a povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave – Malom Stranom) – Staromestské námestí (najstariji i najznačajniji trg u povijesnoj jezgri Praga, s crkvom sv. Nikole, spomenikom Janu Husu, Starogradskom vijećnicom i znamenitim Astronomskim satom) – Václavské namestí (s Nacionalnim muzejem, najstarijim i najvećim češkim muzejom, Praškom državnom operom … iznimno živo mjesto, koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima) … Poslije razgleda predlažemo dvosatnu vožnju brodom po Vltavi (uključen buffet ručak), vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada”(uz doplatu). Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

3. dan, Prag – Kutna Hora – Prag

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u KUTNU HORU, (uz doplatu), simpatičnog gradića nedaleko Praga koji je zahvaljujući svojim rudnicima srebra bio drugi najvažniji grad u Češkoj, odmah iza Praga. Važno je spomenuti da je i ovaj gradić pod zaštitom UNESCO-a te da je poznat po najvećim rudnicima srebra u Češkoj. Po dolasku u Kutnu Horu slijedi razgleda grada: gotička katedrala Sv. Barbare, kamenita Fontana … slobodno vrijeme za šetnju ili kupovinu suvenira od srebra. Odlazak do kosturnice u Sedlecu čija je unutrašnjost ukrašena s približno 70.000 ljudskih kostiju čija priča potiče još iz 12.st. i uključuje prizore redovnika, hodočašća u svetu zemlju, groblja, odlazak u raj … i još puno toga. Najfascinantnije umjetničko djelo u kosturnici je masivan luster koji se nalazi u središtu kapelice i sadrži sve kosti iz ljudskog tijela. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalnu češku tavernu s folklornim programom (uz doplatu). Noćenje.

4. dan, Prag – Češki Krumlov – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Češkom Krumlovu – jednom od najromantičnijih povijesnih gradića južne Češke, smještenog iznad rijeke Vltave. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju, povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Po dolasku obilazak grada: most na plaštu, dvorca, glavnog trga s fontanom, crkva Sv. Vitusa, šetnja uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost! Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 450 kn

 

Treći ležaj: na upit, cijena ostaje ista

Popust za djecu do 12 g. na trećem ležaju u sobi s dvoje odraslih iznosi – 100 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja,
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama – Hotel Astra,
 • razgled Praga u pratnji službenog lokalnog vodiča,
 • obilazak Češkog Krumlova uz pratitelja putovanja,
 • voditelja putovanja tijekom cijelog puta,
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i

Cijena aranžmana ne uključuje (rezervacije i uplate do puta u agenciji):

 • večera u jednoj od starih praških pivnica 120 kn – 3 slijeda / piće se plaća dodatno,
 • dvosatna vožnja brodom po Vltavi s uključenim buffet ručkom 150 kn / piće se plaća dodatno,
 • izlet u Kutnu Horu 260 kn (minimum 20 putnika) te uključuje: prijevoz autobusom, razgled i ulaznice u katedralu Svete Barbare, rudnik srebra i kosturnicu),
 • večera u tradicionalnoj češkoj taverni s folklornim programom 260 kn – večera u 4 slijeda s neograničenom konzumacijom pića od 19:00-22:00 h (pivo, vino, sokovi),
 • ručak u tradicionalnoj pivnici u Češkom Krumlovu 120 kn – 3 slijeda / piće se plaća dodatno,
 • opcionalno putno osiguranje i osiguranje od

Prag putovanje: dobro je znati:

Valuta: nacionalna valuta je češka kruna (czk) koja je i jedino sredstvo plaćanja (1 euro = oko 25 kruna), češke krune moguće je nabaviti i u našim bankama prije putovanja ili zamijeniti na licu mjesta (vodič će vam preporučiti mjenjačnice u Pragu tijekom razgleda).

Javni gradski prijevoz: cijene karata su povoljne i za svaku vrstu prijevoza treba kupiti novu kartu. Cijena jedne karte (vrijedi 90 minuta od poništavanja) i s kojom se možete voziti u svim pravcima iznosi 32 czk, a tzv. „kratka karta“ koja vrijedi 30 minuta od poništavanja iznosi 24 czk.

Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni): Praški dvorac veliki krug 350 czk, Praški dvorac Mali krug 250 czk, stara gradska vijećnica 100 czk, Židovska četvrt 300 czk (muzeji u Židovskoj četvrti nisu otvoreni subotom), Muzej voštanih figura 290 czk.

Suveniri: češki kristal Bohemia Crystal, Becherovka, poznato češko pivo (poput Pilsner Urquella, Budvara ili Krušovica – pivo je najbolje kupiti u nekoj od ‘običnih’ trgovina jer su cijene vrlo povoljne).

Prag putovanje  – minimalan broj putnika: 40


europska putovanje autobusom

Naša preporuka