Istra

Istra vikend putovanje – Autobusom iz Zagreba

Datumi putovanja:  23.10.2021.  & 13.11.2021. 


    1. Dan, Zagreb – Pula – Rovinj – Poreč 

Polazak u 7 sati sa dogovorenog mjesta u Zagrebu prema Istri. Slijedi ugodno putovanje preko Gorskog kotara u smjeru Istre sa usputnim stajanjem za odmor. Po dolasku u Pulu, razgled grada sa vodičem. Turu započinjemo od Amfiteatra, najvećeg i najsačuvanijeg spomenika antičkog graditeljstva u Hrvatskoj (razgled Arene moguć je u slobodno vrijeme, ulaznica nije uključena). Laganom šetnjom nastavljamo obilazak grada ulicama Pule, a od ostalih znamenitosti imati ćete priliku vidjeti Zlatna vrata (slavoluk Sergijavaca), Augustov hram na antičkom Forumu i gradske zidine . Ovo je samo površinski zaron u fascinantnu povijest Pule pa slobodno vrijeme nakon razgleda grada možete iskoristiti za detaljnije istraživanje bogate ponude Pule ili preporučamo ručak u jednom od pulskih restorana. U nastavku programa polazak prema Rovinju. Uz pratnju vodiča krenite u razgled grada počevši od Balbijeva luka pa sve do velebne barokne crkve sv. Eufemije sa vitkim zvonikom koji je građen po uzoru na  venecijanski zvonik sv. Marka. Nakon razgleda grada, slobodno vrijeme za šetnju uz more i uživanje u atmosferi „istarske Venecije“. Nastavak putovanja prema okolici Poreča, prijava te noćenje u hotelu.

 

2. Dan, Poreč – Grožnjan – Roč – Hum – Zagreb 

Doručak u hotelu i odjava. Polazak prema unutrašnjosti Istre. Unutrašnjost Istarskog poluotoka je mjesto prepuno autentičnih doživljaja, zamamne gastronomije i bajkovitih  gradića na vrhovima brežuljaka. Na putu prema Grožnjanu, našoj prvoj destinaciji, uživajte u pogledu na idilični Istarski krajolik ispunjen brojnim maslinicima i vinogradima. Po dolasku u Grožnjan, prošetajte srednjovjekovnim ulicama i zavirite u svijet umjetnika. U Grožnjanu danas postoji dvadesetak umjetničkih galerija pa se Grožnjan popularno naziva i „Gradom umjetnika“. Kreativne umjetničke instalacije na gotovo svakom koraku stvaraju neobičnu priču u ulicama u kojima su postavljene i time obilazak čine nevjerojatno zabavnim. Nakon Grožnjana, nastavljamo putovanje prema Roču i Humu. Ova dva pitoreskna mjesta su još neotkriveni dragulji na turističkoj karti Istre a povezuje ih zajednička kulturna i povijesna baština. Oba mjesta su poznata po glagoljici i spomenicima srednjovjekovne arhitekture i umjetnosti. Uz pratnju vodiča saznati ćete više o srednjevjekovnom Roču, i posjetiti tri crkvice koje kriju srednjevjekovne freske, glagoljske grafite i glagoljsku azbuku. U ateljeu domaćeg umjetnika u Roču saznajte kako nastaje freska kroz kratku prezentaciju. Nastavljamo putovanje prema Humu kroz Aleju glagoljaša, prošetati ćemo kraćim djelom od sela Brnobici do spomenika Istarskom razvodu gdje ćete pobliže upoznati znamenitu glagoljašku baštinu. Dolazak u Hum i vođeni obilazak najmanjeg grada na svijetu uz degustaciju biske – rakije sa imelom, domaćeg istarskog lijeka kojeg ima svako kućanstvo u Istri. Slijedi ručak u lokalnoj konobi i slobodno vrijeme za odmor, šetnju ili samostalni razgled najmanjeg grada na svijetu. Povratak prema Zagrebu u kasnim poslijepodnevnim satima sa usputnim stajanjima za pauzu.

Cijena uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
 • Smještaj na bazi 1 noćenja s doručkom  u hotelu 4* u okolici Poreča ili sl. u dvokrevetnim sobama
 • Voditelja putovanja
 • Razgledavanja prema programu
 • Prezentacija izrade freske u Roču
 • Degustacija biske u Humu
 • Ručak u lokalnoj “konobi” u Humu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • osobne troškove, ulaznice, hranu i piće, napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Popusti i doplate:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (60 kn)
 • Ulaznica u glagoljsku tiskarsku presu u Roču (15 kn po osobi)

 

Minimalan broj putnika: 

Minimalan broj putnika za ovo putovanje je 30 putnika. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja te o tome pravovremeno obavijestite putnike i tražiti pristanak ili otkazati navedeno putovanje.

 

COVID -19 mjere:

 • obavezna zaštitna maska za vrijeme vožnje u autobusu
 • sredstva za dezinfekciju ruku nalazi se na ulazu u autobus, no savjetujemo da ponesete i vlastito malo dezinfekcijsko sredstvo koje ćete uvijek imati uz sebe

 

Važne informacije: 

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

 

Uplate i rezervacije: 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 31 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Minimalni broj putnika: 30 

Naša preporuka