Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Poljska

Putovanje autobusom iz Zagreba, Čakovca i Varaždina

Bez noćnih vožnji | Uključeni polupansioni, sve ulaznice i lokalni vodiči | Dodatno se naplaćuje samo izlet i ulaznica za rudnik Wieliczka.

Datum putovanja: 05.08.-14.08.2021.


1. dan, Zagreb – Bratislava – Krakow

Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora s perona 502-506 u 05:00 sati. Ugodna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Slovačku do Bratislave, glavnog grada danas nezavisne države Slovačke, koja je nekada bila dio socijalističke Čehoslovačke. U davna vremena Austrougarske monarhije hrvatsko ime je bilo Požun. U njoj su studirali i mnogi poznati Hrvati. Raspadom socijalizma i mirnim razdvajanjem od oronuloga grada zapuštenih fasada postaje veoma atraktivna turistička destinacija. Razgled započinjemo odlaskom do dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska (13 km) i Slovačka. Slijedi razgled ostalih znamenitosti: Trg slobode, Napoleonova promatračnica, katedrala Svetog Martina, glavni trg, vijećnica, palača Primacial, Hviezdoslavni trg, Vrata Svetog Martina. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja kroz prema Poljskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Krakov. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan, Krakow – Torun – Gdansk

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema sjeveru Poljske i Baltičkom moru uz kraća zaustavljanja putem. Zaustavljanje u Torunu, koji je poznat kao rodni grad Nikole Kopernika u kojem se nalazi i njegov muzej. Osim muzeja, Torun je poznat i kao grad pod zaštitom UNESCA zbog prekrasne stare gradske jezgre. Razgled grada s voditeljem putovanja: Starega Miasto, stari grad – Rynek Staromiejski, glavni gradski trg – katedrala sv. Ivana – rijeka Wisla – ruševine dvorca Dybowski – Zamak Krzyżacki. Kraće slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema sjeveru Poljske. Dolazak u Gdansk, najvažnije poljsku luku, za kojeg mnogi tvrde da je grad s naljepšom starom jezgrom u Poljskoj koja se gotovo u potpunosti obnovila nakon 2. svjetskog rata. Povijest Gdanska veoma je turbulentna od početka 2. svjetskog rata u Europi pa do pokreta koji će kasnije slomiti komunizam u istočnoj Europi. Gdansk je bio bio vodeći grad u otporu komunističkoj vlasti. 1980. godine je u brodogradilištu osnovan prvi nekomunistički sindikat „Solidarnost“ čiji vođa je poznati borac protiv komunizma i kasniji predsjednik Poljske Lech Wałęsa koji je radio u brodogradilištu. „Solidarnost“ je 1989. pokrenula masovne prosvjede koji su doveli do pada komunističke vlasti. Time je iz Gdanska krenuo masovni pokret koji će dovesti do sloma komunizma u istočnoj Europi. Odlazak u hotel te smještaj. Večera. Noćenje.

3. dan, Gdansk – izlet Baltički gradovi Gdansk, Oliwa i Sopot – Gdansk

Doručak. Razgled „Trojmiasta“, konurbacije triju gradova na obali Baltičkog mora: Gdanska, Oliwe i Sopota. Izlet je uz pratnju lokalnog vodiča. Odlazimo u razgled Gdanska. Grad ima mnogo građevina u tradicionalnom njemačkom gotičkom stilu gradnje, posebno iz vremena Hanze. Većina znamenitosti je u Dugoj ulici (Ulica Długa) i na Dugom trgu (Długi Targ). Značajna je Neptunova fontana na Dugom trgu. Jedna od najvećih atrakcija je prolaz Zlatna vrata (Złota Brama). Poznata su i Zelena vrata (Brama Ziełona). Najpoznatija crkva je konkatedrala sv. Marije. To je najveća crkva na svijetu građena od cigle (dugačka 105 m). Građena je u stilu baltičke gotike. Razgled crkve (ulaznica je uključena u cijenu aranžmana). Nakon slobodnog vremena, nastavljamo dalje prema Oliwi gdje ćemo posjetiti katedralu koja je najduža cistercitska crkva na svijetu. Poznata je po svojim veličanstvenim orguljama koje su jedne od najvećih na svijetu. Imat ćemo ih i prilike poslušati. Ulaznica za katedralu u Oliwi uz mali koncert na orguljama uključena je u cijenu aranžmana. Odlazak u obližnji Sopot poznat po svojim kilometarskim pješčanim plažama, razgled: Ulica heroja Monte Cassina – trg Zdrojowy – mol dugačak 500 metara. U predgrađu Sopota mogu se vidjeti prekrasne vile u Art Noveau stile podignute početkom 20. stoljeća. Posjet radionici jantara uz vođenje (ulaznica u cijeni aranžmana). Jantarni nakit jedan je od najvažnijih proizvoda baltičke regije Poljske, mogućnost kupovine predmeta i suvenira od jantara. Ulaznica uključuje i probu poznatog likera Zlatovka. Povratak u hotel u Gdansku. Večera. Noćenje.

4. dan,  Gdansk – Olsztyn – Mazurska jezera

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Olsztyna, glavnog grada Warminsko-mazurskog vojvodstva. Ovaj je ljupki gradić, okružen jezerima i šumom, kroz povijest bio pod pruskim i poljskim utjecajem. Grad se prvi puta spominje u 14. stoljeću. Šetnja gradskim središtem: Visoka vrata, koja su glavni ulaz u stari grad – Rynek – katedrala sv. Jakova iz 14. stoljeća – stara gradska vijećnica – dvorac. Slobodno vrijeme za kavu i uživanje u povijesnoj jezgri grada. U slobodno vrijeme, predlažemo posjet regionalnom muzeju u sklopu srednjovjekovnog dvorca u kojem je svojedobno boravio slavni Nikola Kopernik u 16. stoljeću – njegovi nacrti izloženi su u muzeju (posjet u vlastitom aranžmanu, uz doplatu za ulaznicu na licu mjesta). Nastavljamo prema području Mazurskih jezera s preko 2.000 glacijalnih jezera povezanih rijekama (8) i kanalima (12) u sjeveroistočnom dijelu Poljske. Okružena su veličanstvenim prirodnim rezervatima s predivnim slikovitim šumama, u kojima se nalazi i nekoliko veličanstvenih srednjovjekovnih dvoraca, zanimljivima ljubiteljima povijesti. Posjet turističkom središtu regije jezera, ugodnom mjestu Mikolajki. Vrijeme za šetnju promenadom uz obale jezera, kupovinu suvenira i osobne programe. Smještaj u hotel u Mragowu u zoni jezera. Slobodno vrijeme za šetnju u predivnoj prirodi ili kupanje u jezeru. Večera. Noćenje. 

5. dan, Izlet Mazurska jezera – Dvorac Rastenburg – Vučja jazbina

Doručak. Cjelodnevni izlet po Mazuriji uz pratnju lokalnog vodiča.  Vožnja prema Ketrzynu, nekadašnjem Rastenburgu, koji je dobio ime po poljskom povjesničaru i aktivistu Wojciechu Ketrzynskom. Posjet gradskom dvorcu obnovljenom u autentičnom gotičkom stilu (ulaznica u cijeni aranžmana).  Područje ovog grada zanimljivo je zbog svoje povijesti. Ovdje se zadržao Napoleon u svojem pohodu na Rusiju dok je u blizini bilo aktivno vojno sjedište Trećeg Reicha za istočno bojište, tzv. „Vučja jazbina“. U ovoj šumskoj bazi je boravio i Adolf Hitler više od 800 dana te uspio i preživjeti atentat bombom pukovnika Clausa von Stauffenberga. Na vrhuncu rada, kompleks je bio mjesto stanovanja i rada čak dvije tisuće ljudi, među njima i 20 žena. Kako ne bi pao u ruke Crvenoj armiji, koja je sve više nadirala prema zapadu, dignut je u zrak 25. siječnja 1945. Kako su pojedini bunkeri bili toliko debeli, nisu srušeni do temelja. Obilazak  kompleksa bunkera uz stručno vođenje (uključena ulaznica i vođenje). Nastavljamo izlet prema obližnjem samostanu Swieta Lipka. Ovaj barokni biser sjeverne Poljske ime je dobio po legendi o „svetoj lipi“ u čije je grane položen drveni kipić sv. Marije, a na čijem je mjestu samostan izgrađen. Prema predaji, kipić je izradio osuđenik na smrt u dvorcu Rastenburg nakon što mu je sv. Marija odgovorila na molitve i poslala komad drveta i nož. Suci su ostali zadivljeni tim čudom i zatvorenika oslobodili. Ulaznica uz vodstvo u cijeni aranžmana. Povratak u hotel u Mragowu. Večera. Noćenje.

6. dan, Mragowo – Varšava

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Varšavi. Po dolasku panoramski razgled grada busom. Proći ćemo pored Varšavskog muzeja ustanka te ćemo se voziti blizu granica nekadašnjeg varšavskog geta. Vidjet ćemo zgradu koja je građena po uzoru na moskovske “Staljinke” – Palaču kulture, najviša zgrada u Varšavi, glavnu varšavsku aveniju i ulicu Aleje Jerozolimskie, zgrada Nacionalne Opere – Trg Piłsudski – Ogród Saski, najljepši i najstariji park Varšave. Izlazimo iz autobusa i krećemo u razgled starog dijela Varšave uz pratnju lokalnog vodiča: Predsjednička palača – glavna gradska šetnica Krakowskie Przedmieście, mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palače i spomenici – Grob neznanog Junaka na trgu Piłsudski te idemo u Starego Miasto – Stari grad Varšava – Kraljevska ruta sa kraljevskim dvorcem Zamek Krolewski na trgu Plac Zamkowy (s uključenom ulaznicom – Sigmundov stup i novoizgrađeni stadion koji je otvorio Europsko Prvenstvo 2012. godine. Potom idemo prema starogradskoj tržnici Rynek Starego Miasta, najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život –  kip Syrenka Warszawska (sirena varšavska ) – simbol Varšave, Bazylika sw. Jana Chrzciciela (katedrala sv. Ivana Krstitelja) – Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke – Barbakan Warszawski – ulaz u stari grad Varšavu te zidine koje okružuju stari grad – Pomnik Małego Powstańca, spomenik djeci koja su sudjelovala u bitci za Varšavu – Nowe Miasto, novi dio starog grada. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe. Odlazak u hotel i smještaj. Večera. Mogućnost odlaska javnim prijevozom do četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Wisle koja je u povijesti bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, kazališta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pubove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz predratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film “Pijanist”. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan, Varšava – Czestochowa – Wadowice – Krakow

Doručak i odjava iz hotela. Uz pratnju vodiča nastavak razgledavanja grada. Slijedi tura “Židovska Varšava“. Otići ćemo u obilazak Židovskog dijela Varšave – ulica Prozna, jedna od rijetkih ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade – Koncentracijski kamp i muzej Pawiak – Muzej Poljskih židova – Spomenik herojima geta – Prekrasni park Ogród Krasińskich gdje su bile granice geta. Nakon kraćeg slobodnog vremena vožnja prema slavnom svetištu Czestochowa – Jasnoj Gori, najvećem marijanskom svetištu i mjestu hodočašća u Poljskoj s poznatom Crnom Gospom. Slika Crne Gospe čuva se u bazilici pavlinskog samostana unutar svetišta. Kompleks samostana prostire se na površini većoj od 5 hektara, a Crna Gospa je prema predanju zaustavila napade švedske vojske u 17. stoljeću. Vođenje po svetištu (u cijeni aranžmana) uz detaljni razgled: kapela čudotvorne ikone – bazilika – arsenal – utvrde. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i osobne programe. Nastavak putovanja do Krakowa, jednog od najvažnijih i najstarijih poljskih gradova. Prije nego stignemo u Krakow, usput ćemo stati u Wadowicama, rodnom gradu pape Ivana Pavla II., jednom od najomiljenih papa u povijesti. Nastavljamo dalje prema Krakowu. Iako je Varšava glavni grad, Krakow nazivaju kulturnom prijestolnicom Poljske. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan, Krakow – Wieliczka – Krakow

Doručak. Odlazak u pješački razgled grada kraljevskom rutom uz pratnju lokalnog vodiča: gradske zidine – dvorac Wawel (ulaznica za dvorac u cijeni aranžmana) koji je bio sjedište poljskih kraljeva pet stotina godina – katedrala (ulaznica za katedralu u cijeni aranžmana) – Collegium Mauis – glavna zgrada Jagelonskog sveučilišta – tvrđava Barbacan – Florianska ulica – središte gradskih događaja – crkva sv. Adalberta – Marijina crkva (ulaznica u crkvu u cijeni aranžmana) – natkrivena tržnica – gradska vijećnica – Rynek Glowny, za koji se vjeruje da je najveći europski srednjovjekovni trg. Ne zaboravite vidjeti vatru koji riga čuveni zmaj Krakowa – Smok Wawelski. Nakon razgleda grada probajte neki od čuvenih street food specijaliteta ili tradicionalne hrane: pierogi, mekani punjeni jastučići od tijesta, slični raviolima; golabki – poljska sarma, a ako nemate baš puno vremena odlični su zapiekanki – sendvič od prepolovljenog francuskog peciva nadjeven sirom, gljivama, lukom… Njam! Poslijepodne predlažemo fakultativni izlet u rudarski gradić Wieliczka (prijava i uplata u agenciji prilikom rezervacije aranžmana) te obilazak jedinstvenog rudnika soli čiji su viši dijelovi danas muzej. Svaka dvorana u rudniku je posvećena važnim osobama, legendama ili događaju iz povijesti Poljske. S preko 300 km rudarskih puteva, dubine od 9 etaža i svakako činjenica da se nalazi na listi UNESCO-a, ova je atrakcija nezaobilazna za sve one koji posjećuju Krakow. Razgled jedine katedrale na svijetu koja je pod zemljom, dvorane za ples i mnogih drugih zanimljivosti podzemnog svijeta. Razgled rudnika s lokalnim vodičem na hrvatskom ili engleskom jeziku. Nakon obilaska slijedi povratak u Krakow. Preporučujemo odlazak do židovskog dijela grada – Kazimierz, dijela grada u koji su bili smješteni svi Židovi iz Krakowa u vremenu njemačke okupacije Krakowa tijekom II. svjetskog rata. Ovaj dio grada se posebno razvijao od 14. stoljeća kada je to bio poseban i neovisan grad, središte židovske kulture i jedan od najutjecajnijih poljskih gradova. U Kazimierzu je srce umjetničkog i boemskog Krakowa prepuno povijesti, obiluje sinagogama i židovskim grobljima, ispunjeno starim, domaćim restoranima, barovima i kafićima, predivnim fasadama sa starim žaluzinama ukrašenim Davidovim zvijezdama, trgovima i hotelima, pravi biser za istraživanje svakog putnika. Vidjet ćemo neke od znamenitosti grada: sinagoga Remu, Stara sinagoga, Izakova sinagoga, Visoka sinagoga (danas u četvrti ima čak 7 sinagoga, no samo dvije služe u vjerske svrhe), židovsko groblje, Židovski trg, Trg Heroja, Židovski muzej Galicija, a proštetat ćemo i do Schindlerove tvornice čiji je vlasnik Oscar Schindler spasio tisuće Židova od smrti. Ovdje je danas za razliku od tmurnije prošlosti 20. stoljeća dio grada gdje možete pronaći hip kafiće i restorane i gdje je odlično mjesto za poslijepodnevni i večernji izlazak. Povratak u hotel javnim prijevozom. Večera. Noćenje.

9. dan, Krakow – Auschwitz i Birkenau – Wroclaw

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazimo do Oswiecima, u kojem je bio smješten najveći logor smrti Trećeg Reicha – zloglasan Auschwitz-Birkenau. Ulaz u sami logor uz razgledavanje spomen muzeja i koncentracijskog logora u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom ili engleskom jeziku. Kompleks se sastojao od tri glavna kampa: Auschwitz I., administrativni centar; Auschwitz II. (Birkenau), kamp za istrebljivanje; i Auschwitz III. (Monowitz), radnički kamp te 45 satelitskih logora. Razgled s lokalnim vodičem obuhvaća i razgled Auschwitza II-Birkenau do kojeg se dolazi autobusom (vođenje u cijeni aranžmana). Obzirom da je to mjesto posebnog pijeteta i može biti stresno za neke osobe, za one koji nisu zainteresirani za ulazak, preko puta same destinacije nalaze se caffe barovi i restorani. Vožnja prema Wroclawu, glavnom gradu Donješleskog vojvodstva. Zbog svojih brojnih mostova preko Odre i desetaka otočića, ovaj grad prozvan je „poljskom Venecijom“. U Wrocławu je usprkos vojnom razaranju u Drugom svjetskom ratu (uništeno je oko 70% gradskog tkiva) sačuvan veliki broj starih građevina, dijelom u izvornom obliku, a dijelom su rekonstruirane nakon rata.  Razgled grada: Rynek – gotička gradska vijećnica – Slani Trg – crkva Sv. Elizabete – sveučilišna zgrada u baroknom stilu – Aula Leopoldina (ulaznica u cijeni aranžmana) – otok Ostrow Tumski – barokno-neoklasicistička Kraljevska palača (dvorac pruskih kraljeva) – katedrala sv. Ivana Krstitelja (uključena ulaznica ). Poljaci se diče i s Narodnom dvoranom ili Dvoranom stoljetnice, koja je upisana na UNESCO-v popis svjetske baštine. Riječ je o povijesnoj zgradi s prepoznatljivom kupolom napravljenom od armiranog betona, koja je otvorena u čast stogodišnje obljetnice Bitke kod Leipziga. Ako u šetnji gradom, točnije na mostu Tumski ugledate velik broj lokota obješenih o metalne šipke – ne brinite. U pitanju je romantičan običaj, gdje novopečeni mladenci simbolički zapečaćuju svoju ljubav stavljanjem lokota. Slobodno vrijeme za osobne programe. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

10. dan, Wroclaw – Brno – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja kroz Poljsku i Češku do Brna. Brno je drugi najveći grad u Češkoj, na samom jugoistoku zemlje, na sutoci rijeka Svitave i Svratke. Brno nazivaju malim Bečom i skrivenim srcem Europe. Odlazak u razgled grada s voditeljem putovanja u koji krećemo od dvorca Špilberk, koji je bio najpoznatiji zatvor carske Austrije do 1858. godine. Nastavljamo dalje s trgom Nam. Svobody, Zeleni Trg, imperesivna katedrala sv. Petra i Pavla, crkva sv. Jakova, zmaj od Brna u starogradskoj vijećnici, kapucinski samostan… Slobodno vrijeme za ručak. Kako nijedan posjet Češkoj ne može proći bez piva, posjetit ćemo Pivovaru Starobrno, čiji počeci datiraju čak u 1325. godinu kada se u sklopu tadašnjeg cistercitskog samostana počelo proizvoditi pivo. Probajte neke od čuvenih piva: Stare Brno, Starobrno Medium, Starobrno Dark ili nefiltrirano – Starobrno Unfiltered pivo. Od 2003. godine Starobrno pivovara, zajedno s pivovarom Krušovice ušla je u obitelj Henekena. Posjet uključuje razgled pivovare i degustaciju piva (u cijeni aranžmana). Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima, iza ponoći.

 

Cijena aranžmana po osobi: 4.990 kn 4.790 kn first minute*

*First minute vrijedi do popunjenja određenog broja kapaciteta

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja,
 • smještaj na osnovi ukupno 9 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*/4*:
 • 1 noćenje na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Krakowu ili okolici,
 • 2 noćenja na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Gdansku ili okolici,
 • 2 noćenja na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Mragowu na Mazurskim jezerima,
 • 1 noćenje na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Varšavi ili okolici,
 • 2 noćenja na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Krakowu ili okolici,
 • 1 noćenje na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Wroclawu ili okolici,
 • sve razgledi prema programu,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • lokalne vodiče na izletima “Baltički gradovi” i “Mazurska jezera”
 • lokalne vodiče u Varšavi, Krakowu, Wroclawu i Czestochowi,
 • ulaznicu s katedralom u Oliwi uz mali koncert na orguljama,
 • ulaznicu u crkvu sv. Marije u Gdansku,
 • ulaznicu u tvornicu jantara uz vođenje i probu likera Zlatovka,
 • vođenje kroz samostan Swiata Lipka,
 • ulaznicu i vođenje u Vučjoj jazbini,
 • posjet dvorcu Rastenburg,
 • ulaznicu u kraljevski dvorac u Varšavi uz uključeno vođenje,
 • ulaznicu u Wawelsku katedralu u Krakowu,
 • ulaznicu u crkvu sv. Marije u Krakowu,
 • posjet Auschwitzu i razgled s lokalnim vodičem na hrvatskom ili engleskom jeziku,
 • ulaznicu u Aulu Leopoldinu u Wroclawu,
 • ulaznicu u katedralu u Wroclawu,
 • lokalne vodiče na svim lokalitetima za koje je ulaznica uključena u cijenu aranžmana,
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje.

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju u vlastitom aranžmanu, u slobodno vrijeme,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • boravišnu pristojbu koja iznosi 1,50-3,00 eur po osobi po noćenju, obvezna doplata (točan iznos biti će objavljen u završnom pismu),
 • izlet u Wieliczku (uključuje povratni transfer autobusom i pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, rezervaciju termina za posjet rudniku soli Wieliczka, ulaznicu i razgled rudnika soli s lokalnim vodičem na hrvatskom ili engleskom jeziku) – 260 kn po osobi; mladi 18-26 god i umirovljenici iznad 65 godina uz predočenje dokumenta 240 kn po osobi; djeca od 4 do 18 godina 220 kn po osobi, (min. 30 prijavljenih, obavezna najava i uplata pri rezervaciji aranžmana),
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 1.590 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2,00-5,00 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Popusti i doplate:

 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni,
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 1. za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4 100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
 1. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 990 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami). 

 

VAŽNE INFORMACIJE

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju,
 • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Minimalan broj putnika: 40


Šifra aranžmana: 30

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka