blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Malta

Malta putovanje – posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Malta putovanje termin: 17.-21.02.2023.

1.dan, Ljubljana – Malta

Sastanak putnika u ljubljanskoj zračnoj luci kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja direktnog zrakoplova za Maltu, ili pak transfer autobusom iz Zagreba uz doplatu. Nakon obavljenih formalnosti let za na relaciji Ljubljana-Malta u 19.50h. Po slijetanju na Maltu u 21.50h, transfer do Buggibe i smještaj u hotel 4*. Noćenje.

2.dan, izlet Gozo

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku na otok Gozo, jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 30 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi.  Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica uz doplatu). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje.

3.dan, izlet Blue Grotto i Marsaxlokk

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku do južnog dijela Malte gdje se smjestilo ribarsko mjesto Marsaxlokk. Šetnja slikovitim gradićem, njegovom promenadom uz more gdje se mogu vidjeti brojni tradicionalni ribarski Luzzu brodići živopisnih boja. Posjet nedjeljnom sajmu. Slijedi vožnja do obližnjeg kompleksa Blue Grotto koji se sastoji od čak sedam spilja. Moguća vožnja brodićem kroz tirkizno plavu spilju, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju. Povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

4.dan, izlet Valletta

Doručak. Predlažemo poludnevni fakultativni razgled u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku glavnog grada Vallette koji je i pod zaštitom UNESCO-a. Izlet u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku i hrvatskog pratitelja uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, razgled graskih vrata, zgrade Parlamenta i zgrade Opere. Slijedi nastavak razgleda najvažnijih povijesnih građevina, kao i vrtova Barracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na luku i utvrđena Tri grada. Potom posjet bogato ukrašenoj katedrali sv. Ivana (jednoj od najljepših crkava Europe) u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Povratak u hotel i ostatak dana slobodan. Predlažemo posjet karnevalu koji se održava na ulicama Vallette, jer Maltežani vole zabavu. Karneval na Malti je prava senzacija i praznik za oči. Zasigurno ćete biti očarani zanimljivim maskama, prekrasnim šarenim kostimima te maštovitim pričama i likovima koji će se predstaviti. Malta živi za zabavu i karneval. Natjecanja se odvijaju tijekom cijelog dana a poslijepodne slijede završni defilei. Točan raspored karnevala naknadno! Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

5.dan, izlet Mdina – Ljubljana

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe do polaska prema zračnoj luci. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv “Tihi grad” za razliku od moderne i dinamične Vallette.  Obilazak započinje ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Slijedi razgled katedrale sv. Pavla (ulaznica nije uključena). Popodne slijedi transfer do zračne luke te odlazak direktnog zrakoplova na relaciji Malta-Ljubljana u 18.00h. Dolazak u Ljubljanu oko 20.00h. Transfer autobusom do Zagreba za one putnike koji su ga dodatno rezervirali.

Malta – karneval (iz Ljubljane) – Black Friday – ograničeni broj mjesta!

Black Friday ponuda za uplate
od utorka 22.11. do ponedjeljka 28.11.2022. do 12 h

Termin: 17.2.-21.2.2023.

Redovna cijena 2.790 kn (370,30€) po osobi + takse 990 kn (131,40€)

 

Black Friday popust -450 kn (-59,73 €)
Black Friday cijena 2.340 kn (310,57€) po osobi + takse 990 kn (131,40 €)


*First minute cijena aranžmana po osobi : 2.590 kn
(343,75 eur)

  Redovna cijena aranžmana po osobi: 2.790 kn (370,30eur)

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta
Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn

 

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 990 kn (131,40 eur)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 590 kn (78,31 eur)

Doplata transfera Zgb-Lju-Zgb, min 12 putnika: 350 kn (46,45 eur)

 

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 25 putnika i uključuje:

prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana-Malta-Ljubljana (1 kom prtljage od 23 kg + ručna torba do 10 kg), transfere na odredištu (zrakoplovna luka–hotel–zrakoplovna luka), smještaj u hotelu Dolmen 4* s uslugom noćenje/doručak, pratnju predstavnika na hrvatskom jeziku te troškove organizacije i prodaje.

 Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe i naknade, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, fakultativne sadržaje i izlete, obavezno plaćanje eco takse u hotelu 0,50 eur po osobi dnevno, napojnicu vozačima i vodičima, putno osiguranje, troškove osobnih narudžbi, povratni transfer Zgb-Lju-Zgb 350 kn po osobi za minimum 12 prijavljenih putnika.

Doplate za fakultativne izlete po osobi, prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije aranžmana, minimum 10 osoba za realizaciju izleta (ulaznice nisu uključene i plaćaju se po želji na licu mjesta):

* poludnevni izlet u Vallettu 250 kn (33,18 eur)
* cjelodnevni Izlet na Gozo 420 kn (55,74 eur)
* poludnevni izlet u Mdina 250 kn (33,18 eur)
* poludnevni izlet Blue Grotto i Marsaxlokk 250 kn (33,18 eur)

 

VAŽNO: Za ulazak na Maltu iz Republike Hrvatske i drugih država članica EU od 25. srpnja 2022. g. nije potrebno predočiti dokumentaciju koja se odnosi na epidemiju Covid-19, nisu potrebni dokazi o cijepljenju, preboljenju ili testiranju na COVID-19). Detalje možete pročitati na službenim stranicama MVEP-a ili Travel to Malta: https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=85  ili https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx

 

Informacije o direktnom letu, prijevoznik Air Malta:

LJU MLA            19:50 21:50
MLA LJU            18:00 20:00

Napomena: Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Malte te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.


Malta putovanje – opće informacije:

SLUŽBENO IME: Republika Malta
DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna republika
GLAVNI GRAD: Valletta, oko 6.444 stanovnika
JEZIK: malteški, engleski (službeni)
RELIGIJA: katolici 88.6%, nereligiozni 4.5%, muslimani 2.6%, Jehovini svjedoci 0.4% (2016)
VREMENSKA RAZLIKA: Hrvatska 12:00 = Malta 12:00
NOVAC: EUR (euro); 1 EUR = 100 centi
BROJ STANOVNIKA: oko 460.297 (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 316 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Republika Malta otočna je država u Sredozemnom moru. Sastoji se od nekoliko otoka i otočića, od kojih su tri naseljena. Najveći otok je Malta na kojem živi najveći dio stanovništva zemlje. Malteško otočje nalazi se nedaleko od Sicilije (Italija), te manje od 300 km od obale Afrike.
KLIMA: Klima je sredozemna; srednja godišnja temperatura iznosi 20 °C, siječanjska 13 °C, a srpanjska 27 °C. Godišnja je količina oborina oko 600 mm; kišni je maksimum zimi. Zbog vapnenačke podloge i ljetne suše znatan je dio otoka pust i bez biljnoga pokrova.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Maltu za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +356. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
NAPOJNICE: Nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taxiju, ako ste bili zadovoljni uslugom.SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Malta putovanje – preporučujemo:

HRANA I PIĆE: Malteška kuhinja odražava maltešku povijest. Pokazuje snažne talijanske, engleske, španjolske i francuske utjecaje u svojoj kuhinji. Uvoz većine prehrambenih proizvoda, pozicioniranje duž važnih trgovačkih puteva, kao i snabdijevanje stranih sila koje su vladale otocima, otvorilo je maltešku kuhinju vanjskim utjecajima. Tradicionalni malteški zec – fenek, se smatra nacionalnim jelom. Uz jela od svinjetine (kao što su svinjski narezak na roštilju ili punjeni bok) i prevlast svinjskog mesa u autohtonim malteškim kobasicama, dodano je malo svinjetine jelima kao što su kawlata (juha od povrća) i ros il-forn (pečena riža). Unatoč maloj veličini Malte postoji nekoliko regionalnih specijaliteta. To je osobito slučaj s otokom Gozo. O tome svjedoče neka imena kao što su gozitanski sirevi (tbejna t’Għawdex) i ftira Għawdxija, palačinke punjene krumpirom, gbejinets jajima, naribanim sirom, rajčicama, inćunima, maslinama, rikotom i malteškom kobasicom.
KUPOVINA: Popularni suveniri su nakit, puhano staklo, slastice, razne minijature, memorabilija, vino, Kinnie – malteško bezalkoholno piće, Ċisk – autohtono malteško pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok samo neki rade nedjeljom.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelski ili sobni sef, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

Malta putovanje: minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju putovanja: 25


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., id-hr-ab-01-080326927. Polica jamčevine br. 298625000186 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

europska putovanja zrakoplovom 1 1024x149 - Malta | Karneval 2023 | Black Friday


 

Naša preporuka