Putovanje Makedonija

Putovanje autobusom iz Zagreba

Datum putovanja: 21.10.-25.10.2020.


1. dan, Zagreb – Skopje

Polazak iz Zagreba u 22:00 sata s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506.  Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 00:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem.

2. dan, Skopje

Po dolasku u Skopje razgled grada uz pratnju gradskog vodiča. Makedonska metropola smjestila se u dolini između sedam brda koja prema slavenskoj legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Razgled centra pješice u pratnji gradskog vodiča: Gradska tvrđava, Mustafa Paša dćamija, Crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom zbog starog turskog zakona po kojem su katoličke crkve morale biti niže od džamija kako ih ne bi nadvisivale, stara gradska tržnica, stara turska kupelj Daut Paša Amam koja je danas muzej, bista Majke Tereze na mjestu na kojem je rođena koja je otkrivena povodom 100.obljetnice njena rođenja, stara željeznička stanica koja je danas Gradski muzej,  stara turska kupelj iz 16.st. u kojoj se nalazi Nacionalna galerija, saborni hram i kameni most iz 6.st…. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan, Skopje – Ohrid – Skopje

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u grad Ohrid smješten na istoimenom jezeru, kojeg mnogi nazivaju i draguljem Makedonije zbog prekrasnih prirodnih ljepota s obzirom da se smjestio na vapnenačkoj hridi visokoj 792 m. Ohrid je danas najpoznatiji turistički centar Makedonije. Razgled grada: trobrodna bazilika sv. Sofije iz 11.st., crkva sv. Klimenta i Pantelejmon, Samuilova tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na sam grad i jezero, antički amfiteatar, crkva sv. Ivana, Ali Pašina džamija… Kraće slobodno vrijeme za ručak u nekom od restorana ili kupnju suvenira u nekoj od brojnih trgovina s poznatim ohridskim biserima. Povratak u Skopje. Putnici  koje se ne odluče za fakultativan izlet, imaju slobodan dan za vlastite programe u Skopju. Noćenje.

4. dan, Skopje i kanjon Matka

Doručak. Moguć fakultativni izlet do kanjona Matka u okolici Skopja. Jezero Matka je najstarije umjetno jezero Sjeverne Makedonije. Ovo je mjesto  prekrasnih prirodnih ljepota, srednjevjekovnih očuvanih crkvi i bogate vegetacije. Povratak u Skopje. Preporučujemo šetnju starim orijentalnim dijelom grada, Bit Pazarom tj. Zelenom tržnicom koja se nalazi uz stari bazar sa hanovima i džamijama smještenima podno tvrđave Kale. Slobodno vrijeme za vlastite programe, posjete muzejima i shopping. Moguć odlazak na fakultativnu makedonsku večeru uz makedonske specijalitete i folklorni program (uz doplatu na licu mjesta).  Noćenje.

5. dan, Skopje – Beograd – Zagreb

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Makedoniju i Srbiju. Kraće zaustavljanje u središtu Beograda. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.390 kn 1.290 kn first minute*

*First minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja kapaciteta.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • 3 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Victoria 4* u Skopju
 • turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • gradskog vodiča u Skopju za razgled grada
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 290 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike(informativne cijene, podložne promjenama):

Crkva Sv. Spas 2,00 EUR, Samoilova tvrđavu 2,00 EUR, crkva Sv. Sofije 2,00 EUR, muzej Ikona 2,00 EUR

 • fakultativni izlet na Ohrid – 35 EUR (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta)
 • fakultativnu makedonsku večeru s folklornim programom (menu u tri slijeda s jednim uključenim pićem) :30 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta)
 • fakultativni izlet u kanjon Matka 15 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta)
 • troškove osobne prirode
 • putno osiguranje

Napomena: za fakultativne izlete potrebno minimalno 25 putnika.

 

Trokrevetne sobe:

Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
–  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
–  sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Makedoniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 90 dana od datuma ulaska u Makedoniju. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika: 40


Šifra aranžmana: 02

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka