Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Liverpool i Manchester engleska tura

Putovanje autobusom i brodom

Datum putovanja: 14.08.-21.08.2019.


1. dan, Zagreb – Frankfurt

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama – Gradska vijećnica – crkva sv.Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke – obala Majne – katedrala. SSmještaj u hotel u široj okolici Frankfurta. Noćenje.

2. dan, Frankfurt – Delft – Rotterdam – Brod

Doručak. Vožnja prema Nizozemskoj uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Delftu, najljepšem povijesnom gradu i prvoj prijestolnici Nizozemske. Prošetati ćemo do glavnoga trga s Gradskom vijećnicom i  Novom crkvom s grobnicama nizozemskih vladara. Razgled grada nastavlja se šetnjom uz romantične kanale, riblju tržnicu, Staru crkvu i Prinsenhof, dvor Vilima Oranskog. Delft je rodni grad velikog slikara Vermeera, autora „Djevojke s bisernom naušnicom“, a brojni su gradski motivi Delfta na njegovim slikama. Vožnja prema luci Rotterdama. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Ugodna i ležerna plovidba prema Engleskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba.. Noćenje u kabinama na brodu.

3. dan, Brod – Hull – Manchester i stadion Old Trafford – Liverpool

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u sjevernoj engleskoj luci Hull. Vožnja do Manchestera, najvećeg grada sjevera Engleske. Tu je bio centar čuvene engleske proizvodnje tkanina i bogatstvo grada dovelo je do razvoja industrije, izgradnje kanala i željeznice. Danas je Manchester dinamičan grad s atraktivnim galerijama i muzejima, centar novih modnih trendova i mjesto s bogatom ponudom restorana i pubova. Razgled grada u pratnji gradskog vodiča: gradska vijećnica – Deansgate – St. Anns Square – Royal Exchange – katedrala – Millenium Quarter – nova četvrt uz luku sa zanimljivim primjerima suvremene arhitekture. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Poslijepodnevni posjet jednom od najslavnijih nogometnih stadiona na svijetu: stadion Old Trafford nogometnog kluba Manchester United (uključena ulaznica i audio vodič): osjetite magiju i energiju slavnog nogometnog kluba i stadiona nazvanog „Theatre of Dreams“ (kazalište snova). U velikoj klupskoj trgovini Megastore moći ćete kupiti suvenire vezane za slavni nogometni klub. Nastavak puta vožnjom do Liverpoola. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, Liverpool – Beatles story i pomorski muzej

Doručak. Liverpool je grad čija je luka bila jedno od središta velikih brodarskih kompanija za promet s Amerikom i britanskim kolonijama. Bogatstvo grada ogleda se i u brojnim dokovima uz rijeku Mersey koji su sada preuređeni u vrlo atraktivne pubove i klubove uz bogatu glazbenu scenu. Razgled Liverpoola u pratnji gradskog vodiča: Albert Dock – najveća  britanska anglikanska katedrala (uključena ulaznica) – gradska vijećnica – katolička katedrala Krista Kralja – Royal Liver – palača brodarske kompanije Cunard. Poslije pauze za ručak posjet muzeju Beatles Story (uključena ulaznica). Slavni band počeo je svirati u Liverpoolu, a imena nekih od njihov poznatih pjesama vezana su za ulice Liverpoola kao što su Strawberry Fields i Penny Lane. U muzeju koji postoji već 50 godina moći ćete vidjeti priču o legendarnoj grupi, replike kluba Cavern u kojem su  Beatlesi prvo nastupali, vidjeti replike Casbaha i ulice Matthew, a tijekom razgleda grada posjetiti ćete i neka druga slavna mjesta vezana uz priču o Beatlesima i fotografirati se ispred njihovog poznatog kipa. Posjet možete završiti pićem u Beatles cafeu ili kupovinom Beatles suvenira. Razgled nastavljamo posjetom  Merseyside Maritime museumu ( Pomorski muzej, uključena ulaznica) . Ovdje možete upoznati povijest luke, priču o iseljavanju u Ameriku, pomorskim osvajanjima, trgovini s kolonijama,ali i jako zanimljivu priču o Titanicu koji je pripadao brodskoj kompaniji White Star iz Liverpoola.  Zanimljiv dan ćemo završiti večerom u tipičnom pubu ( večera uključena u cijenu) u Liverpoolu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, Liverpool brodom po rijeci Mersey i Liverpool football club museum

Doručak. Jednosatna plovidba brodom po rijeci Mersey (uključena u cijenu) pružiti će Vam drugu impresiju ovog dinamičnog grada s palačama brodarskih kompanija iz doba starog sjaja luke, pubovima i šetalištem uz rijeku kao  zanimljivim primjerima suvremene arhitekture. Razgled nastavljamo  posjetom  stadionu i slavnom  muzeju nogometnog kluba Liverpool – uključena ulaznica i audio vodič,  još jednog kultnog mjesta britanskog nogometa. I ovdje ćete moći kupiti suvenire vezane uz slavni klub. Nakon posjeta nogometnom muzeju imati ćete vremena za odličan shopping -posebno je zanimljiv ogroman shopping centar Liverpool One u centru grada, ili dodatne posjete nekima od brojnih muzeja kao što je Walker Art Gallery, Tate Gallery ili gradski muzej. Ili možda je vrijeme za tradicionalni poslijepodnevni  engleski čaj s kolačićima i malim sendvičima? Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, Liverpool – York – Hull – Brod

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do Yorka. Razgled povijesne jezgre jednog od najljepših gradova sjevera Engleske: katedrala York Minster (izvana)  – poznata povijesna ulica Shambles – trgovačke kuće s drvenim gredama  – srednjevjekovni tornjevi. Slobodno vrijeme i nastavak vožnje do luke Hull. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba.. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan, Brod – Rotterdam – Wiesbaden – Frankfurt

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Rotterdama u jutarnjim satima. Nastavak vožnje  prema Njemačkoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u dolinu Rajne i do Wiesbadena, glavnog grada savezne države Hessen koji se nalazi na izvorima tople ljekovite vode. Grad je upravo zato bio otmjeno lječilište europske  i posebno engleske aristokracije. Razgled gradskog središta koje obiluje parkovima i otmjenim palačama: Kurhaus s Casinom – gradsko kazalište – otmjene vile.  Nastavak puta i smještaj u hotel u široj okolici Frankfurta. Noćenje.

8. dan, Frankfurt – Nürnberg – Zagreb

Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: Gradska vijećnica – crkva sv. Seebalda – crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche – gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Nastavak puta prema Austriji uz zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi:

Datum putovanja: 14.08.
First minute cijena 6.790 kn
Redovna cijena 7.190 kn
Jednokrevetna soba/unutarnja kabina 1.690 kn
Jednokrevetna soba/vanjska kabina 2.090 kn
Doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu 390 kn

 

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi ukupno 5 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4*:

2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* u okolici  Frankfurta

3 noćenja s engleskim kuhanim doručkom u hotelu 3* na području Liverpoola

 • 2 noćenja s buffet doručkom  u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu Rotterdam – Hull i Hull – Rotterdam
 • gradske vodiče za razgled grada u Manchesteru i Liverpoolu
 • ulaznicu za stadion Old Trafford u Manchesteru uz audio vodič na jednom od svjetskih jezika
 • ulaznicu u katedralu u Liverpoolu
 • ulaznicu u muzej Beatles Story u Liverpoolu
 • ulaznicu u Merseyside Maritime Museum (Pomorski muzej) u Liverpoolu
 • jednu večeru od 3 slijeda bez uključenog pića u engleskom pubu u Liverpoolu
 • panoramsku plovidbu brodom po rijeci Mersey
 • ulaznicu za Liverpool Football Club Museum uz uključen audio vodič na jednom od svjetskih jezika
 • Razgledavanja i izlete prema programu
 • stručnog pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 1.690 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 2.090 kn
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 390 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu rezervacija trokrevetnih soba/kabina nije moguća. 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

 

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice.Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

 

Preporuka putovanja:

ovaj novi program putovanja vodi Vas u srce sjevera Engleske na kultna mjesta britanskog nogometa kao i glazbe Beatlesa. Brojne  uključene ulaznice i atrakcije, zanimljivi muzeji i odlične prilike za shopping posebni su doživljaj ovog tematskog putovanja. Plovidbe brodom i posjeti gradovima na putu do Engleske dopuniti će doživljaj ovog putovanja. Ako ste već bili u Londonu ili na jugu Engleske, ovo je drugačije putovanje u jedan potpuno različit engleski doživljaj !

 

Praktične napomene:

-valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite funte  prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Valuta u Njemačkoj je euro.

-preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu. Naš autobus ide s grupom na brodove na turi i Vašu veću prtljagu možete ostaviti u prtljažniku autobusa, ukoliko to želite.

-ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše..

-adaptere za električnu energiju koji su potrebni u Velikoj Britaniji  možete kupiti na prvom putničkom brodu na turi  u brodskoj trgovini ili na licu mjesta

-posjeti nogometnim stadionima mogu imati ograničenja u pristupu terenu ili dijelovima stadiona u slučaju pripreme za  održavanje nogometne utakmice

 

Granične i vizne formalnosti:

Za putovanje u Veliku Britaniju državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica (prema stanju u siječnju 2019). Savjetujemo da prije polaska na put provjerite  mogućnost putovanja u Veliku Britaniju s osobnom iskaznicom obzirom na proces Brexita. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
Minimalan broj putnika za putovanje je 35


Šifra aranžmana: 02

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka