Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Ohrid Nova godina

Skopje – Ohrid – Sv Naum, zrakoplovom iz Zagreba

 Novogodišnji polazak: 30.12.2022.-02.01.2023.

1.dan, Zagreb – Skopje – Ohrid

Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu u 12.00h kod šaltera informacija. Let za Skopje zrakoplovom Croatia Airlines u 14.15h, s dolaskom u Skopje u 15.30h. Po dolasku, prijevoz  autobusom do Ohrida. Ohrid je jedno od najstarijih europskih naselja  na UNESCO-voj listi svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama spada među najdublje u Europi. Smještaj u hotel. Večernja šetnja gradom u pratnji voditelja, slobodno za večeru u nekom od mnogobrojnih nacionalnih restorana. Noćenje.

2.dan, Ohrid – fakultativni izlet Sv. Naum

Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku; starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska Čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva Sv. Sofije, samostan Bogorodice Perivlepte, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva Sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)… Povratak na glavni trg, slobodno vrijeme za odmor, šetnju, shopping ili odlazak na fakultativni izlet brodom do manastira Sv. Nauma. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno impresivne su scene iz života Sv. Nauma i njegovih čuda koje se nalaze iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Povratak u Ohrid, slobodno vrijeme i pripreme za novogodišnji doček na ulicama i trgovima. Preporučamo novogodišnju večeru uz živu glazbu u jednom od tipičnih makedonskih nacionalnih restorana u Ohridu. Noćenje.

3.dan, Ohrid – Skopje

Kasniji doručak. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u Ohridskom jezeru. U ranim popodnevnim satima polazak autobusa prema Skopju. Po dolasku slijedi panoramska vožnja gradom te smještaj u hotel. Slobodno za istraživanje makedonske prijestolnice. Noćenje.

4.dan, Skopje – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela te sastanak s lokalnim vodičem, polazak na razgled grada; stara željeznička stanica, spomenik i kuća Majke Tereze, kameni most iz 6. st., Daut Pašin Amam iz 15. st., crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa Paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II… Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za kupovinu ili ručak u nekoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Vožnja prema zračnoj luci te polazak zrakoplova Croatia airlines prema Zagrebu u 16.05h. Dolazak u Zagreb je predviđen u 17.20h.

FM* cijena aranžmana po osobi:     2.390 kn  (317,21 EUR)  

Redovna cijena aranžmana po osobi:     2.690 kn  (357,02 EUR)  

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe:  1090 kn (144,67 EUR) – promjenjive su do puta

Doplata za jednokrevetnu sobu:   450 kn (59,73 EUR)

Napomena: treći ležaj u dvokrevetnoj sobi nije moguć!

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Skopje-Zagreb, 3 noćenja s doručkom u htl 3sup* u Ohridu i htl 4* u Skopju, autobusni prijevoz i razgledi gradova prema programu u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, voditelja putovanja, troškove jamčevine i organizacije.

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe 1090 kn (144,67 EUR), ulaznice za objekte koji se posjećuju, fakultativne izlete, troškove osobne prirode, puno zdravstveno osiguranje

Ohrid putovanje – Fakultativne doplate za minimum 10 putnika, prijava u agenciji a plaćanje na licu mjesta:

  • Novogodišnja večera u nacionalnom restoranu uz živu glazbu: cijena naknadno!
  • Izlet u Sv. Naum (brod, stručni lokalni vodič i ulaznica za Manastir): 25 eur

 

Covid uvjeti: od 20.04.2022. ukinute su sve restrikcije za prelazak granice i trenutno je potrebna jedino valjana osobna iskaznica ili putovnica.

Informacije o letu, prijevoznik Croatia airlines:

OU368 30DEC ZAGSKP         1415 1530

OU369 02JAN SKPZAG         1605 1720

Ohrid putovanje – aranžman je kalkuliran namin. 20 prijavljenih putnika

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.

europska putovanja zrakoplovom 1 1024x149 - Ohrid Nova godina - zrakoplovom iz Zagreba

Naša preporuka