Madrid, grad pun iznenađenja

Madrid

Madrid grad nogometa, povijesti i neodoljivog mediteranskog života | Azur Tours

Madrid, grad pun iznenađenja

Madrid

Madrid grad nogometa, povijesti i neodoljivog mediteranskog života | Azur Tours

Doživite ljepote strastvene Španjolske – zemlje kao stvorene za putovanja


Putovanje u Madrid

Otkrijte s nama Madrid grad nogometa, povijesti i neodoljivog mediteranskog života

Madrid je jedan od najvećih gradova Europske unije, preciznije drugi najveći nakon Berlina i smatraju ga jednom od najzelenijih te najvedrijih prijestolnica starog kontinenta s prosječnom nadmorskom visinom od 650 metara. Ako ste ljubitelj umjetnosti, Madrid je Vaš najbolji izbor. U njemu postoji nešto što se zove ‘zlatni trokut umjetnosti’ tri vrlo renomirana madridska muzeja: Museo del Prado, Reina Sofía i Thyssen-Bornemisza, a koji su dom nekih od najvrednijih svjetskih umjetničkih kolekcija.

Naravno, uz svu tu silnu raznovrsnost, sve je to redom ipak na koncu prepoznatljivo Španjolska, sa svojim ekstravagantnim temperamentom i toliko karakteristično strastvenim pristupom životu u cjelini. Zemlja kao stvorena za putovanja.


Zašto putovanje u Madrid s Azur Toursom?


Predstavljamo Vam neke od atrakcija u Madridu koje možete posjetiti s Azur Toursom:

Muzej Prado

Muzej Prado jedan je od neizostavnih mjesta u Madridu. Smješten je u centru grada, glavnoi nacionalni muzeju umjetnosti u Španjolskoj. Muzej Prado izvorno je osnovan kao muzej slikarstva i kiparstva. U njemu se nalazi jedna od najboljih svjetskih kolekcija likovne umjetnosti od 12. do 20. stoljeća. Ova španjolska atrakcija smatra se jednim od najvećih muzeja umjetnosti na svijetu. Tu ćete vidjeti radove brojnih slavnih imena kao što su Francisco Goya, Hieronymus Bosch, El Greco, Titian, Peter Paul Rubens i brojni drugi.

El Palacio Real ili Kraljevska palača

Riječ je o najvećoj kraljevskoj palači u Zapadnoj Europi. Kraljevska palača je i najelegantniji muzej u Španjolskoj. Palača se sastoji od 3418 soba uključujući Kraljevsku oružarnicu s kolekcijom svečanih oklopa koje je nosio Karlo V. Možete posjetiti i sobu s prijestoljem, dvoranu s kolonadama i brojne druge prostorije. Danas kraljevska obitelj rijetko koristi palaču.

Park Retiro

Parque del Buen Retiro ili samo park Retiro izvorno je napravljen za španjolsku kraljevsku obitelj. Ovdje možete iznajmiti i brod te obići jezero ili se prošetati uzduž kružnih ružinih vrtova La Rosaleda s više od 4000 prekrasnih ruža. U parku se nalaze i djelići španjolske povijesti – put ukrašen kipovima iz 18. stoljeća. Park je odlično mjesto ako se želite opustiti, čitati ili popiti piće.

Puerta del Sol

Ovaj veličanstveni trg ime je dobio po suncu koje prilikom izlaska obasjava istočni ulaz. Poznat je po svom satu čija zvona označavaju tradicionalno jedenje 12 grozdova – vjeruje se kako ovaj novogodišnji običaj donosi godinu prosperiteta. Na trgu se nalazi i kip ‘El Oso y el Madroño’ ili u prijevodu medvjed i stablo trešnje visoki 4 metra.

Razlozi za odabir Azur Toursa za putovanje u Madrid

Iskustvo i pouzdanost: Dugo prisutni na turističkom tržištu s brojnim zadovoljnim putnicima.

Visoka kvaliteta: Suradnja s pouzdanim partnerima u Barceloni za vrhunsku uslugu.

Raznolikost ponude: Širok izbor programa, od klasičnih tura do avanturističkih putovanja.

Prilagodba: Mogućnost prilagodbe programa prema vašim individualnim potrebama i interesima.

Rezervirajte svoje putovanje

Uživajte u nezaboravnom putovanju u Barcelonu s Azur Toursom. Rezervirajte već danas i otkrijte sve čari ovog predivnog grada.