Singapur, Kuala Lumpur, Bali

11 dana / 8 noćenja

Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 13.10.-23.10.2020.


1. dan, Zagreb – Doha

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja, radi preuzimanja putne dokumentacije u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova predviđen je u 17:35 sati, a dolazak u zračnu luku Doha u 23:55 po lokalnom vremenu.

2. dan, Doha – Singapur

Nastavak putovanja prema Singapuru je u 02:50 sati na liniji QR946. Dolazak u zračnu luku Singapur predviđen je u 15:45 po lokalnom vremenu. Organizirani transfer do hotela i smještaj u sobe. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet Gardens by the Bay, famozne vrtove koji se nalaze u samom srcu Singapura. Fantastični, spektakularni, izvan ovog svijeta – samo su neki od epiteta Vrtova pokraj zaljeva, botaničke prijestolnice svijeta koja se nalazi u milijunskom azijskom megapolisu. Ekološki projekt kojim se želi promjeniti izgled grada kojim dominiraju vizure staklenih poslovnih nebodera, vrijedan je čak milijardu američkih dolara. Južni vrtovi najveći su dio parka gdje se nalaze posebna stabla, umjetne konstrukcije prekrivene s dvjestotinjak biljnih vrsta. U južnim vrtovima smještena su i dva staklena kompleksa, Cloud Forest i Flower Dome, koji prikazuju sve bogatstvo mediteranske i tropske flore. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, Singapur

Doručak. Odlazak u poludnevno istraživanje povijest malene nacije Singapura koju nazivaju još i „Malenom crvenom točkicom“ i kako se od uspavanog ribarskog sela pretvorila u metropolitenski grad. Avantura će započeti vožnjom na tradicionalnom čamcu te ćete imati priliku vidjeti Merlion Park, dom veličanstvenog kipa i fontane u obliku mitskog stvorenja. Doživite prekrasan pogled na Marina Bay i uslikajte nekoliko fotografija ikonske statue, Merliona, prije nego što se uputite prema Civic Districtu. Panoramska vožnja gradom niz Orchard Road, šik trgovačku aveniju koja je srce trgovine Singapura. Odlazak do obližnjeg Nacionalnog vrta orhideja gdje se možete diviti kolekciji biljaka i orhideja kojih ima preko 60.000. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, Singapur – Kuala Lumpur

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Kuala Lumpuru. Po dolasku slijedi prijava u hotel. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet: večernje boje Kuala Lumpura. Panoramska vožnja započinje odlaskom do hrama Sri Maha Mariamman te posjetom noćnom bazaru na otvorenom u kineskoj četvrti gdje ćete imati priliku kupovati i „cjenkati“ se s lokalnim trgovcima. Večera u lokalnom restoranu u ugodnoj malezijskoj atmosferi. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan, Kuala Lumpur

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled. Uronite u raznoliku vjersku baštinu Malezije, razne stilove rukotvorina i prirodnih čuda te izvan impozantnog Kuala Lumpura i upoznajte predgrađe i selo. Odlazak prema Royal Selangor, najvećoj svjetskoj tvornici kista. Promatrajte čekiranje, urezivanje i poliranje sirovih metala u profinjenim vjerskim ceremonijalnim predmetima i priborom za jelo te posjetite radionicu Batik gdje se svilena tkanina boji. Zaokružite svoje putovanje posjetom tajanstvenim i vapnenačkim špiljama Batu i usponom od 272 stepenice do hrama pećina pored vrhunskog zlatnog hinduističkog božanstva Murugah. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

6. dan, Kuala Lumpur – Bali (Ubud)

Doručak. Organizirani transfer do zračne luke u Kuala Lumpuru i polijetanje zrakoplova prema Denpasaru. Po dolasku organizirani transfer do hotela koji se nalazi na području Ubuda, u samom srcu Balija. Smještaj i prijava u hotel. Slobodno poslijepodne za odmor ili šetnju Ubudom. Noćenje.

7. dan, Bali (Ubud)

Doručak. Odlazak u razgled Balija. Bali je poznat po Batiku, a naše prvo stajalište, Tohpati, je mjesto na kojem se ručno stvaraju izrađuju batičke tkanine. Zatim slijedi stajanje u Celuku, gdje se mogu naći razne vrste nakita. Posjet Baliju ne bi bio potpun da ne posjetite polja riže na Tegalalangu koja su zapanjujuća. Ručak u lokalnom restoranu. Zatim slijedi odlazak do šume u kojoj obitavaju velik broj makaki majmuna. Skupine ovih fascinantnih malih majmuna žive u prekrasnoj šumi, gdje se slobodno šeću, a često se spuštaju pozdraviti ljude koji dođu u posjet. Posljednja stanica današnje turneje je tržnica Ubud, gdje možete kupiti i svašta pronaći, od odjeće do nakita i do prekrasnih umjetničkih djela te suvenira. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan, Bali (Ubud – Sanur)

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak iz središnjeg dijela Balija prema obalnom području Sanura. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj. Uživanje i odmor na plaži. U večernjim satima preporučujemo fakultativni odlazak do hrama Uluwatu, koji se nalazi na samom rubu litice, na Kecak show i kasnije na večeru u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan, Bali (Sanur)

Doručak. Slobodan dan za odmor. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet na poznati otok Nusa Penidu. Odlazak gliserom do poznatog otoka Nusa Penida. Započnite razgled posjetom Goa Giri Putri, kolosalnom podzemnom hramu koji oduzima dah i kojem se može pristupiti samo kroz malu pukotinu u stijeni. Sljedeća stanica je uspavano, netaknuto selo Semaya, šarmantnoj zajednici u kojoj se lokalno stanovništvo bavi uzgojerm algi. Ovisno o plimi, pokušajte s presađivanjem i uzgojem morskih algi u moru. Zatim slijedi odlazak na zapanjujuće lijepu plažu Atuh do koje se može doći kamenim stepenicama, ovu osamljenu uvalu krasi besprijekoran bijeli pijesak i kristalno čista voda. Očekujte drevne podzemne hramove, prekrasno uređene pejzaže i idilične dijelove pješčane plaže. Ručak u lokalnom restoranu. Slobodno vrijeme i polazak prema hotelu. Noćenje.

10. dan, Bali (Sanur)

Doručak i odjava iz hotela. Slobodan dan za odmor. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet: Taman Ayun, Rumah Desa i Tanah Lot. Odlazak na sunčanu obalu Legije i u unutrašnjost regije Tabanan, jedno od najvažnijih povijesnih područja Balija. Prvo zaustavljanje je u Kraljevskom hramu Taman Ayun, jednom od najljepših hramova na Baliju izgrađen 1634. g. za kraljevsku obitelj. Odlazak prema Rumah Desa, gdje ćete imati prilike doživjeti pravi spoj tradicionalne indonezijske kulture poput izrađivanja poklona za hinduističke bogove, pripremanja lokalne hrane, itd. Posjet hramu Tanah Lot, izgrađen zajedno sa ostalih 6 hramova kojima se odaje počast duhovima poznatima kao „čuvarima mora“. Povratak u hotel. U večernjim satima organizirani transfer u zračnu luku.

11. dan, Bali – Doha – Zagreb

Prijava na let i polijetanje zrakoplova na liniji QR961 u 00:35. Dolazak u Dohu predviđen je u 05:20 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 08:10 sati na liniji QR217. Predviđen dolazak u Zagreb je u 13:00 sati.

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.080 kn  13.505 kn first minute

*FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

Doplata za jednokrevetnu sobu 3.290 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.590 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 10

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Doha – Singapur i Denpasar – Doha – Zagreb, unutarnji let Kuala Lumpur – Denpasar, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 3* u Singapuru i u Kuala Lumpuru i 4* na Baliju u dvokrevetnim standard sobama: 2 noćenja u Singapuru, 2 noćenja u Kuala Lumpuru, 4 noćenja na Baliju, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja, lokalnog vodiča, pratitelja putovanja, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom, trošak organizacije i prodaje putovanja.

Cijena ne uključuje:

dodatne obroke, fakultativne izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice vodiču i vozaču na putu (preporuka 6 eura po osobi po danu), zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

 

Fakultativni izleti:

– Gardens by the Bay 370 kn

– Večernje boje Kuala Lumpura 470 kn

– Kecak show i večera 290 kn

– Nusa Penida 440 kn

Minimalan broj putnika prijavljenih za izlete: 10

 

Korisne informacije o Singapuru

VAŽEĆI ZAKONI U SINGAPURU: ne smiju se u zemlju unositi cigarete, e-cigarete, e-lule kao ni njihova punjenja, kažnjivo je pljuvanje, bacanje papirića i opuška, konzumiranje hrane ili pića u javnom prijevozu, hranjenje golubova, pijanstvo na javnom mjestu, boravak u privatnom domu neodjeven/a (vidljivo izvana), unos u zemlju, prodaja ili posjedovanje žvakaće gume, i dr. Pušenje je zakonom dozvoljeno samo na označenim mjestima.

SLUŽBENO IME: Republika Singapur

DRŽAVNO UREĐENJE: republika

GLAVNI GRAD: Singapur.

BROJ STANOVNIKA: oko 4 milijuna stanovnika (prema popisu 2000.god.)

POVRŠINA: oko 699,4 km².

JEZIK: službeni jezici su engleski, kineski (mandarinski), malajski i tamilski (indijski).

PUTNI DOKUMENTI: Hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Indoneziju te mora imati barem dvije prazne stranice za ulazno/izlazne pečate.

RELIGIJA: budisti i taoisti (oko 54%), muslimani (oko 15%), protestanti (oko 9%), katolici (oko 4%), hinduisti (oko 3%), prema podacima popista stanovnistva iz 2000.god.

VREMENSKA RAZLIKA: srednjoeuropsko vrijeme +7, Hrvatska 12:00 = Singapur 19:00

GEOGRAFSKI POLOŽAJ: država na jugu Malajskoga poluotoka, sastoji se od glavnog otoka Singapura i 62 okolna otočića.

KLIMA: tropska s jednoličnim temperaturama i obilnim oborinama. Srednja dnevna temperatura kreće se od 23,9 do 26,8 °C, a maksimalna iznosi 30,9 °C. Godišnja količina oborina iznosi 2345 mm; najviše kiše padne u razdoblju studeni–siječanj. Visoka vlažnost zraka, područje jakog sunca. Česti kratkotrajni pljuskovi.

NOVAC: Novčana je jedinica singapurski dol ar (S$; SGD); 1 dolar = 100 centa . 1 USD je cca 1.36 SGD / 1 EUR je cca 1.50 SGD. Za potrošnju u Singaporu potrebno je uvijek imati sa sobom lokalnu valutu. Kreditne kartice uglavnom su prihvaćane u svim restoranima, trgovinama. Bankomati postoje i lako su dostupni. O pojedinostima posavjetujte se s Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inozemstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

ELEKTRIČNI NAPON: 220/230V.

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je 00 65. Mobilne telefonske veze su dobre, sva tri mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu. Molimo da za detalje kontaktirate Vašeg mobilnog operatera.

HRANA I PIĆE: Voda iz slavine nije za piće, te preporučamo piti samo flaširanu vodu. Za pranje prilikom konzumiranja voća, također koristite flaširanu vodu. Najpoznatiji specijaliteti su: pečena piletina sa začinjenom rižom, Laksa – rezanci od riže u kokosovom mlijeku i curryu, Char kway teow – rezanci prženi u slatkom soja umaku. Jela mogu biti izuzetno ljuta, tako da svakako provjerite prije nego naručite hranu.

ODJEĆA: laganija i prozračna odjeća, no obavezno spakirajte i topliju odjeću, te ugodnu obuću za hodanje. Ponesite kišobran ili kabanicu, a kao zaštitu od sunca preporučamo kapu, šešir ili maramu. Nema propisanog kodeksa odijevanja, no s obzirom na tradicionalno stanovništvo poželjno je prikladno odijevanje.

VOŽNJA: Ne preporučamo vožnju radi Vaše sigurnosti u izuzetno teškim prometnim uvjetima, radije iznajmite auto s vozačem.

SIGURNOST: Molimo vodite računa o Vašim osobnim stvarima, osobito na mjestima velikih okupljanja ili u sredstvima javnog prijevoza. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

FOTOGRAFIRANJE: Obavezno pitajte prije nego fotografirate nekog od lokalnog stanovništva.

HRAMOVI I OSTALA VJERSKA MJESTA: Molimo Vas da vodite računa o pravilima odijevanja prilikom ulaska u hramove i ostala vjerska mjesta (duge hlače ili suknja, pokrivena ramena i dekolte). Također ispred hramova obavezno izujte obuću.

SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

NAPOJNICE: u Singapuru nisu uobičajene i/ili očekivane, no ukoliko ste zadovoljni uslugom svakako preporučamo isto iskazati napojnicom.

ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/) te konzultirate sa Vašim liječnikom. Obavezno sa sobom ponesite i koristite jaka sredstva za obranu od komaraca za tropske uvjete (sa sastojkom DEET) zbog mogućnosti oboljenja od malarije i dengi groznice. Obavezna je upotreba sredstava za zaštitu od sunca (zaštitnog faktora 30-50). U slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći ili vatrogascima birajte 995, a policijom 999. Molimo da se konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučamo uplatu putnog zdravstvenog osiguranja (od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima. Radi jakog sunca, potrebno je piti dovoljno tekućine

 

Korisne informacije o Indoneziji

SLUŽBENO IME: Indonezija

DRŽAVNO UREĐENJE: predsjednička republika

GLAVNI GRAD: Jakarta, oko 10 milijuna stanovnika (prema popisu iz 2014.)

BROJ STANOVNIKA: oko 240 milijuna stanovnika (prema popisu iz 2000.)

POVRŠINA: oko 1 910 931 km².

JEZIK: U Indoneziji se koristi preko 300 jezika, no indonezijski službeni jezik je bahasa. PUTNI DOKUMENTI: Hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Indoneziju te mora imati barem dvije prazne stranice za ulazno/izlazne pečate.

RELIGIJA: većinu stanovništva čine muslimani (87,2%, 2010). Kršćana je 8,9%; uglavnom žive na Javi, Celebesu, Molucima i Novoj Gvineji; Hinduista (1,7%) je najviše na otoku Baliju.

VREMENSKA RAZLIKA: srednjoeuropsko vrijeme +6/7, Hrvatska 12:00 = Jakarta 18:00; Hrvatska 12:00Bali 19:00. GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Indonezija se nalazi u ekvatorskom području, između Indijskoga i Tihog oceana i između azijskoga i australskoga kopna.

KLIMA: U Indoneziji prevladava tropska klima sa stalnim oborinama te visokom relativnom vlagom (70 do 90%), Indonezija nema godišnja doba nego ima dvije sezone – kišnu i suhu. Kišna sezona traje u razdoblju od studenog do ožujka, a suha sezona traje od travnja do listopada.

NOVAC: Novčana je jedinica in d o n e zij s k a r u pij a ( rupiah; Rp, IDR); 1 rupija = 100 s ena . 1 USD je cca 14,071.78 IDR / 1 EUR je cca 15,581.97 IDR. Kreditne kartice uglavnom su prihvaćane u svim restoranima, trgovinama. Bankomati postoje i lako su dostupni. O pojedinostima posavjetujte se s Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inozemstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

ELEKTRIČNI NAPON: 110/220 V.

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je 00 62. Mobilne telefonske veze su dobre, sva tri mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu. Molimo da za detalje kontaktirate Vašeg mobilnog operatera.

NAPOJNICE: u restoranima se očekuju, te je uobičajeno ju ostaviti oko 10-15% od iznosa računa. Napojnice u Indoneziji nisu obavezne, no svugdje se očekuju, u restoranima, hotelima, taksiju, itd. U Indoneziji je osnovna plaća vrlo niska te su napojnice za lokalno stanovništvo dodatni prihod. Preporučamo visinu napojnice za lokalnog vodiča 7 usd po danu. ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/) te konzultirate sa vašim liječnikom. Obavezno ponesite i koristite jaka sredstva za obranu od komaraca za tropske uvjete (sa sastojkom DEET) zbog mogućnosti oboljenja od malarije i dengi groznice. Obavezna je upotreba sredstava za zaštitu od sunca (zaštitnog faktora 30-50). Molimo da se konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučamo uplatu putnog zdravstvenog osiguranja (od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima. Radi jakog sunca, potrebno je piti dovoljno tekućine. U slučaju potrebe za spašavanje ili hitnu pomoć birajte broj 118.

DODATNE OBAVIJESTI PO PREPORUCI WWW.MVEP.HR: Prilikom dolaska u Indoneziju potrebno je obratiti pozornost na smanjene higijenske uvjete koji mogu ugroziti zdravlje stranaca. Hrvatskim državljanima savjetuje se potpuno izbjegavanja kupovanja hrane na uličnim štandovima i uličnim „restoranima“, zbog niskih higijenskih navika kuhara, te nebrige za kvalitetom namirnica ili njihovim rokom trajanja. Hrana pripremljena na ulici, odstajala na vrućini uz prašinu i ispušne plinove automobila, vrlo lako može dovesti do dijareje i biti zaražena salmonelom, tifusom ili paratifusom. Konzumacija vode preporuča se iz zatvorenih boca uz izbjegavanje leda u pićima. Nužno je upozoriti na izbjegavanje kontakata s makaki majmunima, koje na ulicama drže zbog prosjačenja. Majmuni znaju biti agresivni, a većina majmuna zaražena je hepatitisom A, B i tuberkulozom koje ugrizom mogu prenijeti na ljude. Indonezija kao tropska zemlja s toplim i koraljnim morima, bogata je florom i faunom.

HRANA I PIĆE: Voda iz slavine nije za piće, te preporučamo piti samo flaširanu vodu. Za pranje prilikom konzumiranja voća, također koristite flaširanu vodu. Na Baliju se proizvodi najskuplja kava na svijetu, Kopi Luwak, koja je vrlo popularna zbog specifičnog procesa nastajanja. Jela su poprilično začinjena i ljuta, tako da svakako provjerite prije nego naručite hranu. Od začina najviše se koriste čili, cimet, limunska trava, klinčić, kim, itd. Općenito je zastupljeno puno riže i povrća, a od mesa najviše se jede perad i svinjetina. Najpoznatiji specijaliteti su: Satay – komadići začinjenog mesa koji su pečeni na roštilju i posluženi s brojnim prilozima, Babi guiling – cijela svinja, jako začinjena i pečena na ražnju, Nasi goreng – pečena riža s puno različitih začina, Gado gado – povrtna salata u raznim varijantama s umakom od kikirikija. Među pićima prevladavaju bezalkoholna pića budući da je Indonezija većinom muslimanska zemlja. Među njima je puno svježih sokova i različitih napitaka, svježe kokosove vode i ostalih klasičnijih “slatkih” pića. Alkoholna pića nisu česta, najpoznatije indonezijsko pivo je Bintang.

ODJEĆA: laganija i prozračna odjeća, no obavezno spakirajte i topliju odjeću, te ugodnu obuću za hodanje. Ponesite kišobran ili kabanicu, a kao zaštitu od sunca preporučamo kapu, šešir ili maramu. Nema propisanog kodeksa odijevanja, no s obzirom na tradicionalno stanovništvo te da je većinom muslimanska zemlja, predlažemo da spakirate odjeću koja pokriva ramena, dekolte i koljena.

KREDITNE KARTICE: U većim gradskim trgovinama možete plaćati kreditnim karticama. Što se tiče kartica, možete ih nositi za podizanje novca, ali savjetujemo da prethodno najavite svojoj banci odlazak u inozemstvo, pošto često kartice imaju blokadu za podizanje novca van Europe. Svakako je poželjno imati gotovinu kod sebe i u većoj mjeri se oslonite na istu, nego na kartice.

VOŽNJA: Ne preporučamo vožnju radi vaše sigurnosti u izuzetno teškim prometnim uvjetima, radije iznajmite auto s vozačem. Hrvatski državljani koji planiraju upravljati motornim vozilom (za što su dužni ishoditi indonezijsku vozačku dozvolu) izuzetnu pažnju moraju posvetiti motociklistima na prometnicama. Zabilježeni su slučajevi namjernog zabijanja u vozila kojima upravljaju stranci, nakon čega slijedi traženje odštete za pretrpljenu ozljedu i umanjenu radnu sposobnost. Iz tog razloga, i zbog kaotičnog prometa, stranci uglavnom ne voze u Indoneziji, što preporučamo i hrvatskim državljanima.

SIGURNOST: Molimo vodite računa o vašim osobnim stvarima, osobito na mjestima velikih okupljanja ili u sredstvima javnog prijevoza. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

FOTOGRAFIRANJE: Obavezno pitajte prije nego fotografirate nekog od lokalnog stanovništva.

HRAMOVI I OSTALA VJERSKA MJESTA: preporučamo da posebice tijekom posjeta hramova na Baliju budete prikladno odjeveni (pokriveni gornji dio tijela ili sarongom – sarong se obično može unajmiti na ulasku u hramove), te svakako uvažavajte pravila ponašanja u hramovima (za ulazak u hramove, većinom je potrebno izuti obuću).

SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator.


Šifra aranžmana: 03

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka