Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Tanzaniju i Zanzibar

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 03.01.-12.01.2020.


1. dan, Zagreb – Istanbul – Kilimandžaro/Arusha

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 9.10 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kilimandžaro/Arushu na liniji TK567 (Turkish Airlines) u 20.25 sati. Noćni let s obrokom za vrijeme leta.

2. dan, Kilimandžaro/Arusha – Nacionalni park jezero Manyara

Predviđeni dolazak u zračnu luku Arusha/Kilimandžaro u 5.50 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti te ishodovanje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi – plaćanje na licu mjesta). Slijedi odlazak na doručak u hotel u Arushi. Nakon doručka transfer do Nacionalnog parka Lake Manyara (2 i pol sata vožnje). Po dolasku smještaj u lodge i ručak. Nakon kraćeg odmora, u poslijepodnevnim satima ukrcaj u safari jeepove i početak safari avanture koje ćete se sjećati cijeli život. Lake Manyara je fantastičan „big game park“, park u kojem možete vidjeti mnoštvo raznovrsnih životinja, velike horde bufala, zebra, gazela, nilskih konja, lavova, majmuna i drugih vrsta životinja u prekrasnoj prirodi. Po povratku večera i noćenje u lodgeu.

3. dan, Jezero Manyara – Nacionalni park Serengeti

Nakon doručka odlazak džipovima prema Nacionalnom parku Serengeti. Put će nas voditi migracijskom rutom životinja tako da ćemo imati safari na putu prema nacionalnom parku Serengeti. Po dolasku u lodge, smještaj i ručak. Poslijepodnevni fotosafari u nacionalnom parku. Večera i noćenje.

4. dan, Nacionalni park Serengeti

Rano ujutro mogućnost fakultativnog izleta „Let balonom iznad Serengetija“ (uz doplatu). Nakon doručka u lodgeu odlazak na cjelodnevni safari. Nacionalni park Serengeti je nacionalni park osnovan još 1951. godine za potrebe očuvanja prirodnog staništa za oko 2 milijuna gnuova, 500.000 gazela, 250.000 zebri, bivola, lavova i drugih životinja. Bez sumnje je jedan od najpoznatijih utočišta divljih životinja na svijetu, koji se prostire na 14.763 km2 između jezera Victoria na zapadu, jezera Eyasi na jugu i Velike rasjedne doline na istoku. Između ostalog upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Africi kao mjesto gdje se odvija jedno od najdojmljivijih prirodnih događaja na svijetu, godišnja seoba milijuna velikih biljojeda u potrazi za trajnijim izvorima vode, a koje prate njihovi grabežljivci. Svake godine velika krda gnuova i zebri se uputi od središnjih ravnica Serengetija prema zapadnim velikim trajnim lokvama vode. Njih prate i manja krda antilopa, elanda i topi gazela, ali i čopori lavova, pjegavih hijena i šakala, a nekoć i čopori afričkih divljih pasa. Od ostalih sisavaca na ovom području tu su još crni nosorog, afrički slon, leopard, gepard, žirafa, vodenkonj i mnogo vrsta manjih sisavaca. Jutarnji i poslijepodnevni foto safari u Nacionalnom parku Serengeti kako bismo vidjeli neke od velikih afričkih životinja. Obroci i noćenje u lodgeu.

5. dan, Nacionalni park Serengeti – Ngorongoro Krater

Nakon doručka vožnja do Ngorongoro Kratera, donedavno relativno nepoznatog kratera ugaslog vulkana u sjevernoj Tanzaniji. Na 260 km2 doline okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera, u zatvorenom eko-sistemu, već stotinama godina živi više od 30.000 životinja, među kojima i velike afričke zvijeri – lavovi, nosorozi, slonovi, leopardi i afrički bivoli. Točan broj zebri ili antilopa nitko ne zna sa sigurnošću, jer se tim životinjama, uz lavove i leoparde, hrane i Masaiji, pripadnici ratničkog plemena kojima krater služi kao lovište. Po dolasku prijava i smještaj u lodge, a zatim ručak. , a kasno poslijepodne povratak u lodge na večeru. Noćenje.

6. dan, Ngorongoro Krater

Nakon doručka odlazak na safari u krater. Piknik ručak, a zatim poslijepodne slijedi posjet Masai selu (uz doplatu). Pri povratku uživanje u najboljem zalasku sunca na svijetu u ovom jedinstvenom krateru. Večera te noćenje u lodgeu.

7. dan, Ngorongoro Krater – Arusha – Zanzibar

Nakon doručka transfer do zračne luke Arusha. Polijetanje zrakoplova za otok Zanzibar u Indijskom oceanu, vjerojatno jednom od najljepših područja na svijetu. Po dolasku na taj otok suprotnosti osjetit ćete da ste promijenili ambijent. Slijedi transfer od zračne luke do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Vrijeme za odmor i priprema za odlazak na večeru. Noćenje.

8 – 9. dan, Zanzibar

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Zanzibar – magični otok gdje je spajanje arapske, afričke i europske kulture stvorilo tempo života, kulinarski stil i slikovitu tapiseriju arhitekture, nasljeđa, mita i magije koja se ne može naći nigdje na svijetu. Arhipelag koji se smjestio nasuprot obale Tanzanije, najbolje karakteriziraju brojne prekrasne pješčane plaže sa koraljnim grebenima i magija povijesnog Stone Towna. Na Zanzibaru nećete naći velike divlje životinje, a šumoviti predjeli otoka nastanjeni su majmunima, divljim svinjama, mungosima i malim antilopama. Swahili – svaka konverzacija na swahiliju započinje pozdravom. Prije nego pitate koliko nešto košta, uljudno je pozdraviti sa JUMBO!

10. dan, Zanzibar – Istanbul – Zagreb

Ranojutarnji transfer do zračne luke Zanzibar te polijetanje zrakoplova za Istanbul u 4.45 sati na liniji TK567 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.45 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.55 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.05 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Datum putovanja 03.01.
First minute
Redovna cijena 29.990 kn
Zrakoplovne pristojbe 2.990 kn
Jednokrevetna soba 3.850 kn

 

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, unutarnji let Arusha – Zanzibar, smještaj u hotelima i lodgevima 4*/5*, obroci prema programu (polupansion na Zanzibaru, puni pansion tijekom safarija u lodgevima), transferi zračne luke – hotel – zračne luke, razglede prema programu, pratitelja na hrvatskom jeziku, lokalne vodiče/vozače džipova u Tanzaniji, lokalne pristojbe i poreze, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

pristojbe zračnih luka 2.990 kn (podložne promjenama), dodatne obroke, usluge i izlete, viza za Tanzaniju – plaćanje na licu mjesta 50 USD, doplatu za jednokrevetnu sobu 3.850 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače (cca 50 EUR), putno osiguranje (preporučujemo)

 

Neobavezne doplate po osobi (prijava u agenciji):

– Let balonom u NP Serengeti: 3.990 kn – Posjet Maasai selu: 220 kn

Važne napomene

Viza za Tanzaniju: putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Vizu je moguće dobiti po dolasku u zračnu luku Arusha/Kilimandžaro u Tanzaniji uz nadoplatu od 50 USD na licu mjesta.
Zdravstvena zaštita: Preporučujemo profilaksu protiv malarije. Nije potrebno cijepljenje protiv žute groznice. NAPOMENE Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u jednom danu).
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Kategorizacija hotela i lodgeva odgovara službenoj kategorizaciji u Tanzaniji te se može razlikovati od standarda u europskim zemljama.
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

 

Minimalan broj putnika:15


Šifra aranžmana: 26

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka