Putovanje na Tajland

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 10.11.-21.11., 09.01.-20.01.2019.


1. dan, Zagreb – Doha

Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman za Dohu na liniji QR216 u 09:05 h. Molimo da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 16:35 h. Nastavak putovanja u 17:20 h na liniji QR835.

2. dan, Doha – Bangkok

Slijetanje u Bangkok u 03:55. Organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj. Noćenje.

3. dan, Bangkok – Razgled hramova (fakultativno)

Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevnu turu Bangkokom.  Grad bogate kulture i povijesti s više od 400 hramova. Posjetite tri najvažnija hrama u Bangkoku uključujući Wat Trimit – hram zlatnog Bude visokog tri metra i teškog pet i pol tone, What Po- hram ležećeg Bude (najveći i najstariji hram u Bangkoku) i Wat Benjamaborphit – poznat kao mramorni hram zbog mramora iz Italije, od čega je glavna zgrada. Nakon razgleda preporučamo odlazak u China Town, popularnu turističku atrakciju te utočište gurmana nove generacije, ljubitelja street fooda. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, Bangkok – Plutajuća tržnica/Kanchanaburi/Rijeka Kwai – Bangkok (fakultativno)

Rano ujutro nakon doručka predlažemo odlazak cjelodnevni izlet plutajuća tržnica- Kanchanaburi-rijeka Kwai. Vožnja do 110 km udaljenog Damnoen Saduaka prolazeći pored polja soli, rižinih polja, voćnjaka i plantaža kokosa. Posjet kući seljaka koji će demonstrirati kako se smeđi palmin šećer upotrebljava u tajlandskoj kuhinji te kako se izrađuju bomboni od kokosovog nektra. Nakon toga slijedi ukrcaj na duge motorne čamce i plovidba do srca plutajuće tržnice. Uživajte u fascinantnom pogledu na život tajlandskih seljaka koji žive uz kanale koji su od velikog povijesnog značaja za Tajland. Rijeke su bile središte trgovine dok danas uglavnom predstavljaju turističku atrakciju. Isprobajte hranu koja se priprema na čamcima poput „boat noodles“ (juha s tjesteninom), omlet Khai Jiao (s tofuom), sviježe tropsko voće (Qua Gac-kora poput narančine sa sviježim crvenim plodom unutra, mangosteen, jackfruit, pomelo, durian-voće izrazito neugodnog mirisa ali izvrsnog okusa), sladolod od kokosa isl.  Nastavak putovanja do pokrajine Kanchanaburi. Posjet ratnom groblju, ratnom muzeju i mostu na rijeci Kwai. Kratka stanka uz ručak u lokalnom restoranu. Uživat ćete u pogledu na rijeku i spektakularni krajolik. Kasno poslijepodne povratak u Bangkok. Noćenje.

5. dan, Bangkok – Ayuthaya (fakultativno)

Rani doručak. Predlažemo odlazak u Ayuthaya povijesni park uključen u UNESCO popis svjetske baštine od prosinca 1991. Posjetit ćemo Wat Chaiwatthanaram, jedan od najpoznatijih hramova i glavna turistička atrakcija. Hram je 1630. g. izgradio kralj Prasad Thong. Dizajniran je u kmerskom stilu a u njemu su kralj i njegovi nasljednici obavljali vjerske obrede. Slijedi posjet hramu Wat Niwet Thammaprawat izgrađenom 1878. g. Kralj Rami V bio je fasciniran zapadnom arhitekturom tijekom posjeta Europi te je dao izgraditi budistički hram u stilu gotičke katedrale. Nakon kratke pauze slijedi deluxe riječno krstarenje rijekom Chao Phraya uz buffet ručak na brodu. Povratak u Bangkok. Noćenje.

6. dan, Bangkok – Phuket (fakultativno)

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Slijedi let do Phuketa. Nakon slijetanja odlazak do hotela, prijava u sobe te slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan, Phuket – Razgled grada/Tiger kingdom (fakultativno)

Ujutro nakon doručka predlažemo odlazak u razgled Phuketa, jednog od najpopularnijih otoka na Tajlandu. Odlazak prema Prom Thep Cape, prekrasnom poluotoku s poznatom plažom Nai Harn. Nastavak vožnje prema Rawai plaži na kojoj se nalazi „cigansko selo“ u kojem većina stanovnika živi od ribarstva. Posjet hramu Chalong, najvećem i najposjećenijem hramu na Phuketu. Hram s prekrasno oslikanim zidovima i voštanim figurama drevnih vojnika. Slijedi vožnja do grada Phuketa u kojem ćete zapaziti da je većina građevina izgrađena pod utjecajem portugalske i kineske arhitekture. Posjet galeriji dragulja s najvećim izložbenim prostorom na svijetu u kojem možete pronaći veliki izbor izuzetno kvalitetnog nakita.  Nakon kratke stanke odlazak u Tiger Kingdom gdje se možete upoznati, igrati i fotografirati s tigrovima. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan, Phuket – Phi Phi i Khai island (fakultativno)

Nakon doručka predlažemo jednodnevni izlet na Phi Phi otoke udaljene 48 km jugoistočno od Phuketa: Phi Phi Don (najveći) i Phi Phi Lee. Jedan je od najpoznatijih i najposjećenijih tajlandskih otoka na kojem je turizam doživio procvat nakon snimanja filma Žal s izvrsnim Leonardom di Capriom na poznatoj plaži Maya. Slijedi opuštanje i kupanje u prekrasnoj laguni plaže  Maya, snorkeling ili razgled Loh Samaha, kupanje u zaljevu Pileh, posjet spilji Viking, snorkeling i kupanje u Monkey beach u kojoj dominiraju majmuni, vrijeme za hranjenje i slikanje. Slijedi stanka za ručak koji je uključen. Nakon ručka odlazak na Khai Island. Vrijeme za kupanje, sunčanje i snorkeling. Povratak u hotel na Phuketu, noćenje.

 9. dan, Phuket

Doručak. Slobodan dan za sunčanje, kupanje, samostalno otkrivanje otoka, gastronomije ili pak kupovinu suvenira. Gastronomiju Tajlanda smatra se jednom od najboljih svjetskih kuhinja. Tajlanđani obično jedu više od 4 puta dnevno. Na uličnim štandovima možete isprobati tzv street food koji obiluje svježim namirnicama. Hrana se bazira na riži i rezancima a kombinira se s kozicama, ribom, piletinom, jajima, tofuom, klicama isl. U jela se najčešće stavljaju začini poput đumbira, korijandera, limete i sl. Na Phuketu možete pronaći restorane pod palicom kuhara koji su iskustvo gradili u restoranima s Michelinovim zvjezdicama ali i pobjednika hrvatskog Masterchefa 2012. koji u Patongu uspješno vodi vlastiti restoran. Iskoristite priliku za kupnju soseva i začinskog bilja no svakako pazite na ispravne deklaracije na proizvodima kako ne biste imali poteškoća na carini. Slonovi su simbol Tajlanda te ih možete kupiti u svim oblicima (čokoladne slonove, drvene ili pak naslikane ili ubačene u raznoraznim šarenim oblicima na torbama, ruksacima, maramama…). Poznata tajlandska svila, spa proizvodi kao što su kokosovo ulje, mirisne svijeće, biljno ulje za kupanje, rezbareni sapuni, ručno izrađeni nakit ili keramika proizvodi su koje ćete sigurno željeti ponijeti za uspomenu. Noćenje u hotelu.

 10. dan, Phuket – James Bond island (fakultativno)

Doručak. Predlažemo odlazak na James Bond Island izlet oko prekrasnih otoka izvornog naziva Khao Phang Nga koji su 1974. nakon snimanja poznatog filma sa slavnim agentom 007 „Čovjek sa zlatnim pištoljem“ postali izuzetno popularni. Izlet obuhvaća vožnju Phang Nga zaljevom kroz Nacionalni park, pogled na mangrove vegetaciju, posjet spilji uz pogled na kamene statue Khao Ma Ju, Khao Nom Sao i Khao Chang. Dolazak na Koh Ta-Poo poznat kao James Bond Island. Slijedi kratka stanka za istraživanje otoka nakon koje slijedi odlazak na ručak (uključen) u selu Pan Yee. Nakon ručka ostavljamo vam vrijeme da promotrite kako živi lokalno stanovništvo u ovom ribarskom selu te kupite suvenire prije povratka na Phuket. Noćenje u hotelu.

11. dan, Phuket – Doha

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela te slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Slijedi transfer do zračne luke te prijava na let QR 841 s polaskom prema Dohi u 19:40 h. Slijetanje u Dohu predviđeno u 23:00 h.

12. dan, Doha – Zagreb

U 02:00 h ujutro polazak iz Dohe za Zagreb na letu QR 215  sa slijetanjem u Zagreb u 06:15.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

  • za polazak 10.11.: 8.490 kn 7.990 kn first minute*

  • za polazak 09.01.: 8.990 kn 8.490 kn first minute*

Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)

*First minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja kapaciteta.

 

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Bangkok-Phuket-Doha-Zagreb (Qatar Airways) na ekonomskoj klasi, unutarnji let Bangkok-Phuket

– 9 noćenja s doručkom u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi prema programu

– svi razgledi prema programu

– lokalnog vodiča na engleskom jeziku

– stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja

– organizaciju i pripremu putovanja 

 

Cijena ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe 2.990 kn, obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)

– viza za Tajland 35 eura (moguće posredovanje agencije)

– napojnice lokalnim davateljima usluga

– osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje

– osobne troškove, putno osiguranje

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Fakultativni izleti :

TURA BANGKOKOM: 290 kn

PLUTAJUĆA TRŽNICA/KANCHANABURI/RIJEKA KWAI (ručak uključen): 795 kn

AYUTHAYA (ručak uključen): 350 kn

RAZGLED PHUKETA+TIGER KINGDOM (ulaznica u Tiger Kingdom nije uključena u cijenu): 290 kn

PHI PHI I KHAI ISLAND (ručak uključen, nije uključen Phi Phi Island cleaning fee: 20 THB po osobi + Phi Phi National Park fee: 400 THB po osobi): 660 kn

JAMES BOND ISLAND (ručak uključen, nije uključen Phang Nga National Park Fee: 300 THB po osobi): 450 kn

*minumum prijavljenih za realizaciju izleta: 10

 

Minimalni broj putnika: 10


Šifra aranžmana: 16

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka