Putovanje u New York

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 20.6.-25.6.2018.


1. dan: Zagreb – Amsterdam – New York 

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova za Amsterdam na liniji KL1942 (KLM) u 11.55 sati. Po dolasku u Amsterdam u 14 sati, nastavak leta za New York na liniji KL643 (KLM) u 17.20 sati. Dolazak u New York u 19.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: New York 

U jutarnjim satima slijedi odlazak na poludnevni razgled grada u trajanju od 4 sata: Midtown i Lower Manhattan, Lincoln Center, Peta Avenija, Rockefeller Center, Times Square, Empire State Building, Greenwich Village, SoHo, Chinatown, Little Italy, Financial District. Ostatak dana slobodan za šetnju, kupovinu i odmor. Za večernju razonodu predlažemo (uz doplatu) posjet jednom od broadwayskih kazališta sa svjetski poznatim predstavama: Mamma Mia, Lion King, Chicago, Phantom of the Opera. Noćenje.

3. dan: New York 

Dan za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (u vlastitoj organizaciji) odlazak na Ellis Island i posjet Kipu Slobode. Vožnja trajektom prema otoku Liberty (tu se nalazi Kip Slobode) i otoku Ellis, dolaznoj točki za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine, ili odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja: “MoMA” (Muzej moderne umjetnosti), Guggenheim, Metropolitan. Za večernju zabavu predlažemo vožnju brodom oko Manhattana uz večeru. Noćenje.

4. dan: New York 

Predlažemo šetnju Petom avenijom, Central Parkom ili kupovinu u robnim kućama Macy’s, Sax, Bloomingdales… Ili predlažemo cjelodnevni odlazak u čuveni shopping Mall Woodbury Commons – trgovački centar s više od 220 trgovina u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim, odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland i drugi). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: New York – Amsterdam 

Odjava iz hotela do 11 sati. Slobodno vrijeme za zadnju kupovinu i obilazak gradskih znamenitosti. Organizirani prijevoz do zračne luke i polijetanje zrakoplova za Amsterdam na liniji KL642 (KLM) u 17.40 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

6. dan: Amsterdam – Zagreb 

Dolazak u Amsterdam u 7 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji KL1941 (KLM) u 9.20 sati. Dolazak u Zagreb u 11.10 sati po srednjoeuropskom vremenu.

 

Cijena aranžmana po osobi  8.390 kn 7.890 kn*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.890 kn (cijena podložna promjeni)

*First minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja kapaciteta.

 Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa),
– smještaj na osnovi 4 noćenja bez doručka u hotelu W New York u standard dvokrevetnoj sobi (odjava iz hotela: do 11 sati)
– transfer na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka
– poludnevni razgled grada u pratnji vodiča
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 Cijena ne uključuje:

– zrakoplovne pristojbe 2.890 kn (obavezna doplata kod prijave, podložno promjenama)
– američku vizu 160 USD (ne posredujemo u pribavljanju američke vize, potreban je osobni dolazak),
– fakultativne izlete, dodatne transfere, obroke i usluge,
– napojnice za lokalne vodiče i vozače (plaćanje na licu mjesta)
– putno osiguranje (preporučujemo).

 Neobavezne doplate po osobi:

-doplata za jednokrevetnu sobu: 2.800 kn (za polazak 29.03.2018); 3.900 kn za polazak 20.6.2018.)
– New York City Pass – kombinirana ulaznica koja uključuje 6 atrakcija: Empire State Building, American Museum of Natural History, The Metropolitan Museum of Art, MoMA (The Museum of Modern Art), Guggenheim Museum ili Top of the Rock, Statue of Liberty & Ellis Island ili Circle Line Cruise: od 790 kn (ovisno o broju dana)
– Helicopter tour: pogled na znamenitosti Manhattana tijekom 15-minutnog leta helikopterom: od 1.590 kn.

 Važne napomene

– Kategorizacija hotela u Sjedinjenim Američkim Državama odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti.
– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
– Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Viza za SAD:

potrebna. Agencija ne vrši pribavljanje vize za SAD. Izdaje se u Zagrebu u roku od 2 radna dana. Detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji za izdavanje vize zatražite na Internet stranici američkog veleposlanstva https://hr.usembassy.gov/hr/. Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje američke vize koji imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Minimalni broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 06

Naša preporuka