Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje u Meksiko

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 04.10.-13.10.2019. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Istanbul – Mexico City

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 9.10 sati. Po dolasku u Istanbul u 12.25 sati, odlazak na razgled Istanbula te po završetku razgleda odlazak prema zračnoj luci te nastavak leta prema Mexico Cityu u 20.55 sati na liniji TK181 (Turkish Airlines). Po dolaska u Mexico City u 4.10 sati po lokalnom vremenu, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela 5*. Smještaj i noćenje u hotelu.

2. dan, Mexico City

Nakon kasnog doručka odlazak na razgled glavnog grada Meksika. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču s muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Potom Templo Mayor – ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu – Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. Nakon cjelodnevnog obilaska povratak u hotel. Noćenje. Fakultativno: Mogućnost ručka u restoranu Nacionalnog antropološkog muzeja ili odlazak na večeru u neki od tradicionalnih meksičkih restorana u blizini hotela (nije uključeno u cijenu). Noćenje.

3. dan, Mexico City – Teotihuacan – Mexico City

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Mexico Citya. Na putu do lokaliteta Teotihuacan, obilazak Bazilike Gospe od Guadalupe – najznačajnijeg mjesta hodočašća cijele Latinske Amerika i centru katoličanstva ovog dijela svijeta. Dolazak do svjetski poznate arheološke zone – Teotihuacana, udaljenog oko 45 kilometara od glavnog grada Meksika. Razgled hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, Avenije smrti, piramida Sunca i Mjeseca. Nakon ručka (uključen u cijenu) posjet tvornici proizvoda od lave i opsidijana (vrsta vulkanskog stakla), a prisustvovat ćemo i prezentaciji produkata od kaktusa. Slijedi povratak u Mexico City. Noćenje.

4. dan, Mexico City – Taxco – Mexico City

Doručak, potom slijedi odlazak za Taxco – grad srebra uvršten u nacionalnu spomeničku baštinu, gdje popločane ulice vijugaju između kolonijalnih palača sve do crkve Sv. Priske, bisera barokne umjetnosti. Po završetku razgleda, odlazak na jednu od najstarijih hacijendi u Meksiku iz 16. stoljeća – Hacienda Vista Hermosa. Razgled hacijende i ručak (uključen u cijenu). Povratak u Mexico City. Noćenje.

5. dan, Mexico City – Merida – Uxmal – Merida

Nakon doručka organizirani prijevoz do zračne luke Mexico City. Polijetanje zrakoplova prema Meridi u 10.55 sati na liniji AM515 (Aero Mexico). Po dolasku u “Bijeli grad” – Meridu, grad glazbe i prekrasnih kolonijalnih građevina, nastavljamo put prema arheološkom lokalitetu Uxmal. Razgled nekih od najljepših i najmističnijih ostataka plemena Maya: piramide Patuljaka (Pirámide del adivino), Guvernerove Palače (Palacio de Gobernador), Dvorište redovnica (Cuadrangulo de las Monjas) i Kuće kornjača (Casa de las Tortugas). Slijedi kasni ručak odnosno rana večera. Nakon večere odlazak na „Sound & Ligjht Show Uxmal“, a po završetku showa povratak u Meridu. Noćenje.

6. dan, Merida – Xcajum Cenote – Chichen Itza – Cancun

Nakon ranog doručka nastavljamo put prema najpoznatijem majanskom lokalitetu – Chichen Itza, no prije dolaska u Chichen Itzu zaustavit ćemo se na lokalitetu Cenote Xcajum gdje ćete imati ručak (uključen), ali i mogućnost kupanja u spiljama s jezerima podzemne vode tzv. cenote koje se nalaze na cijelom poluotoku Yucatan. Nakon ručka nastavljamo za Chichen Itzu gdje ćete vidjeti brojne znamenitosti: piramidu Kukulkan – jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu) i Opservatorij. Po završetku razgleda nastavljamo prema popularnom ljetovalištu Cancun gdje ćemo se smjestiti u hotel 5* na bazi all inclusive usluge (puni pansion i sva lokalna bezalkoholna i alkoholna pića te kokteli uključeni su u cijenu). Noćenje.

 7. dan, Cancun

Doručak, slobodan dan i pregršt vremena za uživanje na plaži uz all inclusive uslugu, šetnju Cancunom ili fakultativne sadržaje. Preporučujemo odlazak na izlet Xcaret, Xel’Ha ili Isla Mujeres. Noćenje u Cancunu.

8. dan, Cancun – (fakultativni izlet Tulum) – Cancun

Nakon doručka slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe ili odlazak na fakultativni poludnevni  izlet u Tulum, jedno od najljepših mjesta meksičke rivijere, fascinantno po svojoj lokaciji, (autobusom oko 1,5-2 sata vožnje od Cancuna). Mjesto se originalno zove zid jer se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca s pogledom na Karibe. Posjet arheološkom lokalitetu s ostacima majanske civilizacije te mogućnost kupanja na jednoj od prelijepih plaža ovog područja  El Paraiso. Na nekim od tih djevičanskih plaža mogu se vidjeti i ogromne kornjače. Povratak u Cancun. Noćenje.

9. dan, Cancun – Istanbul

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer u zračnu luku Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK181 (Turkish Airlines) u 9.20 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. dan, Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul u 5.25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 7.05 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 8.15 sati srednjoeuropskom vremenu.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 16.590 kn 14.990 kn last minute*

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.980 kn

*Last minute popust vrijedi za rezervacije do popunjenosti mjesta po LM cijeni.

 Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.900 kn

 

Cijena uključuje: 

– prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Mexico City – Cancun – Zagreb

– unutarnji let na relaciji Mexico City – Merida

– 4 noćenja s doručkom u Mexico City-u u hotelu 5* (Hotel Barceló México Reforma  ili sl.)

– 1 noćenje s doručkom u Meridi u hotelu 5* (Hotel InterContinental Presidente Merida ili sl.)

– 3 noćenja s all inclusive uslugom u Cancunu u hotelu 5* (Hotel Krystal Cancún ili sl.)

– 4 ručka prema programu (Teotihuacan, Hacienda Vista Hermosa, Uxmal i Chichen Itza)

– grupne prijevoze i razglede prema programu

– ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu

– razgled Istanbula i vizu za Tursku

– lokalnog vodiča na engleskom jeziku

– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uljučuje:

– pristojbe zračnih luka 2.980 kn (podložne promjenama)

– napojnice za vodiče i vozače 50 USD (plaćanje pratitelju putovanja)

– doplatu za jednokrevetnu sobu 3.900 kn

– putno osiguranje (preporučujemo)

– dodatne usluge, obroke i izlete

 

Fakultativni izleti:

– Poludnevni izlet u Tulum:  450 kn

 

Važne napomene:

– Kategorizacija hotela u Meksiku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

– Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Meksiko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20


Šifra aranžmana: 26

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka