Putovanje Kanada

TORONTO – NIAGARA FALLS – 1000 ISLANDS – OTTAWA – SAINT ANNE – ORLEAN – QUEBEC CITY – MONTREAL

Termin putovanja: 19.05.-27.05.2022. (garantirani polazak)


1. dan: Zagreb – Amsterdam –  Toronto

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i prijava na let KLM-a za Amsterdam na liniji KL1938 u 06:25 sati. Dolazak u Amsterdam predviđen je u 08:25 sati. Nastavak leta za Toronto na liniji KL691 u 10:50 sati. Obrok u zrakoplovu. Dolazak u Toronto predviđen je u 12:45 sati (let traje 7:55h). Prijevoz do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan: Toronto – Slapovi Niagare – Niagara on the Lake – Toronto

Doručak u hotelu te odlazak na panoramski razgled Toronta.  Nakon razgleda nekih od najvećih znamenitosti kao što su CN tower (izvana), Queen’s park, University of Toronto, Chinatown itd. čeka nas izlet do slapova Niagare i mjesta Niagara on the Lake. Slapovi Niagare nesumnjivo spadaju među najpoznatije svjetske slapove. Ova „rijeka što grmi“ tvori prirodnu granicu između Kanade i SAD-a, a tamo je 1893. godine otvorena prva hidrocentrala na svijetu koju je, među ostalima, osmislio Nikola Tesla. Kanadska strana je puno popularnija i posjećenija jer je dojam sa te strane puno impresivniji. Nakon panoramskog razgleda slapova slijedi uzbudljiva plovidba do slapova gdje ćete osjetiti svu snagu Niagare. Nastavljamo naš posjet u obližnjem slikovitom mjestu Niagara on the lake. Slobodno vrijeme za šetnju ovim prekrasnim gradićem. Prije povratka u Toronto posjetit ćemo jednu od prekrasnih vinarija ovog vinorodnog kraja i upoznati se sa kulturom uzgoja vina u Kanadi, danas jednoj od najuzbudljivijih vinskih regija u svijetu, naravno uz degustaciju nekoliko vrsta vina. Povratak u Toronto. Noćenje.

3. dan: Toronto – NP 1000 islands – Ottawa (cca 290km + 160km)

Doručak i odjava iz hotela. Napuštamo Toronto i vozimo se prema Ottawi, glavnom gradu Kanade. Putem ćemo se zaustaviti u blizini Kingstona kako bi uživali u prekrasnoj prirodi. Nacionalni park “1000 islands” samo je jedan u nizu prekrasnih prirodnih fenomena Kanade. Više od 1000 otoka smjestilo se na susretu jezera Ontario i rijeke St.Lawrence kojom su i prvi europljani došli do Kanade, a danas je taj NP granica između Kanade i SAD-a. Nakon krstarenja nacionalnim parkom nastavljamo naš put prema Ottawi. Po dolasku u Ottawu odlazimo na razgled grada – Parliament Hill – sjedište premijera i  predstavnika krune u Kanadi, biblioteka, kanal Rideau, spomenik ratnim žrtvama itd. Razgled ćemo završiti u slikovitom Byward Market kvartu, gdje možete naći pregršt malih barova, restorana i dizajnerskih trgovina.. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: Ottawa – Quebec City (cca 450km)

Doručak u hotelu. Odjava. Danas napuštamo Ottawu i vozimo se prema državi Quebec i jednom od najživopisnijih gradova Kanade – Quebec Cityu. Putem ćemo se zaustaviti u Trois-Rivieres kako bi posjetili jedno od najpoznatijih svetišta u Kanadi, baziliku Notre Dame du Cap. Nastavak puta prema Quebec Cityu. Ovaj dragulj istočne kanade nastao je u ranom 17.st. i danas je pod zaštitom UNESCO-a i jedini je obzidani grad sjeverne Amerike. Grad je podijeljen na dva dijela, gornji sa simbolom grada – prekrasnim hotelom Chateau Frontenac te donjim – labirintom malih ulica koje kriju mnoge prekrasne barove, restorane i trgovine. Po dolasku ćemo se smjestiti u hotel, i krenuti u kratku orijentacijsku šetnju gradom. Slobodno vrijeme i samostalni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: Quebec City – Saint Anne – Montmorency Falls – Orlean – Quebec City

Nakon doručka krećemo u razgled grada. Quebec city je kroz povijest bio poprište mnogih poznatih bitki i velikih događaja. Tu su francuzi osnovali svoj prvi grad i dan danas je Quebec centar frankofonske Kanade. Prošetat ćemo starim dijelom grada koji impresionira sve svoje posjetitelje a nakon razgleda krećemo u obilazak okolice grada. Prva stanica bit će nam Sainte Anne de Beaupre. Na svega 20ak minuta vožnje od Quebec city-a, na obalama St.Lawrenca smjestilo se jedno od najpoznatijih svetišta u zemlji i po mnogima najljepša crkva istočne Kanade poznata prije svega po svojim prekrasnim mozaicima. Put nas dalje vodi do slapova Montmorency koji se iz istoimene rijeke uljevaju u St.Lawrence preko litice visoke 83m što ih čini 30m višim od puno poznatijih Nijagarinih slapova. Kod Montmorency-a prelazimo na otok Orlean gdje ćemo posjetiti sugar shack, tzv. slatku kolibu. Sugar shack je jako popularan kod kanadskih obitelji koje u njima svoja neformalna družena provode uz ručak. “Slatko” u imenu odnosi se na sirup od javora, simbol kanade koji se koristi u velikom broju kanadskih jela i proizvodi se u velikom broju koliba. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: Quebec City – Montreal (cca 270km)

Doručak u hotelu. Odjava. Danas se vozimo prema Montrealu i to dijelom trans-kanadske auto ceste. Po dolasku odlazimo do našeg hotela kako bi se prijavili i smjestili u sobe. Ostatak poslijepodneva je slobodan ili odlazak na orijentacijsku šetnju gradom sa vodičem. Noćenje.

7. dan: Montreal

Nakon doručka krećemo u istraživanje Montreala – ovog uzbudljivog centra francuske kulture Kanade. Grad danas ima više od 250 kazališta, galerija, koncertnih dvorana, a svake godine je domaćin gotovo 90 različitih festivala. Montreal je poznat i kao “grad dizajna” zbog moderne arhitekture 20. stoljeća koja je savršeno uklopljena u stare kvartove gdje se još danas nalaze fasade zgrada iz 18.st. Uz to Montreal je i centar gastronomije, gdje ćete uz male francuske bistroe pronaći moderne restorane i barove te stare zalogajnice koje služe poznati “poutine”. Mi ćemo uz lokalnog vodiča razgledati stari centar grada – Vieux Montreal, Quartier Latin,  baziliku Notre Dame,  trg Jacquesa Cartiera sa gradskom vijećnicom i Nelsonovim spomenikom itd. Slobodno poslijepodne za vlastite sadržaje, ili šetnju šarmantinim kvartovima starog Montreala. Noćenje.

8. dan: Montreal

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku ili odlazak na jedan od dodatnih sadržaja (doplata na licu mjesta). Transfer do zračne luke u ranim poslijepodnevnim satima i prijava na let AF347 za Pariz koji je na rasporedu u 19:25h. Noćni let, obroci tijekom leta. (let traje 6:55h) 

9. dan: Pariz – Zagreb

Dolazak u Pariz je predviđen u 08:15 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji AF1560 u 12:25 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 14:20 sati.

 

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 15.990 kn 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Amsterdam – Toronto – Montreal – Pariz – Zagreb (ekonomska klasa),
 • 7 noćenja prema programu u hotelima 4* (noćenje i doručak),
 • ostale obroke prema programu (1 ručak),
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka,
 • sve transfere, ulaznice i razglede prema programu,
 • vinsku degustaciju u Niagara on the Lake,
 • izlet brodom u NP 1000 islands,
 • pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku,
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku za razglede gradova,
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe (2.990kn);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (4.950 kn),
 • ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom,
 • izradu elektronskog odobrenja za Kanadu (obavezno za ulazak u zemlju) – ETA (50kn),
 • obroke koji nisu navedeni u programu, napojnice za lokalne vodiče, vozače i nosače prtljage (40€/60CAD – plaćanje na licu mjesta),
 • putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (na upit)

 

Umanjenje za višekrevetne sobe: Trokrevetna soba -1050kn, Četverokrevetna soba -1690kn (iznosi umanjenja su PO SOBI)

 

Rok za prijavu 15.02.2022.

Minimalni broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 36

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka