Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Indija – zlatni trokut | 8 dana

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 13.11.-20.11.2021.


Vrijednost više: odlični hoteli 5* s bazenima, polupansion, ulaznice, vožnja rikšom, jahanje na slonu, besplatno posredovanje pri ishođenje indijske vize, popust za djecu do 3.000 kn

1. dan, Zagreb – Istanbul – New Delhi

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa , TK 1054 u 09.10h. Dolazak u 13.20h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi na liniji TK 716 u 20.50h. Odmor tijekom noćnog leta.

2. dan, New Delhi

Očekivano slijetanje u Delhi u 05.15h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Doručak te nakon kraćeg odmora odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; Vrata Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; Predsjednička rezidencija, Parlament i ostale zgrade vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Povratak u hotel. Prijava i smještaj u sobe. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.

3. dan, New Delhi – Agra 

Nakon doručka, nastavak razgleda Delhija: mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala; kompleks Kutab minareta (dio UNESCO- a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Slijedi polazak prema srednjovjekovnoj Agri, prvoj mogulskoj prijestolnici. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, Agra

Doručak te odlazak do veličanstvenog Taj Mahala (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu „Saga o ljubavi“ (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

5. dan, Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur 

Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Ovaj slikoviti „ružičasti grad“,  dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno jedan od simbola indijske civilizacije. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Po dolasku u Jaipur, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan, Jaipur

Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te stanka za fotografiranje kod Hawa Mahala – Palače vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. Noćenje.

7. dan, Jaipur – Delhi

Nakon doručka uživajte u kupnji suvenira ili istražite razne aspekte zanata Jaipura, kao što su obrada dragog kamenja, izrada keramike, tepiha i raznih tekstilnih predmeta, boja koje ne možete niti zamisliti… U poslijepodnevnim satima povratak prema Delhiju. Po dolasku, noćenje u jednom od hotela u blizini zračne luke.

8. dan, Delhi – Istanbul – Zagreb

Prijevoz u zračnu luku i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu TK 717 u 06.55h, s dolaskom u 11.30h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 18.50h. Očekivano vrijeme dolaska u 19.00h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

13.11.-20.11.2021.
Ultra first minute vrijedi do 15.08.2021.* 5.990 kn
First minute vrijedi do 15.09.2021.* 6.490 kn
Redovna cijena 6.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 2.290 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.190 kn

Napomena: first minute cijena važeća je do 15.09. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena aranžmana uključuje:

Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);

Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;

Smještaj u Delhiju u hotelu Le Méridien New Delhi 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom i u hotelu Jaypee Vasant Continental 5* ili sl.  u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;

Smještaj u Agri u hotelu Double Tree by Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na na osnovi 2 noćenja s doručkom;

Smještaj u Jaipuru u hotelu Holiday Inn City Centre 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;

Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;

Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;

Vožnju rikšom u New Delhiju;

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata od 2.190 kn (promjenjivo do izdavanja karata); doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.290 kn; trošak vize za Indiju (180 kn), obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače od 50 USD doplate za fakultativne sadržaje i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti:

Dijete 2-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja:                                            3.000 kn

Dijete 2-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe na pomoćnom ležaju:                       2.000 kn

Stariji od 12 godina na pomoćnom ležaju:                                                                            1.500 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj (na razvlačenje/madrac).

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

 

Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:

Polupansion (6 večera u hotelima): 750 kn

Predstava Saga o ljubavi u Agri: 290 kn po osobi (uključeno: ulaznica (platinum kategorija – prvih 7 redova), povratni transfer, asistancija lokalnog predstavnika)

Viza za Indiju:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju.

Putnička agencija svojim putnicima uz besplatno posredovanje može ishoditi online visu (eTV) putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Cijena vize iznosi 180 kn (26 USD uključujući bankovni trošak).

Viza se ishodi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju.

 

Red letenja:

TK1054 13NOV  ZAGREB      ISTANBUL     09:10 13:20

TK 716  13NOV  ISTANBUL   DELHI            20:50 05:15+1

TK 717  20NOV  DELHI          ISTANBUL     06:55 11:30

TK1055 20NOV  ISTANBUL   ZAGREB        18:50 19:00

*sve lokalna vremena   

 

Minimalan broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 45

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka