Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Indija – zlatni trokut | 8 dana

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 21.10.-28.10.2018.


Vrijednost više: odlični hoteli 5* s bazenima, polupansion, ulaznice, vožnja rikšom, jahanje na slonu, besplatno posredovanje pri ishođenje indijske vize, popust za djecu do 2.000 kn

1. dan, Zagreb – Istanbul – New Delhi

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 07.15h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1054 u 09.15h. Dolazak u Istanbul u 12.25h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi na liniji TK 716 u 20.20h. Večera i odmor tijekom noćnog leta.

2. dan, New Delhi

Očekivano slijetanje u Delhi u 04.35h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Doručak te nakon kraćeg odmora odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala. Tijekom razgleda imat ćete priliku iskusiti vožnju rikšom jednim od najstarijih i najprometnijih bazara Chandni Chowk, sa spletom uskih uličica i trgovina u kojima se prodaje gotovo sve, od curryja do dijamanata. Povratak u hotel, prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

3. dan, New Delhi – Agra (205 km / cca 5h)

Nakon doručka, razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Kutab minareta (dio UNESCO-a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Put dalje vodi do Vrata Indije, spomenika indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; pa do Predsjedničke rezidencije; Parlamenta i ostalih zgrada vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Prije polaska prema srednjovjekovnoj Agri, kratko ćemo se zaustaviti kod hrama Lotus, jednog od simbola grada i remek-djela moderne indijske arhitekture. Slijedi prijevoz do Agre, prve mogulske prijestolnice. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, Agra

Doručak te posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do impozantne tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Slijedi posjet grobnici Itimad-ud-Daulah, prvoj grobnici izgrađenoj od bijelog mramora i na obalama rijeke Yamuna te je zato često nazivaju Baby Taj. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu „Saga o ljubavi“ (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

5. dan, Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur (245 km / cca 5h)

Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Impresivna je džamija Jama Masjid; Buland Darwaza – Vrata pobjede visoka 54 m izgrađena u čast Akbarove pobjede u Gujaratu; palača Jodha Bai, zanimljiv spoj hinduističke i islamske arhitekture; mramorna grobnica šeika Salim Chistia. Po dolasku u Jaipur, smještaj u hotel. Ovaj slikoviti „ružičasti grad“ dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno je jedan od simbola indijske civilizacije. Noćenje.

6. dan, Jaipur

Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te posjet Hawa Mahalu – Palači vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. U smiraj dana razgled ćemo zaokružiti posjetom monumentalnom hinduističkom hramu Birla Mandir, posvećenom bogu Višnu, smještenom podno utvrde Moti Dungri. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan, Jaipur – Mumbai

Doručak. Prijevoz prema zračnoj luci Jaipur i let za Mumbai, najbogatiji i najveći indijski grad i luku na Arapskom moru. Po dolasku, razgled ovog velikog grada još većih suprotnosti, u kojem ekstremna nejednakost bogatstva i apsolutnog siromaštva žive rame uz rame: Vrata Indije, slavoluk izgrađen u spomen na dolazak engleskog kralja Georgea V. i kraljice Marije 1911. Godine; Chhatrapati Shivaji, ranije poznat kao Victoria Terminus, povijesni željeznički kolodvor prekrasne neogotičke arhitekture s indijskim tradicionalnim ukrasima; pristanište Dhobi Ghat, poznata praonica rublja na otvorenom, gdje ćete vidjeti stotinjak muškaraca koji zajedno sa svojim obiteljima rade u obiteljskom poslu pranja odjeće; poslovna četvrt Nariman Point;  šetnica Marine drive, duga 3 km, duž koje se nalaze brojni hoteli i domovi poznatih osoba. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativni odlazak u Bollywood, centar najveće filmske produkcije u svijetu u kojem ćete, pogledom iza scene, doživjeti sve čari indijske filmske industrije. Noćenje.

8. dan, Mumbai – Istanbul – Zagreb

Odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul na letu TK 721 u 06.55h, s dolaskom u 11.35 po lokalnom vremenu. Mogućnost fakultativnog odlaska do Ataköy marine, prve marine u Turskoj nagrađene od strane britanskog udruženja marina TYHA s Pet zlatnih sidara (najveća nagrada). Marina je dio velikog turističkog kompleksa uz hotele pet zvjezdica, trgovački centar Galleria (prvi moderan trgovački centar u Turskoj otvoren 1988. godine) i sportski centar Sport International. Povratak u zračnu luku te prijava na let za Zagreb na liniji TK 1055 u 19.00h. Očekivano vrijeme dolaska u 19.05h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

21.10.-28.10.2018.
First minute vrijedi do 01.09.2018.* 8.490 kn
Redovna cijena 8.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 2.390 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.290 kn

Napomena: first minute cijena važeća je do 01.09. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa), uključujući i lokalni let na relaciji Jaipur – Mumbai;
 • prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • smještaj u New Delhiju u hotelu Radisson Gurugram Udyog Vihar 5* / Radisson Blu Paschim Vihar 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
 • smještaj u Agri u hotelu Jaypee Palace 5* / Crystal Sarowar Premier 5* ili sl. dvokrevetnoj sobi na na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • smještaj u Jaipuru u hotelu Holiday Inn City Centre 5* / Radisson Blu Jaipur 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • smještaj u Mumbaiju u hotelu Orchid Mumbai 5* / Sea Princess 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • vožnju rikšom u New Delhiju;
 • jahanje na slonu u Jaipuru;
 • pratitelja iz Zagreba;
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 2.290  kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.390 kn, obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 45 USD, trošak vize za Indiju (575 kn), doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).

Popusti:

Dijete 2-4,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja:                                       2.000 kn

Dijete 5-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe na pomoćnom ležaju:                     800 kn

Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju:                                                                   400 kn  

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:

Polupansion (6 večera u hotelima): 990 kn

Predstava Saga o ljubavi u Agri: 290 kn po osobi

uključeno: ulaznica (platinum kategorija – prvih 7 redova) i povratni transfer

Bollywood: 890 kn po osobi

uključeno: prijevoz, obilazak Bollywooda uz lokalnog vodiča na engleskom jeziku (obilazak studija, prisustvovanje live set snimanju, pogled na tehničare i aktivnosti iza scene…)

Ataköy marina, Istanbul: 290 kn (uključen povratni transfer od/do zračne luke, viza za Tursku)

Viza za Indiju:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju.

GO putnička agencija svojim putnicima uz besplatno posredovanje može ishoditi online visu (eTV) putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html –  cijena 82 USD uključivši bankovni trošak (575 kn).

Viza se ishodi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju).

 

Red letenja:

TK1054  21OCT  ZAGREB      ISTANBUL    09:15  12:25

TK 716   21OCT  ISTANBUL   DELHI           20:20  04:35+1

TK 721   28OCT  MUMBAI      ISTANBUL    06:55  11:35

TK1055  28OCT  ISTANBUL   ZAGREB      19:00  19:05

*sve lokalna vremena

 

Minimalan broj putnika: 15


Šifra aranžmana: 45

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka