Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Kazahstan i Kirgistan

Festival ptica na obali jezera Issyk-Kul

10 dana/ 8 noći

Datum putovanja: 04.08.- 14.08.2019.


1. dan, Zagreb – Moskva – Almaty

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. Prijava na let na liniji SU2014(Aeroflot) u 13.05 sati. Dolazak u Moskvu u 17.05 sati. Nastavak putovanja na liniji SU1946 (Aerflot) u 21 sat.

2. dan, Almaty

Dolazak u Almaty u 4.25 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel te smještaj. Nakon odmora i doručka, odlazak u razgled grada Almati. Posjet Panfilov parku nazvanom po 28 heroja, Katedrala Zenkov najstarija zgrada u gradu, potpuno drvena, izgrađena bez metalnih čavala,  Memorijalni kompleks posvećen Drugom svjetskom ratu s vječnim plamenom. Središnja muslimanska džamija, Trg nezavisnosti s tri glavna simbola Kazahstana, Obelisk posvećen neovisnosti. Vožnja prema vrhu brda Kok-Tube, gdje možete uživati u nezaboravnoj panorami grada Almaty.  Odlazak do Zelenog bazara (bazar sa suvenirima i raznom robom). Večera. Noćenje u hotelu.

3. dan, Almaty – Basshi (180 km; 4 sata vožnje)

Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema Basshi kroz Altyn-Emel. Proglašen je nacionalnim parkom prirode s ciljem očuvanja jedinstvenog prirodnog kompleksa, arheoloških, povijesnih i kulturnih spomenika, te rijetkih i ugroženih vrsta životinja i biljaka. Na području Parka ukupne površine 520.000 ha izmjenjuju se planinski i pješčano-pustinjski predjeli. Po dolasku u Bashi vožnja do “pjevajućih dina” koje su zaštitni znak zemlje. 150 metara visoka pješčana dina, smještena između dva stjenovita planinska lanca uistinu je spektakularna. Postoji samo nekoliko tih osamljenih pješčanih dina na svijetu. Ljudi kažu kada je zrak dovoljno suh; vjetar koji prolazi kroz zrna pijeska stvara zvukove slične glazbi orgulja. Postoji praznovjerje da će se san osobe koja se uspije popeti se na vrh dine ostvariti. Večeras je noćenje organizirano u privatnom smještaju, pansionu.

4. dan, Basshi – Charyn –  Saty (350 km, 5-6 sati vožnje)

Doručak u pansionu i odjava. Prijevoz do kanjona Charyn. To je nevjerojatna tvorevina prirode koja postoji milijunima godina, slikovita i raznolika u geomorfološkim aspektima. Visina strmih brjegova doseže 150-300 metara. Brojne gudure i vododerine čine gustu mrežu. Vjetar i voda stvorili su zapanjujuću “dolinu Crvenih dvoraca”. Duž doline okruženi ste kulama fantastičnih oblika, izgrađenih od sedimenta. Tijekom vremena priroda je stvorila ta arhitektonska čuda, bez žurbe, izgradila je veličanstvene dvorce. Večera i noćenje u selu Saty.

5. dan, Saty – Jezera Kolsay – Karakol 

Nakon doručka odjava iz hotela. Putujete za Kyrgyzstan do Karakola preko doline Karkara. Zaustavljanje kod jezera Kolsay koje čini kaskadu od tri jezera u grebenu Kungey Alatau. Jezera su tamnoplave boje i ispunjena čistom ledenom vodom. Nastavak vožnje do kazahstansko-kirgiške granice. Granične formalnosti. Po dolasku u Karakol prijava  u hotel. Večera je organizirana kod domaćina u obiteljskoj atmosferi. Noćenje u hotelu.

6. dan, Karakol  – Južna obala jezera Issyk-Kul

Nakon doručka odlazak na razgled Karakola, zaustavljanje kod Dunganske džamije koju je izgradio kineski arhitekt  sa svojih 20 radnika u periodu između 1907. i 1910. godine. Izgrađena je u cijelosti od drveta, bez jednog čavla. Dungani su prvi put stigli u Karakol iz Kine, kao izbjeglice 1877. i stvorili malu zajednicu. Odlazak do ruske pravoslavne crkve – Katedrala Svetog Trojstva primjer je tipične Ruske pravoslavne crkve, koja je pod Sovjetima služila kao plesna dvorana i kao škola tijekom Drugog svjetskog. Prijeći ćete na južnu obalu jezera Issyk-Kul. To je drugo po veličini planinsko jezero na svijetu na nadmorskoj visini od 1607 metara.  Na putu ćete vidjeti klanac Jety Oguzu. Jety-Oguz (prevedeno s kirgizma kao “sedam bikova”) ime je dobilo po lancu potrošenih stijena crvene boje, koji podsjećaju na bikove koji leže na tlu i koji su zaštitni znak klanca. Najpoznatija stijena je “Broken Heart”, ispred kojeg se uvijek fotografiraju zaljubljeni. Vožnja do doline Barskoon kako biste vidjeli vodopad i prošetali. Nastavak vožnje do doline Skazke. Dok prolazite kroz nju, vaša mašta će se rasplamsati u svim ovim bojama i oblicima koje samo priroda može napraviti. Prošećite kroz dolinu prije večere koja je organizirana u kampu Yurt Tosor. Noćenje u kampu.

7. dan, Festival “Birds of Pray ” – Kochkor

Nakon doručka u odlazak na Birds of Pray Festival na kojem ćete vidjeti demonstraciju lova sa orlom, folklornu predstavu, prodajnu izložbu rukotvorina i suvenira i kušati kirgijske kulinarske specijalitete.

Nakon Festivala vožnja za Kochkor. Također ćemo se zaustaviti u selu Kyzyl-Tuu gdje lokalni majstori izrađuju drvene dijelove jurta. Noćenje u gostinjskoj kući.

8. dan, Kochkor – Jezero Song Kul

Nakon doručka transfer do jezera Song Kul. Posjetit ćemo radionicu platna koje se koristi za šatore, jurte u Kochkoru. Vidjet ćete kako se materijal izrađuje i šiva. Večeras je smještaj organiziran u yurti (ovo je tradicionalni dom nomadskih pastira). Kušajte kymyz (kobilje mlijeko) i promatrajte pastirsku ženu koja priprema kruh i sir. Možete se uputiti u šetnju ili na jahanje na konjima. Večera i noćenje u kampu Yurt.

9. dan, Song – Kul Lake – Bishkek (160 km 3-4 sata vožnje)

Nakon doručka transfer u Biškek. Na putu posjet Balasagunu. Grad je u 20.stoljeću sagradio Karakhanid Khaganate koji je i proširio islam u Kirgistanu, Toranj Burana čija je  izgradnja trajala od 10. do 11. stoljeća. Prvobitna visina tornja nije bila manja od 40 m, ali je njegov gornji dio stradao u potresu. Do danas, visina je 21, 7 metara. Nastavk vožnje prema Biškeku. Po dolasku prijava u hotel. Odlazak na večernji razgled, središnji Trg Ala Too, povijesni muzej,  Park Oak. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

10. dan, Bishkek – Moskva –  Zagreb

Rana odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do Zračne luke i prijava na let za Moskvu na liniji  SU1883 (Aeroflot) u 6.20 sati. Dolazak u Moskvu u 7.55 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji SU2040 (Aeroflot) u 10.05 sati. Dolazak u Zagreb u 12.15 sati.

 

Cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi po osobi: 12.190 kn 11.990 kn *first minute

*First minute cijena vrijedi za određeni broj mjesta.

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe po osobi:  1.400 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi iz Zagreba,
 • smještaj u hotelima: 1 noćenja s doručkom u hotelu u Almaty, 1 noćenje s doručkom u hotelu u Karakolu, 1 noćenje u hotelu u Bishkeku, privatni smještaj (guesthouse) 1 noćenje s doručkom u Altyn Emilu, 1 noćenje s doručkom u Kochkoru, 1 noćenje s doručkom u jurt kampu u Tosoru i 1 noćenje s doručkom u Son Kul jurt kampu (dijeljeni smještaj i kupaonica), 1 ručak i 8 večera u lokalnim restoranima ili domaćinstvima,
 • prijevoz za grupu od 10-20 osoba s dva Mercedes Sprintera,
 • bocu vode po osobi i danu,
 • pratitelja putovanja  na hrvatskom jeziku,
 • lokalnog vodiča,
 • ulaznice za muzeje koji se posjećuju,
 • ulaznicu na festival,
 • razglede prema programu,
 • jamčevinu i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.400 kn,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.200 kn,
 • dodatne izlete,
 • obroke i osobne troškove te sve što nije navedeno pod cijena uključuje,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 eur po osobi za cijelo putovanje (plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja),
 • putna osiguranja (preporučujemo).

 

Minimalni broj putnika: 15

Kazahstanski i Kirgistanci čuvaju svoje tradicije, a festivali se održavaju kako bi se nacija ujedinila i kako bi njegovali  svoje tradicije i običaje. Na ovom putovanju vidjet ćete yurtove, folklorne predstave, konjičke sportske igre (kyz kuumai, tyiyn enmei, eer oodarysh), kok-boru, sudjelovat ćete u radionicama, isprobati nacionalnu kuhinju i zaplesati uz tradicionalne nomadske plesove. Upustite se u ovu avanturu sa nama.

Naša preporuka