Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Jordan

Jordan putovanje – zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: u pripremi


1. dan, Zagreb – Amman

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 7 sati sa pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova u 9.15 sati na liniji TK1056 (Turkish Airlines) s obrokom tijekom leta. Slijetanje u Istanbul  u 12.30 sati. Nastavak leta za Amman u 21 sat na liniji TK812 (Turkish Airlines). Dolazak u Aman u 22.50 sati. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj, noćenje.

2. dan, Madaba – Mt. Nebo – Betanija – Mrtvo more – Petra

Doručak. Odlazak prema Madabi, gradu poznatom po grčkoj crkvi sv. Jurja (gdje se čuva mozaik karte Svete zemlje iz 6. stoljeća) kao i po mnogim bizantinskim mozaicima u arheološkom parku, Crkvi apostola i Muzeju Madabe. Nastavak puta prema Planini Nebo najsvetijem mjestu u Jordanu, odakle je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji, gdje je umro, a tu je i sahranjen. S planine se pruža veličanstven pogled prema Jordanskoj dolini. Slijedi put prema Betaniji, mjestu Isusova krštenja na rijeci Jordan, a nakon toga prema Mrtvom moru, najnižoj točci koja se nalazi oko 400 metara ispod površine svjetskog mora. Mogućnost kupanja i mazanja blatom. Slijedi nastavak puta prema Petri. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

3. dan, Petra – Wadi Rum – Amman

Doručak. Razgled jedinstvenog grada uklesanog u ružičaste stijene, do kojeg se dolazi kroz kilometar dug kanjon. Grad, sagrađen od strane Nabatejaca, je imao svoj vrhunac razvoja  1. i 2. stoljeću kao trgovačko središte. Razgled brojnih kamenih grobnica, amfiteatra, sudnice, samostana, trijumfalnih vrata. Slijedi vožnja prema pustinji Wadi Rum. Po dolasku, vožnja džipovima krajolikom koji je T.E. Lawrence opisao kao “mjesečev pejzaž – beskrajan, odzvanjajući, sličan Bogu…” Povratak u Amman. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

4. dan, Amman – Jerash – Amman

Doručak. Odlazak u kratak razgled Ammana: antička Citadela, Jordanski Nacionalni muzej arheologije, rimsko kazalište. Odlazak prema Jerashu, antičkom gradu, jednom od najbolje sačuvanih rimskih lokaliteta. Razgled očuvanih ulica s kolonadama, kazalištem, hramovima. Povratak u Amman. Odlazak na večeru u tradicionalni restoran.  Organizirani prijevoz do Zračne luke u Ammanu.

5. dan, Amman – Zagreb

Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 02.40 sati na liniji TK815 (Turkish Airlines)  Dolazak u Istanbul u 06.15 sati, nastavak za Zagreb u 08.05 sati. Dolazak u Zagreb u 08.15 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi: u pripremi

Doplata za zrakoplovne pristojbe:

Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi (Zagreb-Istanbul-Amman-Istanbul-Zagreb), smještaj u hotelima 4* na bazi 1 noćenja s doručkom i 2 polupansiona i večera u restoranu, prijevoz i razglede udobnim klimatiziranim autobusom prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju, jahanje na konjima u Petri, vožnju džipovima u Wadi Rumu, hrvatskog pratitelja i lokalnog vodiča na engleskom jeziku, vizu i izlaznu pristojbu, te organizaciju putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

obaveznu nadoplatu za zrakoplovne pristojbe, napojnice vozaču i vodiču 15 eur (plaćanje na licu mjesta).

Jordan putovanje – napomene:

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Agencija pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

Jordan putovanje: minimalni broj prijavljenih putnika: 15

 

Jordan – nekoliko zanimljivih detalja:

  • Glavni grad Jordana – Amman – u antičko doba se zvao Philadelphia
  • Nacionalni cvijet Jordana je – crni iris
  • Jordan je jedina bliskoistočna zemlja bez izvora nafte?! Možda je doista tako a možda su Jordanci jednostavno procijenili da im takva situacija bolje odgovara. Možda njihovo iskustvo pokazuje da  gdje ima puno nafte ima puno raznih interesa i nestabilnosti? Pa je bolje imati mir i kupovati jeftinu naftu od susjeda.
  • Jordan je prepun biblijskih lokaliteta – tu se nalazi Planina Nebo,  Mrtvo more, te  Betanija – mjesto Isusovog krštenja na rijeci Jordan
  • Petra je grad koji ne treba opisivati – treba je posjetiti i prošetati njome. Petra s pravom pripada ekskluzivnoj grupi  “Novih 7 svjetskih čuda” koja su proglašena u Lisabonu 2007. godine. (Uz Petru, tu spada još i Kineski zid, Taj Mahal,  rimski Colosseum,  Chichen Itza, Machu Picchu i statua Krista Otkupitelja iznad Ria)

jordan i izrael 9 dana  1024x149 - Jordan putovanje | 5 dana

Libanon baner 1024x149 - Jordan putovanje | 5 dana

Naša preporuka