Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje na Bali

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 14.08.-23.08.2019. (popunjeno, garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Doha

Sastanak u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu te prijava na let 90 min prije te polazak u 09:45 h prema Dohi, gdje je dolazak predviđen u 16:15 h. Slijedi nastavak leta u 17:05 h prema Denpasaru.

2. dan, Doha – Bali/Benoa

Slijetanje u Denpasar u 08:10 h (lokalno vrijeme). Transfer do hotela 4* u Benoi. Smještaj u hotel, noćenje.

3. dan, Bali/Benoa

Rani doručak. Slobodan  dan za kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače, ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove. Noćenje.

4. dan, Bali/Benoa/Kintamani/Mount Batur/Tampaksiring

Nakon doručka odlazak na izlet. Bali je poznat po svojim tradicionalnim plesovima. Prva stanica na ovom izletu je uživanje u vještom plesu balijskih plesača. Nakon toga vidjet ćete umjetnost izrade srebra i obrade drva. Put se nastavlja prema Kintamaniju, gdje ćete vidjeti prekrasno jezero Batur te aktivni vulkan Mount Batur. Nakon kratke stanke nastavak puta prema Tampaksiring, „Izvor Mladosti“. U ovom hramu nalazi se voda koja se koristi za razne vjerske hinduističke obrede. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, Bali/Benoa

Doručak. Dan slobodan za vježbanje joge, kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili odlazak u prirodu. Bujno zelenilo prožima sve kutke Balija. Naselja su prožeta prirodom, svježa voda slijeva se niz terasasta polja, kroz hramske nasade i gradske šume prepune majmuna. Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Noćenje u hotelu.

6. dan, Bali/Benoa

Doručak. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo isprobavanje tradicionalne kuhinje otoka. Hrana na Baliju je nešto drugačija od indonezijske hrane. Glavna je svakodnevna hrana riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom), Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće – durian. Groznog je mirisa, ali savršenog okusa. Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

7. dan, Bali/Mount Agung/Besakih/Bukit Jambul/Penglipuran/Kerta Gosa/Benoa

Nakon ranog doručka odlazak na izlet do istočnog dijela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. godine. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka hramova“. Stat ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak. Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16. st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu Kerta Gosa u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan, Bali/Batubula/Celuk/Benoa

Doručak. Prijepodne slobodno za kupanje, sunčanje, opuštanje. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Oko 13h odlazimo iz hotela i vodimo vas na izlet kreiran isključivo za shopping. Potražite ručno izrađene suvenire u selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti ili pak selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata. U nastavku putovanja pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te doći u Ubud poznat po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Na kraju vas pozivamo da pogledate poznati Kecak&Fire ples koji se izvodi samo navečer. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan, Bali/Benoa/Denpasar – Doha

Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Odjava iz hotela i pripema za transfer do zračne luke Denpasar te priprema za let prema Dohi u 18:45h. Slijetanje u Dohu predviđeno je u 23:20h.

10. dan, Doha – Zagreb

Slijedi let za Zagreb u 02:00 h. Predviđen dolazak u 07:00 h. Kraj programa

 

Cijena aranžmana po osobi: 7.590 kn 6.990 kn first minute* 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Moguća doplata za hotel 5*: na upit

*First minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja kapaciteta.

 

Cijena uključuje:

-prijevoz zrakoplovom iz Zagreba u ekonomskoj klasi (aviokompanija Qatar)

-transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,

-smještaj u hotelu 4* na osnovi 7 noćenja s doručkom

-sve razglede prema programu

-uslugu lokalnog agenta na destinaciji i troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

-zrakoplovne pristojbe od 2.990 kn – obavezna doplata kod prijave (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije)

-doplata za jednokrevetnu sobu: 2.990 kn

-dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno

-pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 900 kn

-putno osiguranje (preporučamo)

 

Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja karte. 

VIZA: nije potrebna.

Hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana.

 

Red letenja:

QR 216  14AUG 3 ZAGDOH          0945 1615

QR 964  14AUG 3 DOHDPS          1705 0810+1

QR 963  22AUG 4 DPSDOH          1845 2320

QR 215  23AUG 5 DOHZAG         0200 0700

 

Minimalan broj putnika za realizaciju programa: 2


Šifra aranžmana: 16

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka