Putovanje na Bali

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 18.06.-27.06.2022. (garantirani polazak)


1. dan, Zagreb – Istanbul – Denpasar

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova i podjela putnih dokumenata od strane pratitelja putovanja. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish airways za Istanbul u 20.15h. Po dolasku u Istanbul 23:30h slijedi nastavak leta za Denpasar s polaskom u 02:10h (noćni let).

2. dan, Denpasar – Ubud

Slijetanje na Bali je predviđeno u 19:30h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi doček mjesnog agenta i transfer do hotela 4* koji se nalazi centralnom dijelu Balija – Ubud. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan, Ubud – City tura + Bali swing opcija

Nakon doručka predlažemo razgleda Ubud-a i okolice. Razgleda započinjemo sa posjetom Monkey Forest-u, živopisnoj šumi majmuna koju Balinežani smatraju svetom i koja se proteže na na površini od oko 10 hektara. U šumi ćemo vidjeti preko 700 razigranih majmuna kako slobodno žive u svom prirodnom staništu. Slijedi razgled grada Ubuda, okruženog prekasnom prirodom i rižinim poljima. Ubud i dalje nosi titulu kraljevskog grada, te se može pohvaliti drevnim hramovima, palačama i srdačnim stanovništvom. Slobodno vrijeme za ručak te kupnju tradicionalnih lokalnih proizvoda na tržnici rukotvorina. Nakon razgleda mogućnost odlaska na Bali Swing, jedno od najpoželjnijih mjesta za fotografiranje na svijetu. Kompleks nudi brojna mjesta za fotografiranje, od kojih se najviše ističu ljuljačke na visini od 10 do 70 metara na kojima možete iskusiti slobodu ljuljanja visoko iznad drveća. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, Ubud – Bedugul

Nakon doručka predlažemo odlazak na turu „Bedugul“ s lokalnim vodičem. Prva postaja će biti Šivin Hram koji se nalazi na jezeru Bratan, jedan od najljepših balinežanskih hramova koji je obvezan sadržaj svake knjige o Baliju. Nakon razgledavanja hrama i područja oko jezera slijedi posjet obližnjoj tradicionalnoj tržnici gdje se mogu vidjeti, probati ili kupiti različiti lokalni začini, tropsko voće, povrće i suveniri po izrazito povoljnim cijenama uz obavezno cjenkanje. Sljedeća postaja je mali i jednostavan ali izrazito lijep i prirodan Park Leptira u području Tabanan, najplodnijeg predjela i žitnice Balija. U sklopu iste regije nalaze se rižina polja Jati Luwih, najljepša rižina polja na Baliju zaštićena UNESCO-om. Nakon šetnje prekrasnim terasastim rižinim poljima i fotografiranja slijedi ručak u obližnjem restoranu sa pogledom. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan, Ubud – Mistični istok

Nakon doručka predlažemo izlet na mistični istok Balija. Vožnja istočnom obalom uz more oko do Goa Lawah – hrama na samoj obali unutar kojeg se nalazi pećina šišmiša po kojem je i dobio ime. Nakon kratkog razgledavanja hrama i odmora nastavljamo dalje prema Tirta Ganggi – rezidenciji i kupalištu kralja pokrajine Karangasem iz 19 stoljeća. Objekt je bio prilično devastiran za vrijeme velike erupcije vulkana Gunung Agung 1963. godine nakon čega je pomno restauriran. Ručak u obližnjem restoranu s predivnim pogledom na rižina polja. Izlet nastavljamo posjetom druge palače kraljevstva Karangasem, impozantnog zdanja prekrasne arhitekture i vrtova koje se zove Taman Ujung što znači “vrt na samom kraju”. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

6. dan, Ubud – Nusa Dua (Bali)

Nakon doručka, slijedi vožnja prema južnom dijelu otoka, Nusa Dui, gdje se nalaze najljepše plaže Balija. Prijava i smještaj u hotelu 4*. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Preporučujemo posjet jednom od beach barova. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan, Nusa Dua – Nusa Penida

Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Predlažemo jednodnevni izlet na Nusa Penidu – najveći i najljepši iz skupine tri otoka koji se nalaze jugoistočno od Balija. Imati ćete priliku uživati u predivnim prizorima egzotične prirode i plavetnila Indijskog oceana. Posjet predivnim plažama zapadnoga dijela otoka čija je ljepota i čar netaknute prirode obišla cijeli svijet – Kelingking i Broken beach te prirodnog bazena Angel’s Billabong koji je pravo prirodno čudo. Mogućnost kupanja na plaži Crystal beach. U programu i cijenu izleta je uključen i ručak. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vrijeme vrijeme. Noćenje.

8. dan, Nusa Dua – Uluwatu – Tanah Lot – Jimbaran

Nakon doručka predlažemo izlet unutar kojeg ćemo posjetiti neke od najvećih znamenitosti Balija. Dan započinjemo hramom Tanah Lot posvećenom Balinežanskim bogovima mora. Za vrijeme oseke, u hramu se može vidjeti i dodirnuti Svetu Zmiju (Balinežani vjeruju da donosi sreću) koja obitava u pećini nasuprot hramu. Potom slijedi posjet hramu na stijeni Uluwatu koji se nalazi na krajnjem jugu otoka, izgrađenog na samom rubu 70 metara visoke litice.

9. dan, Nusa Dua – Istanbul

Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za stjecanje posljednjih uspomena sa čudesnog Balija. Predlažemo posjet nekim od najljepših plaža na Baliju: Nusa Dua, Pandawa, Dreamland, Balangan, Bingin, Padang Padang i mnoge druge. Uživajte u rajskim plažama, okušajte se u ronjenju, vožnji jet-skijem i ostalim aktivnostima na vodi. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Istanbul u 21.00h. Noćni let.

10. dan, Istanbul – Zagreb

Po dolasku u Istanbul u 04:50h slijedi nastavak leta za Zagreb u 07:00h. Dolazak u Zagreb u 08:05h po lokalnom vremenu.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.490 kn 6.890 kn first minute*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.390 kn

*First minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja kapaciteta.

 

Cijena uključuje:

– povratna avionska karta Zagreb – Denpasar – Zagreb (uključena predana prtljaga 1×23 kg i ručna prtljaga 1×7 kg)

– transferi na destinaciji na relaciji zračna luka – hotel Ubud – hotel Nusa Dua – zračna luka

– noćenja s doručkom u hotelima s 4*:

– organizacija putovanja

– pratitelj putovanja iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

Cijena ne uključuje:

– zrakoplovne pristojbe 2.390,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– troškove osobne prirode
– fakultativni izleti i ulaznice:   

– Ubud i okolica – 300 kn (nije uključena ulaznica za Bali Swing: 245 kn po osobi, uključuje 18
ljuljački i ručak/buffet)
– Tura Bedugul: Žitnica Balija, rižina polja Jati Luwih i park leptira – 420 kn (uključen ručak)
– Istočna obala Balija – 380 kn
– Tura Tanah Lot – Uluwatu – Jimbaran: 380 kn
–  Nusa Penida – 750 kn (uključen ručak)

– napojnice za lokalne vodiče
– jednokrevetna soba 1.860 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (obavezno ugovoriti 48h od prve uplate)

Napomene:

– putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma izlaska iz zemlje
– konačni raspored izleta po danima, njihove cijene i program provođenja se dostavljaju svim putnicima unutar završnog pisma mjesec dana prije puta
– hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana. Ulazak u Indoneziju moguć je u zračnim lukama: Denpasar-Bali (DPS)

 

Raspored letova:

 TK1056  18JUN  ZAGREB ISTANBUL   2015 2330 

TK  66  19JUN  ISTANBUL DENPASAR   0210 1930

TK  67  26JUN  DENPASAR ISTANBUL   2100 0450*

TK1053  27JUN  ISTANBUL ZAGREB   0700 0805 

 

COVID INFO:

Za ulazak na Bali svi putnici stariji od 18 godina moraju biti u potpunosti cijepljeni sa dvije doze cijepiva, te da je prošlo 14 dana od primitka druge doze. Za putnike koji su primili Johnson & Johnson samo u jednoj dozi moraju biti u karanteni od 5 dana na Baliju. Prije polaska na putovanje potrebno je napraviti PCR test na ENG jeziku 48h prije polaska na avion, te prilikom dolaska na Bali se mora napraviti još jedan PCR test u zračnoj luci na Baliju. Nakon dolaska PCR testa, putnici su slobodni kretati se po Baliju.

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 10


Šifra aranžmana: 06

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na sljedećem: linku

Naša preporuka