Azurtours Ljetovanje Jadran Malta Hotel Santana 4*

Hotel Santana 4*

Malta, Malta, Malta

Izaberite smještaj po Vašoj mjeri

Dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem, Classic, Noćenje i doručak
Gosti: 2 + 1
Dvokrevetna soba, Classic, Noćenje i doručak
Gosti: 2 + 0
Jednokrevetna soba, Classic, Noćenje i doručak
Gosti: 1 + 0

Sadržaj

Lokacija

Malta

Korisne informacije – Malta:

Službeno ime države: Republika Malta
Geografski položaj: Malteški su otoci otočje koje se nalazi u središnjem dijelu Sredozemnog mora. Udaljeni su 93 km od talijanskog otoka Sicilije i oko 360 km od Libije. U cijelom otočju naseljena su samo tri najveća otoka: Malta, Gozo (Għawdex) i Comino (Kemmuna). Svi ostali manji otoci i otočići nisu naseljeni.
Broj stanovnika: 518.536 (2021.)
Površina: 316 km²
Glavni grad: Valletta
Klima: Malta ima mediteransku klimu s blagim, kišovitim zimama i toplim, suhim ljetima. Općenito se može reći da na Malti godišnje vladaju dva doba, zbog čega su u toplijim mjesecima otoci privlačni turistima. Ipak, u proljeće znaju puhati jaki hladni vjetrovi.
Službeni jezik: malteški i engleski
Religija: Malta je izrazito katolička zemlja, s jednim od najvećih postotaka udjela rimokatolika u stanovništvu na svijetu.
Vremenska razlika: isto kao u Hrvatskoj
Novčana jedinica: Euro
Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Pozivni broj zemlje: +356
Hrana: malteška kuhinja je mješavina utjecaja različitih naroda koji su kroz povijest prošli kroz ovaj otok. Osjeća se talijanska kuhinja, španjolska, francuska, britanska itd. Neki od specijaliteta su: Stuffat tal-fenek – gulaš od zeca, često se spominje kao nacionalno jelo; Bragioli – punjene goveđe rolice pirjane u vinu; Bigilla – namaz od graha; Lampuki pie – riblja pita; Soppa tal-Armla – juha udovice, juha od različitog povrća, glavni sastojak je grašak ili grah; Ftira Għawdxija – Gozitan pizza, malo drugačije tijesto i umjesto šunke stavljaju ricottu, kozji sir i krumpir; Pastizzi – slano pecivo punjeno ricottom ili graško; Cisk – lokalno pivo; Kinnie – bezalkoholno, gazirano piće od gorke naranče i ekstrakta pelina.
Kupovina: popularni suveniri su: malteški stakleni proizvodi (pepeljare, vaze, čaše, figurice), ručke u obliku dupina, čipka (stolnjak, kišobran) minijaturne kopije popularnih malteških građevina, predmeti sa viteškim simbolima, Malteško vino (Marsovin, Camilleri), marinada, med, sir.
Kreditne kartice: većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
Odjeća i obuća: preporučujemo ugodnu pamučnu odjeću i udobnu obuću. Ponesite i zaštitu od kiše, vjetra i sunca, bez obzira u kojem periodu godine putujete.
Električni napon: 230 V te Vam je potreban adapter tipa G
Napojnice: ako ste zadovoljni pruženom uslugom uobičajeno je ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu, taksiju…