Ovo putovanje je isteklo. Za 6 sekundi preusmjerit ćemo vas na aktualnu ponudu putovanja.

Putovanje Atena i Meteora

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: hoteli u gradu, lokalni vodič na hrvatskom jeziku!

Datum putovanja: 29.04.-03.05.2020.


1. dan, Zagreb – Atena

Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu u 13.00h kod šaltera informacija. Let za Atenu zrakoplovom Croatia Airlines u 14.35h (međuslijetanje u Dubrovniku u 15.35h, te nastavak leta u 16.20h), s dolaskom u Atenu u 19.00h. Po dolasku, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel te  odlazak u večernju šetnju u pratnji pratitelja putovanja te upoznavanje grada. Slobodno za večeru u nekom od brojnih restorana i tipičnih grčkih taverni. Noćenje.

2. dan, Atena

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Partenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, Parlament, Sveučilište, Predsjednička palača, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, Zeusov hram i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Mogućnost odlaska u Novi muzej Akropole gdje se i dalje vrše arheološka iskapanja, posjet Arheološkom muzeju, koji čuva veličanstvenu zbirku starogrčke kulture, ili pak šetnja i uživanje u starom dijelu grada zvanom Plaka s mnoštvom tipičnih grčkih taverni, restorana, kafića i suvenirnica… Navečer razgled smjene predsjedničke straže ispred Parlamenta na Sintagmi te fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj taverni na Plaki. Noćenje.

3. dan, fakultativni izlet korintski kanal – Mikena – Nauplion – Epidaurus – Atena

Doručak. Slijedi fakultativni izlet u pravcu poznate pokrajine Argolide na Peloponezu koji obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata, u povratku prema Ateni, prolazak i panoramski razgled atenske luke, Pireja. Povratak u hotel, te slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, Atena – Delfi – Kalambaka

Doručak. Odlazak iz Atene u pravcu Delfa. Po dolasku, razgled arheoloških ostataka:  Apolonov hram, svetišta poznatog po Pitijinim dvosmislenim proročanstvima: Apolonov hram, Dionizijevo kazalište, stadion. Kraće slobodno vrijeme za posjet muzeju. Nastavak puta prema Kalambaki, mjestu  smještenom podno poznatih Meteora. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan, Kalambaka – Meteora – Termopil – Atena – Zagreb

Doručak. Uspon autobusom do „Lebdećih stijena“ (na grčkom Meteora) tj. čuvenih grčkih pravoslavnih manastira, smještenih na vrhovima stijena. Posjet jednom od manastira gdje i danas žive svećenici i održavaju obrede. Slijedi povratak prema Ateni. Usputno zaustavljanje kod Termopila, odnosno Termopilskog klanca gdje se odigrala čuvena Termopilska bitka između Spartanaca i Perzijanaca. Tu se nalazi Leonidov spomenik podignut u čast čuvenog spartanskog vojskovođe i kralja Leonida. Kraća stanka za fotografiranje. Nastavak vožnje za zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 19.50h (međuslijetanje u Dubrovniku), te dolazak u Zagreb u 22.20h.

 

Cijena aranžmana po osobi: 3.390 kn 3.290 kn first minute*

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:   790 kn

Treći ležaj: na upit

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom Zagreb-Atena-Zagreb, prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelima 3* u centru na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom, pratnja grupe, oganizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe 1190 kn, dodatne obroke, putno osiguranje, ulaznice za objekte od interesa, fakultativni izlet, boravišnu pristojbu (obavezno plaćanje direktno u hotelu 1.5 eur po sobi i po noćenju).

Fakultativne doplate (prilikom prijave u agenciji)

Plaćanje ulaznica za arheološke lokalitete* po želji na licu mjesta, trenutne cijene (stanje listopad 2019): Akropola 20 eur, Novi muzej Akropole 10 eur, arheološki muzej 12 eur, Mikena 12 eur, Epidaurus 12 eur, Delfi 12 eur, Meteora 3 eur; večera uz folklorni show na Plaki 290 kn      *lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

 

Fakultativni izlet (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta): cijena 300 kn (minimum 15 osoba)

 

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.

 

Važne napomene

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

– Kategorizacija hotela u Grčkoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

– Za  državljane RH viza Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.


Minimum prijavljenih putnika: 20

Naša preporuka