blank
blank
blank
blank

Atena, Delfi i Meteora

Atena putovanje – uključeni Delfi i Meteora – 5 dana zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: hoteli u gradu, lokalni vodič na hrvatskom jeziku!

Termini putovanja: 09.10.-13.10.2022. (garantirani polazak), 16.10.-20.10.2022. – STOP


1. dan, Zagreb – Atena

Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu u 13.00h kod šaltera informacija. Let za Atenu zrakoplovom Croatia Airlines u 14.40h (međuslijetanje u Dubrovniku), s dolaskom u Atenu u 19.00h. Po dolasku, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel te  odlazak u večernju šetnju u pratnji pratitelja putovanja te upoznavanje grada. Slobodno za večeru u nekom od brojnih restorana i tipičnih grčkih taverni. Noćenje.

2. dan, Atena

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Partenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, Parlament, Sveučilište, Predsjednička palača, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, Zeusov hram i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Mogućnost odlaska u Novi muzej Akropole gdje se i dalje vrše arheološka iskapanja, posjet Arheološkom muzeju, koji čuva veličanstvenu zbirku starogrčke kulture, ili pak šetnja i uživanje u starom dijelu grada zvanom Plaka s mnoštvom tipičnih grčkih taverni, restorana, kafića i suvenirnica… Navečer razgled smjene predsjedničke straže ispred Parlamenta na Sintagmi te fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj taverni na Plaki. Noćenje.

3. dan, Atena: fakultativni izlet Korintski kanal – Mikena – Nauplion – Epidaurus – Atena

Doručak. Slijedi fakultativni izlet u pravcu poznate pokrajine Argolide na Peloponezu koji obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. u povratku prema Ateni, prolazak i panoramski razgled atenske luke, Pireja. Povratak u hotel, te slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, Atena – Delfi – Kalambaka

Doručak. Odlazak iz Atene u pravcu Delfa. Po dolasku, razgled arheoloških ostataka:  Apolonov hram, svetišta poznatog po Pitijinim dvosmislenim proročanstvima: Apolonov hram, Dionizijevo kazalište, stadion. Kraće slobodno vrijeme za posjet muzeju. Nastavak puta prema Kalambaki, mjestu  smještenom podno poznatih Meteora. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan, Kalambaka – Meteora – Termopil – Atena – Zagreb

Doručak. Uspon autobusom do „Lebdećih stijena“ (na grčkom Meteora) tj. čuvenih grčkih pravoslavnih manastira, smještenih na vrhovima stijena. Posjet jednom od manastira gdje i danas žive svećenici i održavaju obrede. Slijedi povratak prema Ateni. Usputno zaustavljanje kod Termopila, odnosno Termopilskog klanca gdje se odigrala čuvena Termopilska bitka između Spartanaca i Perzijanaca. Tu se nalazi Leonidov spomenik podignut u čast čuvenog spartanskog vojskovođe i kralja Leonida. Kraća stanka za fotografiranje. Nastavak vožnje za zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 19.50h (međuslijetanje u Dubrovniku), te dolazak u Zagreb u 22.20h.


Cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi po osobi za termin 9.10.-13.10.:  3.490 kn (463,20 EUR)
FIRST MINUTE* cijena 3.290 kn (436,66 EUR)

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn (157,94 EUR) – promjenjive su do puta

Doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn (91,58 EUR)
Treći ležaj: na upit

Cijena se temelji na min. 20 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi:

prijevoz zrakoplovom Zagreb-Atena-Zagreb, prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelima 3/4* u centru na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom, pratnja grupe, oganizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe 1190 kn (157,94 EUR), dodatne obroke, putno osiguranje, ulaznice za objekte od interesa, fakultativni izlet, boravišnu pristojbu (obavezno plaćanje direktno u hotelu 2 eur po sobi i po noćenju).

Atena putovanje: Plaćanje ulaznica za arheološke lokalitete* po želji na licu mjesta, trenutne cijene:

Akropola 20 eur, Novi muzej Akropole 10 eur, arheološki muzej 12 eur, Mikena 12 eur, Epidaurus 12 eur, Delfi 12 eur, Meteora 5 eur
*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

Atena putovanje – fakultativna ponuda (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta):

izlet Argoloda cijena 50 eur (minimum 15 osoba, ulaznice se plaćaju na licu mjesta), večera uz folklorni show na Plaki 40 eur

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 29 dan prije puta ili u ratama.

 

Državljani RH koji imaju važeću EU COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili testiranju mogu bez ograničenja ući u Grčku.

Svi putnici koji ulaze u Grčku a nisu cijepljeni dužni su imati negativan rezultat molekularnog testa (PCR) za COVID-19 ne stariji od 72 sata ili negativan rezultat antigenskog testa ne stariji od 24 sata. Obveze testiranja izuzeta su djeca mlađa od 5 godina. Za cijepljenje osobe: ako je osoba u potpunosti cijepljena (prošlo je najmanje 14 dana od primitka zadnje doze cjepiva) i posjeduje važeći certifikat o cijepljenju, negativan PCR test nije potreban.  Za osobe koje su preboljele Covid-19: putnik mora predočiti pozitivan PCR molekularni ili antigenski test od ovlaštenog laboratorija ili liječničku potvrdu koja potvrđuje kako je osoba bila pozitivna na Covid-19 u posljednjih 30 do 90 dana. Potvrda se izdaje 30 dana nakon dana prvog pozitivnog Covid-19 testa i vrijedi 90 dana od dana izdavanja.  Potvrde osoba koje su cijepljene cjepivom od dvije doze, odnosno jednom u slučaju cjepiva koje sadrži samo jednu dozu, vrijede 9 mjeseci od dana posljednjeg cjepiva. Potvrde osoba koje su cijepljene trećom, odnosno „booster“ dozom vrijede neograničeno. Sve potvrde trebaju sadržavati datume testiranja ili datume primitka cjepiva. Moraju biti izdane na engleskom, njemačkom, francuskom, talijanskom, španjolskom ili ruskom jeziku te sadržavati puno ime i prezime putnika kako je navedeno u putnoj ispravi.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Grčku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


Atena putovanje:

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., id-hr-ab-01-080326927. Polica jamčevine br. 298625000158 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.


Atena putovanje: minimum prijavljenih putnika: 20

europska putovanja zrakoplovom 1 1024x149 - Atena, Delfi i Meteora | 5 dana | Zrakoplovom iz Zagreba, 9.10.

 

Naša preporuka