Putovanje Atena, Delfi i Meteora

Atena, Delfi i Meteora – Putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: hoteli u gradu, lokalni vodič na hrvatskom jeziku!

Datum putovanja: 22.05.- 26.05., 19.06.- 23.06.2021.


1. dan, Zagreb – Atena – Kalambaka

Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu u 08.00h kod šaltera informacija. Let za Atenu zrakoplovom Aegean Airlines u 09.50h s dolaskom u Atenu u 12.35h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, nastavak puta autobusom uz pauze prema Kalambaki, mjestu smještenom podno poznatih Meteora. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

2. dan, Kalambaka – Meteora – Delfi – Atena

Doručak. Odlazak iz hotela. Uspon autobusom do „Lebdećih stijena“ (na grčkom Meteora) tj. čuvenih grčkih pravoslavnih manastira, smještenih na vrhovima stijena. Posjet jednom od manastira gdje i danas žive svećenici i održavaju obrede. Nastavak puta u pravcu Delfa. Po dolasku, razgled arheoloških ostataka:  Apolonov hram, svetišta poznatog po Pitijinim dvosmislenim proročanstvima: Apolonov hram, Dionizijevo kazalište, stadion. Kraće slobodno vrijeme za posjet muzeju. Slijedi vožnja prema Ateni. Smještaj u hotel. Odlazak u šetnju i upoznavanje s gradom u pratnji pratitelja putovanja. Razgled smjene predsjedničke straže ispred Parlamenta na Sintagmi. Noćenje.

3. dan, Atena – Fakultativni izlet do Rta Sounion

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Parthenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, Parlament, Sveučilište, Predsjednička palača, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, Zeusov hram i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Preporučamo odlazak na fakultativni izlet do poznatog Rta Sounion. Razgled hrama boga Posejdona koji se smjestio na mjestu za koje kažu da ima najljepši zalazak sunca. Za one koji ostaju u Ateni predlažemo odlazak u Novi muzej Akropole gdje se i dalje vrše arheološka iskapanja, ili pak šetnja i uživanje u starom dijelu grada zvanom Plaka s mnoštvom tipičnih grčkih taverni, restorana, kafića i suvenirnica… Na večer fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj taverni na Plaki. Noćenje.

4. dan, Atena – Fakultativni izlet Korintski kanal – Mikena – Nauplion – Epidaurus – Atena

Doručak. Slijedi fakultativni izlet u pravcu poznate pokrajine Argolide na Peloponezu koji obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Povratak u hotel u popodnevnim satima. Za one koji ostaju u Ateni, predlažemo odlazak u Arheološki muzej koji čuva veličanstvenu zbirku starogrčke kulture, ili pak odlazak javnim prijevozom do obližnjih plaža atenske rivijere Glyfade.. Noćenje.

5. dan, Atena – Zagreb

Rani check out. Doručak za ponijeti. Transfer za zračnu luku oko 05.00h. Let zrakoplovom Aegean Airlinesa u 08.10h, te dolazak u Zagreb u 09.05h.

Cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi po osobi:

Ultra first minuteFirst minuteRedovna cijena 
2.290 kn*2.490 kn2.690 kn

* Ultra first minute cijene su važeće do 60 dana prije polaska ili do popunjenja max 4 sjedala po navedenoj cijeni
* First minute cijene su važeće do 45 dana prije polaska ili do popunjenja max 6 sjedala po navedenoj cijeni

Obvezna doplata za zrakoplovne takse: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn

Treći ležaj: na upit

 

Cijena se temelji na min. 20 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi:

prijevoz zrakoplovom Zagreb-Atena-Zagreb, prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelima 3* superior u centru na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom, pratnja grupe, oganizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe 1190 kn, dodatne obroke, putno osiguranje, ulaznice za objekte od interesa, fakultativni izlet, boravišnu pristojbu (obavezno plaćanje direktno u hotelu 1.5 eur po sobi i po noćenju).

 

Fakultativne doplate (prilikom prijave u agenciji):  Sounion 140 kn, Argolida 300 kn (minimum 15 osoba)

Plaćanje ulaznica za arheološke lokalitete* po želji na licu mjesta, trenutne cijene (stanje listopad 2020): Akropola 20 eur, Novi muzej Akropole 10 eur, Arheološki muzej 12 eur, Sounion 8 eur, Mikena 12 eur, Epidaurus 12 eur, Delfi 12 eur, Meteora 3 eur; večera uz folklorni show na Plaki 290 kn

*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

 

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.

 

Važne napomene

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

– Kategorizacija hotela u Grčkoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

– Za  državljane RH viza Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.


Minimum prijavljenih putnika: 20

Naša preporuka