Istražite grad Male sirene

Kopenhagen

Posjetite Kopenhagen, koja uz najpoznatije atrakcije kao što su kraljevska palača, kip Male sirene na obali, ovdje će svatko svakako doći na svoje.

Istražite grad Male sirene

Kopenhagen

Posjetite Kopenhagen, koja uz najpoznatije atrakcije kao što su kraljevska palača, kip Male sirene na obali, ovdje će svatko svakako doći na svoje.

Doživite ljepote Kopenhagena – grada muzeja, arhitekture, kreativnosti i “Male Sirene"

Rezervirajte Vaše putovanje u Kopenghagen s Azur Toursom i doživite mnogobrojne atrakcije dinamične i razigrane prijestolnice – Kopenhagena. A na obali vas pozdravlja i Mala sirena, simbol grada.


Putovanje u Kopnehagen

Posjetite s nama vrhunske umjetničke zbirke i muzeje, uživajte u odličnim restoranima s izborom danske i svjetske kuhinje! 

Azur Tours Vam s ponosom nudi nezaboravno putovanje u Kopenhagen. Posjetite i dinamičnu prijestolnicu Kopenhagen, koja uz najpoznatije atrakcije kao što su kraljevska palača, kip Male sirene na obali i najpoznatiji klasični lunapark na svijetu Tivoli nudi cijeli spektar doživljaja već prema osobnom ukusu – i najizbirljiviji će ovdje pronaći nešto za sebe.

Kopenhagen

Prijestolnica Danske, Kopenhagen, posjetitelje dočekuje smiješkom: iako je oduvijek bio i ostao prepoznatljivo danski, u novije doba to je pravi svjetski grad, svime ravan puno razvikanijim gradovima kao što su recimo Amsterdam ili Barcelona. U palači Christiansborg su smješteni vlada i parlament; kraljevska obitelj tu također održava formalne događaje, dok zapravo obitavaju u manje monumentalnoj, ali ljepšoj i ugodnijoj Palači ruža – Rosenborg. Naravno, nijedan posjet Kopenhagenu nije potpun bez dviju najpoznatijih atrakcija – golemog lunaparka Tivoli, najpoznatijeg na cijelom svijetu, te kipa Andersenove Male sirene na gradskoj obali. Za najskuplje i najprofinjenije trgovine Kopenhagena, tu je pješačka shopping ulica Strøget. Nyhavn je pak četvrt na kanalu s drvenim brodovima i obnovljenim zgradama iz 18. stoljeća: tu su također i tri kućne adrese na kojima je živio i stvarao najpoznatiji danski pisac i najpoznatiji svjetski pisac uopće, Hans Christian Andersen.

Jedinstvena za Kopenhagen je boemska komuna Christiania (pazite na stvari!), šarolika, “otkačena" četvrt za one koji žele malo avanture: tu možete od lokalnih boema kupiti rukotvorine i organske proizvode.

Što se gastronomije tiče, u Danskoj će svatko svakako doći na svoje. Od jeftinih uličnih zalogaja i čuvenih danskih sendviča, pa sve do ultramoderne “molekularne kuhinje" koja je prvo izumljena u restoranu Noma baš u Kopenhagenu, ovaj će grad očarati svako nepce. Noćni život je također legendaran: barovi rade do zore, a Kopenhagen ima najviše barova i klubova po glavi stanovnika na svijetu.

Zanimljivosti o Kopenhagenu – možda niste znali da..

  1. Grad moderne arhitekture koja se savršeno uklapa u prošlost.
  2. Kopenhagen se može pohvaliti i najmodernijom podzemnom željeznicom na svijetu.
  3. U Kopenhagenu su ljudi ljubazni i zabavni i ruše predrasude o hladnim sjevernjacima.
  4. Spomenik ljubavi, statuu Male sirene smještenu na promenadi potpuno je neprihvatljivo zaobići.
  5. U Kopenhagenu više od 60% stanovnika svakodnevno koristi bicikl.