Cortina d’Ampezzo

Cortina d’Ampezzo – Skijanje  Italija

Cortina je omiljeno okupljalište svjetskog jet seta. Jedinstvena ljepota planinskih vrhova i klanaca koji ju okružuju sigurno je pridonijela njezinoj popularnosti. Bila je mjesto održavanja zimskih olimpijskih igara 1956. godine, te impozantna kulisa mnogih filmova.

U mjestu su brojni vrhunski restorani, pizzerije, barovi, wellnessi te disco klubovi. Aprés-ski je nešto skromniji. Mnoštvo je vrlo skupih i brendiranih trgovina i butika. Čini se da je veća gužva navečer na šetnji centrom Cortine nego na stazama. Cijene smještaja i ostale ponude su vrlo visoke. Isto i u restoranima na stazi gdje uglavnom nema samoposluživanja.

Staze u Cortini su primjerenije iskusnijim skijašima. Ovdje bi se moglo reći da su staze crvene markacije trebale biti crne, a one plave u stvari crvene. Četiri glavna skijaška područja povezana su besplatnim ski busom. Najveće je područje Tofana/Ra Valles ispod vrha Tofana 3.243 m n/v koje vas povezuje sa nekima od najboljih staza kompleksa Dolomiti Superski. Posebno je izazovna crna staza Forcella Rossa, koja se preporuča samo iskusnim skijašima. Tu je i čuvena staza Olympia poprište urtka Svjetskog kupa. Početnicima je primjereniji dio Socrepes.

Na ovom skijalištu, uz moderne gondole i brze natkrivene sjedežnice,  još uvijek rade i mnoge vrlo stare jednosjedežnice i vučnice. Markacija na stazama je nešto slabija. Međutim staze su svakog jutra vrhunski uređene.

Mnoge su aktivnosti kojima se možete baviti osim skijanjem na ovom mjestu: klizalište, curling, sanjkalište, bob, snowkiting, polo, skijaško trčanje (ca 50km uređenih staza). Razne ski ture, a za free ride preporuka samo uz pratnju vodiča.

Skijaške staze

područja Tofana, mjesta održavanja Svjetskog skijaškog prvenstva 2021., poboljšavaju se. U međuvremenu u gradu, nekoliko hotela se obnavlja, nadograđuje ili čak u potpunosti obnavlja u nastojanju da gostima i sportašima ponudi najbolje s obzirom na Svjetsko događanje 2021. godine. Neke od njih otvorit će se do zimske sezone s preuređenim sobama, novim spa područjima i novim uslugama.

Cortina D’Ampezzo je član “Best of the Alps” udruženja vrhunskih 12 europskih skijališta (St.Moritz, Zermatt, Lech, Kitzbühel…)

Pristup/udaljenost:  Ljubljana –  Lienz – Sillian – Toblach – Misurina – Passo Tre Crocci – Cortina d’Ampezzo ; od Zagreba 460 km

 

skijanje italija

 

Azur Tours Vam želi ugodan zimski odmor u Cortini!

Sadržaji

  • 45 km
  • 55 km
  • 20 km
  • 2
  • 6
  • 26
  • 5