Val Thorens – Orelle

Val Thorens – Orelle –  Skijanje Francuska

Val Thorens – Orelle dio su najvećeg skijaškog kompleksa na svijetu 3 Vallées, sa 600 km skijaških staza i 200 raznih tipova ski-liftova koji se protežu od 1300 do 3250 m/nv i povezuju ukupno 25 planinskih vrhova, zajedno sa 6 glečera preko 3000 m n.v. Snježna garancija: 100%. Već 5 godina za redom skijalište je proglašeno najboljim na svijetu.

Udaljenost iz Zagreba: 890 km.

Skijalište Val Thorens – Orelle:

150 km skijaških staza (9 km crnih, 29 km crvenih, 29 km plavih i 11 km zelenih), 35 raznih tipova ski-liftova, žičara i gondola. Već 5 godina za redom skijalište je proglašeno najboljim na svijetu. Također je poznato i kao apres-ski destinacija. Naselje je sagrađeno 1972. godine na 2.300 m n/v u pravom planinskom amfiteatru i najviše je skijaško mjesto u Europi. Do gotovo svakog objekta se može doskijati, odnosno kretati od jedne na drugu stranu mjesta, jer su sagrađene ograđene i zasnježene staze sa mostićima preko ceste. Mjesto je zatvoreno za promet, sve je podređeno skijanju. Automobili se ostavljaju u garažama, autobusi na parkingu na ulazu u grad.

Ulaganja u unapređenje skijaške infrastrukture su neprestana i vrlo velika. U Val Thorensu je izgrađena prva velika gondola za više od 100 ljudi – Caron, a vozi na vrh Cime de Caron, od kuda se pruža nezaboravan pogled na nekoliko stotina planinskih vrhova viših od 3000 m.

Ponuda smještaja je vrlo velika i raznolika, ali i vrlo skupa. U mjestu se 2 puta tjedno održava sajam na kojem možete kupiti razne francuske sireve, vino i druge sitnice.

Nekoliko apres ski barova pružit će Vam vrhunsku zabavu dok ste još u pancericama. Također na raspolaganju je i dvorana za nogomet, košarku, stolni tenis itd., a na raspolaganju je i Aquaclub centar sa bazenima, saunama, turskom kupelji, masažama… Za noćnu zabavu tu su mnogi tematski klubovi sa živom glazbom i raznim “happy hour” ponudama.

Val Thorens je mjesto za strastvene skijaše, one koji vole izlaziti, one koji vole uživati u dugačkim, širokim i stazama bogatim prirodnim snijegom…to je mjesto za sve.

Ukoliko želite putovati u Francusku autobusom provjerite našu ponudu za Val Cenis, Les 2 Alpes, Serre Chevalier, Risoul / Vars, Valmeinier

Azur Tours Vam želi ugodan odmor u Val Thorensu!

Sadržaji

  • 34 km
  • 31 km
  • 9 km
  • 4
  • 14
  • 7
  • 4