blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Dachstein West (Gosau – Russbach – Annaberg)

Dachstein West – Skijanje  Austrija

Skijaški kompleks Dachstein West smjestio se na četiri brda ponad nekoliko većih mjesta, prema kojima su nazvana skijališta koja tvore kompleks. Najveće mjesto svakako je Gosau, a pored njega tu su još i Russbach Annaberg.

Skijalište nudi savršeno uređene staze za sve potrebe pokrivene umjetnim zasnježivanjem. Žičare su moderne, slikovite skijaške kolibe, škola skijanja, povoljna usluga iznajmljivanja skija – sve po obiteljskim cijenama i daleko od gužve i užurbanosti.

Skijalište nije na prevelikoj nadmorskoj visini. Počinje na 780 mnv s najvišim dijelom na 2100 mnv.  Stoga je cijelo donje područje skijališta šumovito, dok vrhovi nude prekrasan pogled na mjesta u dolini, ili pak na velike grupacije stijena koje se uzdižu u neposrednoj blizini, te na Dachstein glečer. On doduše ne pripada ovom skijalištu. Skijanje na nižim planinama, sa malim rizikom od lavine i zaštićeno od vjetra.

Od ukupno 31 staze, samo 5 ih je označeno plavom bojom (od toga je zapravo samo jedna staza, ostalo su dječji poligoni), te tri crnom. Dvije su gondole, 8 je sjedežnica, dok ostatak pokrivaju sidra i tanjurići. No konfiguracija skijališta je takva da gondole i sjedežnice spajaju najniže točke skijališta s vrhovima, pa ćete sidra i tanjuriće uglavnom moći izbjeći, osim prilikom prelaska prema Annabergu.

Kao što se i iz podataka može uočiti, staze su idealne za sve one koji već znaju donekle skijati. Plavih staza gotovo da ni nema, a crne staze, kojih ima svega nekoliko, ipak ne dominiraju.
Crvene staze, koje pokrivaju skijalište gotovo u cijelosti, ipak nisu toliko zahtjevne. Sve su vrlo široke, tako da, skijate li malo slabije, ne morate se bojati opasnih strmina.

Konfiguracijski su staze vrlo zanimljive i subjektivno vrlo lijep. Sve su vrlo dugačke i bez vratolomnih prijelomnica ili uskih, nepreglednih ili opasnih dijelova. Mogli bi reći – idealne za lagano i ugodno skijanje, ali i vožnju carving zavoja u punoj brzini.

Djeca do 6 godina skijaju gratis u pratnji odrasle osobe koja plaća ski kartu.

skijanje austrija 1024x149 - Dachstein West (Gosau - Russbach - Annaberg)

Azur Tours Vam želi ugodan zimski odmor u regiji Dachstein West!

Sadržaji

  • blank 15 km
  • blank 33 km
  • blank 3 km
  • blank
  • blank 2
  • blank 14
  • blank 8
  • blank 3
  • blank