AzurTours > Novosti > Dragulj Superskirame: PontediLegno-Tonale

Dragulj Superskirame: PontediLegno-Tonale

Italija

Skijanje

Provjerite našu ponudu smještaja na skijalištu PontediLegno-Tonale: kliknite ovdje

DVIJE REGIJE – JEDAN SKI DRAGULJ

Proteže se kroz dvije regije Lombardija i Trentino, Pontedilegno – Tonale jedno je od najboljih skijališta talijanskih Alpa.

Skijanje nije samo rezervirano za zimsko razdoblje: ovo skijalište garantira mogućnost skijanja u kasnu jesen i na proljeće, a to je moguće zahvaljujući žičarama do i od ledenjaka Presena na 3000 metara. Passo Tonale nudi 28 modernih žičara, koji pokrivaju 100 km staza i spuštaju se sve do Temùa prolazeći Ponte di Legno. Sve staze mogu računati na obilan prirodni snježni pokrivač + kompletni sustav programiranog umjetnog snijega. Da biste zaokružili priču, u Passo Tonaleu postoji odličan snježni park sa preko 1000 metara spusta, uz uzbudljive skokove i rampe.

Bez sumnje među najljepšim stazama je Paradiso, sjajna crna staza s nagibom od 45% koja se spušta s glečera i dio je neprekidne staze od ukupno 11 km od vrha Presene pa sve do Ponte di Legno : ovo je jedno od najdužih staza u Europi. Potom su tu „Alpino“ (crvena staza) i evokativni „Corno d´Aola“ u Ponte di Legno, i „the black“ u Temùu, obje unutar šume u Parco dell´Adamello. Ovo se područje posebno ističe zbog svog noćnog života. Zapravo postoje brojni disko-pubovi u kojima možete provesti kvalitetno vrijeme u društvu prijatelja, i puno ‘apres skija’ gdje možete uživati ​​u glazbi i zabavi nakon skijaškog dana na padinama.

SAVRŠEN SNIJEG JE UVIJEK ZAGARANTIRAN

Jedan od ključnih čimbenika koji čini skijalište uspješnim je osiguravanje savršenog snijega, i zbog toga je okrug Pontedilegno-Tonale izgradio ogromno jezero akumulirane vode. Na području Valbiola novo, ogromno umjetno jezero (120.000 kubičnih metara) dozvoljava istjecanje vode, što omogućuje stalnu i konstantnu opskrbu snježnim topovima i skraćuje vrijeme potrebno za pravljenje snijega za staze u Tonaleu. Uz navedeno, piste u Valbiolu su se i proširile, a snježni park se također proširio i nadogradio. U Ponte di Legno crna staza Casola proširena je i sada je široka ukupno 40 metara. Ovo je vrlo dobro poznata i popularna staza za trening ski reprezentacija.

ADAMELLO, DOM ALTERNATIVNOG SKIJANJA

Skijanje izvan pista, staze za skijaško trčanje, atraktivni i teške stijene za penjanje – ski regija Pontedilegno-Tonale nudi i navedene sportske aktivnosti tako da zima ne znači samo alpsko skijanje.

FREERIDE – ČISTI ADRENALIN

Alpsko penjanje, već afirmirano kao sport slobodnog duha. Skijalište Pontedilegno-Tonale može ponuditi tri nezaboravna itinerera: DOWNHILL ‘CANTIERE’ (visinska razlika 1100m, bez sumnje najpopularniji izbor), SGUALDRINA (visinska razlika 900m, ova dolina se smatra pravim rajem za freeride skijaše) i MONTICELLO (visinska razlika 800m).

TURNO SKIJANJE: USPON DO VRHA VENEZIA

Glečer Adamello idealno je mjesto za turno skijanje. Među mnoštvom izbora koje ski regija nudi, posebno se izdvaja jedan, koji stručnjaci smatraju jednim od najfascinantnijih i najljepših spusteva u cijeloj Europi. Uspon je do „Cima Venezia“ (3.290 metara), prelazi preko Passo della Vedretta, a slijedi „discesa del Pisgana“ sjajni spust po dolini dugoj 14 km s visinskom razlikom od 2000 metara.

NORDIJSKO SKIJANJE – ZDRAVA OPCIJA

Ponte di Legno ‘Centro fondo Valsozzine’ nudi 3 vrste staza: od 2,5 km, 3 km i 5 km, koje vijugaju bujicom Narcanello u podnožju okolne šume. U „Centro fondo“ u Vermigliju može se naći na području oko jezera San Leonardo preko 20 km staza za skijaško trčanje i jedna noćna staza.

SNOWMOBILE – SNJEŽNE SAONICE

Vožnja snježnim saonicama postaju sve više hit atrakcija koji mnogi turisti ne propuštaju tijekom svog vremena u planinama. Nakon prekrasnog dana na padinama ili samo za uživanje u planinskom životu i njegovoj pratećoj ljepoti. Pontedilegno-Tonale nudi mogućnost vožnje motornim sanjkama po određenim dijelovima skijališta. Alternativno, postoji mogućnost sudjelovanja u organiziranom obilasku koji završava na najbolji način sa ugodnom večerom visoko u planinskom restoranu.

TURE SA HELIKOPTEROM

Priuštite si drugačiji pogled na skijaške staze i skijalište Pontedilegno-Tonale uz pogled sa visina! S obilaskom helikoptera koji poliječe sa heliodroma u Tonaleu. Sam let pruža pogled koji oduzima dah, priliku za snimanje nevjerojatnih fotografija i otkrivanje čudesnih sniježnih vrhova. Elektrificirajuće iskustvo.

VAŠE skije na SNOWKITE-u

Doživite Snowkite, zmaj na kojem možete skijati po snijegom prekrivenim dolinama, smrznutim jezerima, planinskim padinama, na pisti ili izvan piste koristeći normalne skije ili snowboard. U prisutnosti profesionaliziranih instruktora možete sudjelovati u ovom sportu u savršenoj sigurnosti, uz minimalni rizik. Postoje početnički tečajevi, tečajevi za one koji žele poboljšati svoju tehniku, a za prave stručnjake tu su razni tereni koji se daju istražiti iskorištavajući snagu vjetra.

FAT BIKE: DVA KOTAČA, ČAK I ISPOD NULE

Taj nadimak ‘debeli bicikl’ može se lako razumjeti ako se pogleda veličina guma koje su mnogo šire, što zauzvrat, zahvaljujući nižem pritisku povećava vuču, omogućujući biciklu da se lako kreće po mekom ili nestabilnom terenu kao što je snijeg. Savršeno rješenje za one koji žele nastaviti na dva kotača i tijekom zime, a koji žele otkriti prirodne ljepote snijega. Postoje dvije staze rezervirane isključivo za ‘debeli bicikl’ duž snježno pokrivenih padina u Tonaleu. Ovdje biciklisti mogu pedalirati u potpunom miru i iskusiti novi i zabavan način uživanja u snijegu. Piste za debele bicikle mogu se naći u Valbiolou i pored staze Tonalina koja se spušta do srednje stanice žičare. I Tecnobike i Guide Freelance organiziraju izlete s vodičem (također noću) i mogu organizirati najam debelog bicikla s potpomognutim pedalama.

MAGIČNI ODNOS IZMEĐU ČOVJEKA I PSA

Širom svijeta poznato kao “Sleddog” (doslovce prevedeno saonice koje vuku psi), prije izuma motornih sanjki, bilo je jedino prijevozno sredstvo u planinama i koristilo je u pravilu isključivo za prijevoz osoba i stvari od točke A do točke B. Danas je ‘Sleddog’ u osnovi sport. U Italiju ga je uveo Armen Khatchikian, osnivač “Sleddog Huskeylanda” u Tonaleu i legendarni ‘musher’ (osoba koja upravlja sa saonicama koje vuku psi).  Postoji najmanje 8 do maksimalno 20 pasa, sibirskih huskyja i aljaskih malamuta. Moguće je postati “musher” za jedan dan. Ski regija nudi priliku da sudjelujete u izletu sa saonicama koje vuku sibirski psi. Djeca od 10 godina mogu također sudjelovati, a ujedno imaju i priliku da nauče o mnogim stvarima o životinjama, prirodi, novom načinu uživanja u snijegu, a posebno o magičnoj vezi čovjeka s njegovim najboljim prijateljem.

PONTE DI LEGNO – centar wellnessa

Futuristički projekt Ponte di Legno: tematski wellness centar nadahnut svijetom leda. U međuvremenu dok se centar ne izgradi je navedeno prepušteno wellness centrima u hotelima i rezidencijama. Voda, svježi zrak i priroda su samo neki od sastojaka koji će oživjeti i razveseliti srca onih koji odaberu Pontedilegno-Tonale za zimski odmor. Uz skijanje i ostale zimske sportove, bit će i novi inovativni Termalni centar. Radovi su započeli, zahvaljujući ulaganju od 24 milijuna eura. Kompleks će biti smješten u blizini povijesne jezgre grada, i ski staza u Ponte di Legno. Tvrtka svjetski poznatih arhitekata iz Firenze „Archea Associati“ zadužena je za dizajn koji će poštivati ​​kulturne tradicije ne samo s obzirom na urbani kontekst, već i okolni krajolik.

BIJELI RAT U SRCU PLANINA

Galerija na nadmorskoj visini od gotovo 2600 metara daje nam mogućnost da otkrijemo dramu kroz koju su vojnici živjeli tijekom 1. svjetskog rata. Multimedijska postava galerije posjetiteljima pruža duboko i nezaboravno iskustvo. Galerija Paradiso dostupna je žičarom i sada je smještena multimedijska izložba poznata kao “suoni e voci della Guerra Bianca” (zvukovi i glasovi Velikog rata). Također tamo ćete naći i brojne ratne relikvije i razne dokaze o uvjetima u kojima su vojnici živjeli na glečeru.

NOVOSTI: ZIP LINE

Velika novost za sve (čak i za neskijaše) je Ponte di Legno ‘zip-line’. Ovo je izuzetno panoramsko avanturistički spust. Zip-line će vam omogućiti cik-cak spust kroz šumu visoko iznad skijaša, u sjedećem položaju osigurano sigurnosnim pojasom. Spuštanje je prepušteno gravitaciji, s kabelskim snopom koji je pričvršćen na nosač koji ide po sajli. Mjesto polaska je blizini sedežnice Casola i spušta se do mjesta polaska sedežnice Valbione, na 1273 m, sa nagibom od 20% i visinska razlika 249 m. Tijekom spusta koji traje između 4 i 5 minuta i može se izvesti sam ili u paru, spustit ćete se kroz šumu, posebno lijepu rutu iznad skijaških staza, bujice i vodopada. Istovremeno ćete se moći diviti romantičnom Ponte di Legnu i veličanstvenim planinama koje ga okružuju.