Spoj metropola i monarhije

Velika Britanija

Iskusite Veliku Britaniju, zemlju bogate povijesti, kraljevske obitelji i bogate tradicije

Spoj metropola i monarhije

Velika Britanija

Iskusite Veliku Britaniju, zemlju bogate povijesti, kraljevske obitelji i bogate tradicije

Otkrijte veličanstvenu povijest i moderne atrakcije Londona, prijestolnice Ujedinjenog Kraljevstva. Posjetite i mističnu i zelenu Škotsku.

Engleska, Škotska i Wales, po mnogo čemu slične, a opet u nevjerojatnoj mjeri različite zemlje, mentaliteti i narodi. Kraljevska obitelj, taksiji, crvene govornice, pubovi, čaj – samo su neke od posebnosti zbog kojih Britanija zauzima visoko mjesto u izborima najboljih zemalja na svijetu za putovanja! Istražite dinamične metropole poput Londona, Edinburgha i Cardiffa, gdje ćete se diviti povijesnim znamenitostima, živopisnim tržnicama i kulturnim znamenitostima. Uživajte u prekrasnoj prirodi Nacionalnog parka Lake District, planina Škotske ili obale Cornwalla. Otkrijte bogatu povijest dvoraca poput Windsora i pretpovijesnu mistiku Stonehenge-a, te očaravajuće gradove poput Batha i Oxforda


Zašto putovanje u London s Azur Toursom?

Predstavljamo Vam neka od odredišta koja ćete posjetiti tijekom
putovanja u Francusku s Azur Toursom:

London

Otkrijte veličanstvenu povijest i fantastične moderne atrakcije Londona, prijestolnice Ujedinjenog Kraljevstva i jednog od najfascinantnijih gradova na svijetu. London je tijekom doba Britanskog carstva stoljećima bio najvažniji i najutjecajniji grad na svijetu; danas se u njemu spomenici i građevine kolonijalnih vremena isprepliću s modernom arhitekturom, a London kao malo koji drugi grad spaja vrhunsku “patinu" povijesti sa životom modernog velegrada svjetske kategorije. London je danas svjetski centar financija, umjetnosti, glazbe, i moderne arhitekture, i nije slučajno najposjećeniji grad Europe s nekih 27 milijuna posjetitelja godišnje – otprilike tri puta više od broja stanovnika Londona

Škotska

Škotska ima izlaz na Atlantski ocean i Sjeverno more, zemlja je fascinantnih fjordova i čarobnih jezera, Jedno od takvih je jezero Loch Ness, svima dobro poznato po slavnom “čudovištu". Naime, čudovište je iz jezera prvi put uočeno prije nekih 1.500 godina, a prema predaji iskočilo je iz jezera i pojelo farmera.. Prva je fotografija snimljena 1934. godine, a sve ostalo je povijest.
Škotska, zemlja prekrasne prirode, lososa Pješačenje je omiljena rekreacija, pecanje gotovo nacionalni hobi jer lososa, pastrva, štuke i drugih riba ima u izobilju… uživaju u vožnji biciklima, jahanju konja, ali i u golf terenima koji su ukras jednako prelijepog okruženja oslikanog svim mogućim nijansama zelene boje.

Škotski pejzaži ostavljaju bez daha, povijest sačuvana u dvorcima, gradovi bogati kulturnim sadržajima, odlična kuhinja, škotski whiskey i zemlja u kojoj svi tradicionalno nose suknju.

Stonehenge

Stonehenge je velika povijesna misterija. Pretpostavlja sa se da je prvobitna svrha izgradnje Stonehenge bila sa služi kao groblje. Odnosno mjesto pokapanja. Zašto je zapravo Stonehenge izgrađen? Smatra se da je služilo za religijske rituale. Trebao je biti mjesto pokapanja? Ili je Stonehenge trebao biti veliki astronomski sat.? Kako god da bilo, Stonehenge je na popisu svjetskih čuda. 1985. godine za Stonehenge se vodila bitka između policije i turista, jer su turisti htjeli organizirati festival. Bitka je trajala par sati.

Zašto posjetiti Veliku Britaniju?

Upoznajte Veliku Britaniju- njenu bogatu povijest, znamenitosti, ljude i raznolikost krajolika. Nenadmašna je atmosfera prijestolnice Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva, London je već stoljećima svjetski grad, koji je istodobno na jedinstven način potpuno internacionalan i potpuno prepoznatljivo britanski. Iako domaća britanska kuhinja baš i nije na glasu kao posebno ukusna (nije slučajno što u inozemstvu baš nešto i nema britanskih restorana), svejedno se i tu dade pronaći neke ukusne iznimke – primjer su npr. najpoznatija izvorno britanska ulična hrana “fish and chips" (riba pohana u pivskom tijestu s prženim krumpirićima), goveđi odresci (Angus govedina), te ukusni trokutasti sendviči s raznim punjenjima. Britanska piva su među najpoznatijima u svijetu, a barem jedan posjet lokalnom pubu je neizostavno londonsko iskustvo; od žestokih pića najpopularniji su whisky i gin, a od bezalkoholnih engleski čaj je legendarno poznat diljem svijeta, “five o’clock tea" tradicionalnom međuobroku kojeg se u Britaniji zapravo konzumira između 15:30 i 17 h, a za kojeg se u pravilu uz engleski čaj (kojeg se najtradicionalnije pije samo uz dodatak mlijeka, bez šećera) poslužuju sendviči i kolači.

Zna se kako Škoti nose kilt, a pravila govore da se ispod kilta ne nosi ništa. Tradicija oblačenja potječe iz vojske, a nekad se u samoj vojsci provjeravalo nosi li se što ispod kilta. Oni koji su bili uhvaćeni s donjim rubljem morali su ga predati. Ako se bavit fotografijom onda ste sigurno znali da je prva fotografija na svijetu u boji snimljena je u Škotskoj.