Klompe, vjetrenjače i sir!

Nizozemska

Upoznajmo Nizozemsku, zemlju bogate prirodne baštine. Uživajmo u nizozemskim sirevima, vožnji biciklima i pogledu na vjetrenjače.

Klompe, vjetrenjače i sir!

Nizozemska

Upoznajmo Nizozemsku, zemlju bogate prirodne baštine. Uživajmo u nizozemskim sirevima, vožnji biciklima i pogledu na vjetrenjače.

Azur Tours Putovanja Nizozemska putovanje

Nizozemska zemlja tulipana, vjetrenjača i bicikala

Nema pronađenih objekata.
Promijenite neke od parametara ili uklonite sve.


Zašto u Nizozemsku?

Nizozemska je svakako najpoznatija po uzgoju tulipana, koji su oko 1500. godine doneseni iz Turske. . Najveći svjetski stalni nasad tulipana nalazi se i danas u Nizozemskoj

Stara nizozemska izreka kaže: Bog je stvorio svijet, a Nizozemci su stvorili Nizozemsku ! Nizozemci su od močvara stvorili zemlju koristeći vjetrenjače, odnosno snagu vjetra kako bi uz pomoć vjetrenjače ispumpali vodu na drugu stranu nasipa. Ta se novostvorena zemlja zove polder. Stvarno su je stvorili jer danas dio nizozemskog tla čvrsto stoji na mjestu gdje je nekoć bilo more i močvare.

Znate li da više od polovice Nizozemske leži niže od morske razine? Nevjerojatna je činjenica da se Amsterdamska zračna luka nalazi u polderu ! I to 4 metra ispod razine mora.

Zašto putovanje u Nizozemsku s Azur Toursom?

Predstavljamo Vam neka od odredišta koja ćete posjeti tijekom
putovanja u Nizozemsku s Azur Toursom:

Amsterdam

Amsterdamski kanali čine mrežu kanala na zapadnom i južnom dijelu srednjovjekovne povijesne jezgre Amsterdama s lukom, čime je omogućeno pravilno širenje grada izvan njegovih povijesnih zidina. Ti kanali i ulice su izgrađene u 16. i 17. stoljeću, te se šire se u koncentričnim polukrugovima, zbog čega se smatra za jedan od prvih urbanistički planiranih gradova sjeverne Europe i naziva se “Venecijom sjevera”. Zbog toga su 2010. godine upisani na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Delft

Delft je poznat i po plavo bijelom porculanu, pa tako diljem grada možete vidjeti razne motive napravljene baš od ovog materijala.

Giethoorn

Giethoorn je jedno od najbajkovitijih mjesta u Nizozemskoj. S obzirom da se nalazi na vodi te da je pun kanala i malih mostova, zaradio je nadimak ‘nizozemska Venecija’. U ovom gradiću zapravo nema pravih cesta pa se sva putovanja i prijevoz moraju odvijati na vodi. Riječ je o uistinu čarobnom mjestu kojem dodatni šarm udahnjuju slamnate kolibe i prekrasni vrtovi.

Zašto posjetiti Nizozemsku?

1. Kultura i posebnosti prirode: kanali, tulipani i polderi.

2. Raznolikost ponude: osvojiti će vas Sjeverno more, raznolikost gradova i kulture Nizozemske.

3. Shopping: suveniri, sir, klompe.. iz Nizozemske se zasigurno nećete vratiti praznih ruku.

4. Kuhinja: na jednoj strani ulice nalaze se štandovi s nizozemskim klasikom, ukiseljenim haringama, a već preko puta turski fast food ili pak surinamski restoran. Stroopwafele, ili u prijevodu vafle sa sirupom za desert, a u večernjim satima poznata Nizozemska piva. Vjerujemo da ćete uživati

5. Gostoljubivost: Nizozemci, iako slove za hladan narod, dočekati će vas sa širokim osmjehom.